Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Isa, kapitalna rozmówka Pazury i Lubaszenki 😁 😁 😁 Ale z tą konkluzją Lubaszenki to się nie zgadzam 😜

Doti, ja na Twoim miejscu skonsultowałabym wyniki tarczycowe z dobrym endokrynologiem. Sama cierpię na chorobę Hashimoto i jestem pod opieką fantastycznego endokrynologa. Dla niego ciężarne mają absolutne pierwszeństwo i szczególną taryfę. A z tarczycą w ciąży naprawdę nie ma żartów.

Pestka, ta mata z misiem urocza, ale ja bym kupiła tę zieloną 🙂 Wydaje mi się bardziej interesująca dla maluszka.

• Mamusia
Doti napisał(a):
Deira jak będę miała wyniki tsh,ft3 i ft4 to pewnie będę szukać specjalisty....

Przy tak niskim tsh to może być u Ciebie nadczynność tarczycy. A jeśli nie szkoda Ci kaski, to ewentualnie zrób sobie na własną rękę jeszcze dodatkowo badania na przeciwciała przeciw tyreoglobulinie (Anti-Tg) oraz przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej. U mnie dopiero te dwa wyniki pokazały, że jest jakiś problem z tarczycą.

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
Initram gratuluje zakupów 😉 nareszcie Ci sie udało ! 🙂
isa paseczki są śliczne 😉 aa i audycja dobra 😁
pestka myśle że uda Ci się M namówić. Takie wsparcie z jego strony napewno było by dla Ciebie bardzo istotne w takiej chwili. Co do maty mi się bardziej podoba ta druga- bardziej kolorowa 🙂 super ta zyrafa 😉

Wczoraj od 11 do 1 w nocy, piszczałam z bólu tak mały sie wiercił. Ale jak się okazało wreszcie się obrócił ! 🤪
Przed chwilą wróciłam z usg i od gina, i humoru nie mam. Mieli tak starą maszyne że jak mierzyli małego to było tylko skrawek brzucha widać a reszte na oko zaznaczali... główki wogóle nie zmierzyli bo za nisko jest i nie byli nawet w stanie 🤢 Potem u gina się okazało, że jak pobierali mi krew ostatnio to zbadali tsh na tarczyce, a o ft3 i ft4 zapomnieli 🤢 więc znów na wyrost mi przepisała inną dawke leku 🤢 I ostatnie czym mnie wkurzyli to badaniem moczu. Zawsze przychodzi się z fiolką i oni wsadzają taki paseczek i jeśli zmieni kolor to wtedy dopiero mówią że coś nie tak. Więc badali mi tak mocz z 3 razy w ostatnim miesiącu i nic nie wychodziło. A tydzień temu jak byłam u położnej trochę ją przycisnełam żeby na normalne badania mi mocz wysłała-- no i oczywiście wyszła infekcja (którą czuję od dawna) i teraz antybiotyk mam 😞(( A oni ze swoimi głupimy badaniami by tego nigdy nie wykryli 😞

• Mamusia
isa8 napisał(a):
inirtam gratuluje szybkich zakupów! 🙂 mi jeszcze kilka rzeczy zostało do zamówienia... ale jak narazie oglądam i się nie mogę zdecydować 😁

poszło w miarę szybko, bo miałam wcześniej listę zrobioną, co u kogo kupic 😉 jak przyjdzie, to się okaże, czy o niczym nie zapomniałam 😁 😁 😁

Marylu nic się nie przejmuj, takie infekcje ponoc są czeste u kobiet w ciąży... ja mialam jakiś czas temu i też dostałam antybiotyk, taki do wypicia jednorazowo i potem już było i jest wszystko "czysciutko" 😉 a co do usg... to może zrob sobie gdzies dodatkowo, jeśli coś Cię niepokoi...

• Mamusia
No to trzeba isc sie poplazowac 🙂

Infekcje sa normalne w ciazy - u mnie ciagna sie od stycznia 🤨 w jeden miesiac jak biore leki, to wyniki sa ok, a jak tylko przestane brac, to za miesiac w badaniu wychodzi zapalenie...taka juz moja natura. Przed ciaza raz w zyciu mialam taka infekcje. No wiec co 3 tyg od poczatku ciazy oddaje mocz do badania i juz zapobiegawczo zazywam zurawine 🙂

• Mamusia
Jeeej poleżałam chwilę póki synal spał i tak mnie osłabiło że się podnieść nie mogę bo mi się ciemno przed oczami robi... 🤢 Mężul jeszcze w pracy i nie wiadomo kiedy wróci bo dziś mają inwentaryzację od 6 rano siedzi w robocie 😞

• Mamusia
Doti biedulko, może osłabiona jesteś po porannych badaniach?

Dzięki dziewczyny, musiałam się wygadać i spuścić ciśnienie! bo cała wrzałam jak wróciłam do domu. Wiem, że zapalenie pęcherza to norma w ciąży. Ale przez ostatnie dwa miesiące przekonywali mnie że to uczucie w pęcherzu które mam to od maluszka. Dawno mogłam sobie ulżyć przyjmując jakieś leki! 😞
szukam sobie właśnie usg i każde jedno 100f 🤢 ale musze iść, bo chce przepływy sprawdzić. jeśli będą dobre to już nie będe mieć się czym przejmować.

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Dzięki dziewczyny, musiałam się wygadać i spuścić ciśnienie! bo cała wrzałam jak wróciłam do domu. Wiem, że zapalenie pęcherza to norma w ciąży. Ale przez ostatnie dwa miesiące przekonywali mnie że to uczucie w pęcherzu które mam to od maluszka. Dawno mogłam sobie ulżyć przyjmując jakieś leki! 😞
szukam sobie właśnie usg i każde jedno 100f 🤢 ale musze iść, bo chce przepływy sprawdzić. jeśli będą dobre to już nie będe mieć się czym przejmować.

Marylu, fajnie, że Maluszek się obrócił 🙂 A fatalnie, że tyle czasu chodziłaś z jakąś infekcją. Ale najważniejsze, że już jesteś zdiagnozowana i będziesz leczona.
A ja się zastanawiam, czy na każdym aparacie usg można zbadać przepływy? Bo mój gin ma raczej taki średni aparat w gabinecie i nie wiem, czy nie poszukać czegoś prywatnie...

Pestka, szukając lusterek do samochodu do obserwacji dziecka w foteliku, znalazłam tę fajną zieloną matę, ale nieco tańszą, gdybyś się na nią zdecydowała. Zaczynam się zastanawiać, czy też jej nie kupić, bo podoba mi się coraz bardziej 🙂 - link allegro

• Mamusia
Deira, bardzo dziękuję za link. Super jest ta mata,podoba mi się ale zamówię ją chyba dopiero trochę później 🙂
Doti, ja zamierzam małą kłaść na matę trochę później,nie wiem po trzecim miesiącu życia, a wtedy już dziecko pewnie widzi nie tylko kolor biały i czarny.
Ja dziś zrobiłam pranie, pełne dwie pralki, jedna pralka - białe rzeczy druga kolorowe. Jeszcze jedna albo dwie pralki muszę zrobić.Mówię o samych ciuszkach, do rozmiaru max 80. Większych nie piorę narazie bo po co. Jestem już spokojniejsza 🙂 jutro sobie poprasuję, choć w sumie nie wiem bo niby 30stopni ma być więc nie będę się katować w ukropie nad żelazkiem. Prałam tylko na krótki program, 15 minutowy,bo one były czyste,ale musiałam odświeżyć. Pachną Dzidziusiem 🙂
M zgodził się na pobyt w szpitalu ze mną 🙂 ale gdy będę przeć, ma wyjść bo nie chcę by to widział.hehe.
Coś nie mam apetytu od paru dni, ale chyba pojedziemy na miasto coś zjeść bo M ma urlop i nosi go po domu gdy siedzi zbyt długo na miejscu. Marudzi że chce pizzę. Cóż,choć nie chce mi się ruszać i jeść to pojadę z nim. Mam ochotę jedynie na Liptona Ice Tea 🙂 Co do tej Bavari jabłkowej i brzoskwiniowej, smakuje jak brzoskwiniowy / jabłkowy gazowany sok.hih ale siki 🙂

A ja biorę od początku Femibion i może też dzięki niemu mam super wyniki. Też ma DHA.

• Mamusia
byłam chwile z mamą w ogródku, oczywiście nic nie robiłam ale samym spacerowaniem tak się zmęczyłam że czuje jakby mój brzuchol zaraz wystrzelił 😮 i do tego to kłucie w pipce... coś nieprzyjemnego.

co do tych witamin to teraz się zastanawiam jak to wszystko na mnie zadziała... rano biorę żelazo Tardyferon Fol i Luteinę dopochwowo, po obiedzie Pharmaton Maturelle, i na wieczór pozostaje Luteina dopochwowo i Magnezin... dobrze że ten antybiotyk skończyłam brać bo w grafiku nie byłoby na niego miejsca 😁 no i mam przepisaną nospę forte 2 razy dziennie ale z tego zrezygnowałam i biorę tylko jak mi się brzuch napina...