Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry 😉
ja w nocy mam zazwyczaj kilka pobudek na siusiu... mały cały czas naciska mi na pęcherz i jest to bardzo nieprzyjemne :/

Pati Ty weź tak nie szalej z tymi porządkami... ja tak zrobiłam w piątek 2 tyg temu, bo teście nas nawiedzili, wysprzątałam, wyodkurzałam itp... w sobotę poszliśmy na wesele to się doprawiłam, a w niedziele konałam z bólu brzucha taki był napięty ;/ no i w poniedziałek szpital 😮 także uważaj 😉

dzisiaj od 6 rano naprzeciwko mojego domu zaczęto budowę dużego placu zabaw dla dzieci i boiska do gry 🤪 jak narazie równają teren i oszaleć można taki ruch i hałas... ale wkońcu będzie coś blisko domu 😉

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Co Wy dziewczyny tak szalejecie z tymi zmianami lekarzy przed samym porodem ?

ja tylko na sierpień muszę odwiedzać innego gin, bo mój jest na urlopie 😉 a od września dalej ma się mną zaopiekować... ale na szczęście on sam przeznaczył mi gin więc nie zostawił mnie z tym wszystkim samej. tylko że czuje się troszkę skrępowana bo to kuzynka mojego męża, no ale nie jedną dupę już widziała więc mam nadzieje że jakoś się przy niej rozkraczę 😁

• Mamusia
Witam się i ja 🙂
Noc minęła spokojnie, nawet na sikanie się nie budziłam.
Dzisiaj wizyta u ginki, więc od rana gimnastyka z goleniem 🙂
Mam nadzieję,że synuś troszkę urósł przez te 3 tygodnie, bo ostatnio był w dolnej granicy siatki centylowej.
Jutro wyjeżdżamy na chrzciny, 600 km drogi, mam nadzieję,że dam radę bez problemu i nie urodzę gdzieś po drodze :P
Dla małego wszystko już kupione i czeka, a jak tam wasze wyprawki?

Do usłyszenia 🙂

• Mamusia
Witam,wyspane jestesmy,wczoraj w parku sie wyszalelismy,M puszczal latawca i cieszyl sie jak male dziecko az milo bylo popatrzec 😆
Buffy powodzenia i wracaj do nas!
Moja moze nie fika juz bo nie ma miejsca ale jak siezacznie przeciagac i riszac to boli niezle no i ocywiscie ulobiona pora to wieczorek 😉

• Mamusia
Witam,wyspane jestesmy,wczoraj w parku sie wyszalelismy,M puszczal latawca i cieszyl sie jak male dziecko az milo bylo popatrzec 😆
Buffy powodzenia i wracaj do nas!
Moja moze nie fika juz bo nie ma miejsca ale jak siezacznie przeciagac i riszac to boli niezle no i ocywiscie ulobiona pora to wieczorek 😉

• Mamusia
Buffy wracaj z dobrymi nowinami! powodzenia! 🙂
Madzia ja dopiero zaczynam kompletować wyprawkę... czekam dzisiaj na pierwszą przesyłkę 😉 a wózek kupujemy na samym końcu jak mąż zjedzie, czyli pod koniec sierpnia.
powodzenia w podróży... kawał drogi przed Tobą... ale dasz radę! 🙂

• Mamusia
Witam 🙂.
O kurczę,to się ździwili 🙂).
Ja widziałam siurka więc chyba będzie chłopak 🙂.Już się przyzwyczaiłam do myśli że to chłopak.........ale będzie co będzie 🙂.
Powodzenia na wizytach!.
My dzisiaj mamy sesyjkę,a tak mi się nie chce.......
Poleniuchowałabym w łózku albo na ogródku.....

• Mamusia
Witam 😉
mixi powodzenia na wizycie !
coś ostatnio dobrze mi się śpi, nie budzę się mokra, a na siusiu wstaję zawsze ok 5 rano 🙂

Wczoraj już nie zaglądałam, bo padłam śpiochem. Byłam z mamą w sklepie i wróciłyśmy przed 21 dopiero i nie miałam siły.
Byłyśmy w Smyku (są przeceny do -50%) i kupiłam bawełniane ogrodniczki z bluzeczką za 25zł i 5szt, skarpeteczek za 10zł. Więc pierwszy raz chyba byłam zadowolona z tych cen 😁
No i zamówiłam zestaw startowy z Aventu - 4sz. butelek (dwie wielkości), smoczek i myjkę do butelek 🙂
I teraz czekać tylko aż mama M przyjedzie z tym wszystkim i będę mogła zobaczyć co już mam, a czego mi jeszcze brakuje...

Pogoda dzisiaj upaaaaaalna - aż strach wychodzić z domu...
Ale chyba się przejadę z mamą do babci 🙂

• Mamusia
u mnie dziś cd upałów. idziemy zatem do babci jak zawsze bo w tym bloku to mona oszaleć jeszcze ktoś remont urządza i się tłuką ale na szczęście od 9 🙂 dziś chyba siąde z córką w basenie, tylko boję się że poziom wody za bardzo się podniesie i że sie potopimy hahahaha 😁 😁 😁 😁 😁
w pepco widziałam koszule nocne za 25 zł, nie rozpinane tylko z dużym dekoltem, kupię 2, co prawda jedna różowa ale przeżyję. i jedną taką na ramiączkach w motylki za 20 zł.
cycniki do karmienia mam upatrzone na allegro za 20 zł sztuka. chce je tylko na początek później jak się karmienie unormuje wskocze w stare lub kupię normalne nowe.

miłego dnia i powodzenia 😉

• Mamusia
ja na szczescie juz mam wszystko zostawilam tylko liste M co ma dokupic tylko najepsze jest ze nie mam w co sie spakowac do szpitala 😮 kazdy gdzies wyjezdza i brak torby 😮 no i czekam dzisiaj na wozek zamowilam i zaplacilam w poniedzialek czas realizacji do 2 dni mam nadzieje ze dzisiaj przyjdzie 😁

• Mamusia
Cześć,
Dziewczyny powodzenia na wizytach, mam nadzieję, że samymi dobrymi wiadomościami wrócicie 🙂
Troche bym się zdziwiła jakbym miała ze szpitala wyjść z dziewczynką 😁 ale cieszylibyśmy się tak samo mocno. Szkoda tylko że miała by twarz mojego M 🤪
Mi wciąż kilku rzeczy z wyprawki brakuje, ale jakoś nie mam serca się za nie zabrać. Za to postanowiłam że pranie i prasowanie zacznę robić w przyszłym tyg 🙂

• Mamusia
Ja tez bym sie niezle zdziwila gdyby wyszedl chlopak ale wazne ze cale i zdrowe 🙂
ja od poniedzialku do pracy jeszcze na 2 tyg i wtedy moje upragnione zwolnienie juz sie doczekac
nie moge 🙃

mam dzis dzien glodomora, zjadlam sniadanie, czipsy i teraz jem marsa 😎
nie wiem skad ten glod 😮

• Mamusia
Ja wzięłam zwolnienie wczoraj na wizycie 😁 haha
ciesze się, bo zamiast Rennie poleciła mi ginka Ranigast i 5 min i po zgadze 😉
a na spuchnięte stopy i skurcze Cyclo3Forte. Więc zobaczymy czy pomoże...

Mój M prawdopodobnie wyjeżdża jednak 15 sierpnia, a nie 1 września 😮

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 a my juz mamy wszystko dla małej i torbe mam spakowana jeszcze tylko octanisept musze kupic 🙂 Mąż wypuszczony do pracy i zaraz z mama na cmentarz jedziemy...a jutro nad jeziorko ale super 🤪 🤪 no i do Szymańskiego od rana chyba,chcialabym sie wyrobic przed 15 w tym Poznaniu bo Bartek konczy prace o 15 i odrazu jedziemy tam jak bede w domu..Dzis jeszcze zakupy na weekendowy wyjazd 🙂 ja moja małą czuje jak się wypycha...kurcze dzisiaj miała czkawke to mi do gory tez pod cyckami podskakiwał brzuch...oby mi jutro szymański nie powiedzial ze jednak jest ułożona miednicowo i będzie konieczna cesarka,ale co tam zobaczymy....ja stanikow do karmienia nie kupuje,bo bede chodzic bez albo w jakims normalnym...nie ma sensu wydawać pieniedzy. Miłego dzionka laseczki 🙂

• Mamusia
Ja stanik do karmienia będę kupować na ostatni rzut. Bo bez stanika raczej nie będę chodzić, bo kto wie czy mi mleko nie będzie lecieć, a zwykły stanik raczej nie bardzo chyba komfortowo będzie mi się "odsłaniać".

Ja uciekam się ogarnąć i do babci z mamą 🙂
Miłego dzionka brzuszki :*

• Mamusia
a ja jutro mam sie pojawic o 11:30 w przychodni i zapytac lekarza czy mnie przyjmie 🙂 wiec zalatwilam sobie dodatkowa wizyte 😁 mam nadzieje ze doktorek nie odesle mnie 😁
bez stanika tez bym raczej nie chodzila po 1 mleko a po 2 wiszacy ciezar i pozniej kto wie co z cycami bedzie 🙂

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Ja stanik do karmienia będę kupować na ostatni rzut. Bo bez stanika raczej nie będę chodzić, bo kto wie czy mi mleko nie będzie lecieć, a zwykły stanik raczej nie bardzo chyba komfortowo będzie mi się "odsłaniać".

Ja uciekam się ogarnąć i do babci z mamą 🙂
Miłego dzionka brzuszki :*

Tuska ale zawsze bedziesz miała pieluszke albo kocykiem sobie zasłonisz...ja tam ide w ślady mamy i ciotki 😁hehe po staremu 😁