Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
haha dzonatalie masz rację, z cenami nigdy nie wiadomo 🙂 Mnie najbardziej irytuje cena usg w anglii za takie czarno białe u mnie płaci się 100f a za 4d jakieś 180f=900zł.! grrr dlatego ja wolałam jeździć na usg 4d do rodziców. W cenie miałam i badanie i przelot 😁

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja cały zestaw startowy zakupiłam z AVENTu i w zestawie są 4 buteleczki, smoczki do butelek, smoczek uspokajający, szczotka to mycia, 7 pojemniczków na odciągnięty pokarm, laktator z dodatkowymi nasadkami itp.. i zapłaciłam niecałe 150 zł więc wydaje mi się że całkiem przystępna cena jak za tak duży zestaw... 🙂

wróciłam od dentysty... pocieszył mnie że jeszcze kilka wizyt i leczenie zębów mam zakończone 🤪 a następna wizyta w przyszłym tyg...

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
haha dzonatalie masz rację, z cenami nigdy nie wiadomo 🙂 Mnie najbardziej irytuje cena usg w anglii za takie czarno białe u mnie płaci się 100f a za 4d jakieś 180f=900zł.! grrr dlatego ja wolałam jeździć na usg 4d do rodziców. W cenie miałam i badanie i przelot 😁

nic nie mow na temat cen usg 3d/4d przeciez to jakis koszmar tutaj 😠
sprawdzalam u siebie w miescie i robia NAJTANSZE ZA 200 funtow to prawie 1000zl zwariowali ? 😲 do polski bym za to przyleciala, zrobila sobie tam usg i jeszcze kupila cos dla malej 😮
no i denerwuje mnie tez to , ze przez cala ciaze tylko 2 usg, co mnie martwi bo chcialabym widziec ja wiecej niz 2 razy no ale co zrobic, chodze na te badania krwi i do poloznej i wszystko ok ale jakos jednak sie zamartwiam tym, a jak u Ciebie ?

• Mamusia
isa8 napisał(a):
dziewczyny macie zwykłą gruszkę do noska czy aspirator taki np z nosefrida ?

zwykla gruszke, kupywalam caly zestaw z tommiee tippee wraz z grzebyczkiem, szczotka, termometrem, obcinaczkami do paznokci i nozyczkami , aaa no i dali jeszcze nawet pilniczek do paznokci 😁D 😁 😁 😁

• Mamusia
ja tez mam fride.
własnie wrocilam ze spacerku. bylam w lumpie przy okazji i upolowalam termoopakowanie na butelki . a po przyjsciu do domu doznalam szoku. a więc zaplacilam 1,70zl za takie cosik 😉
http://allegro.pl/avent-termotorba-termoopakowanie-czerwona-new-i2519421942.html
tylko że moja jest beżowa ^^ więc jak dla mnie jest ładniejsza ;d

• Mamusia
u mnie mam taki komis tam to jest wszystko meble, pralki, sofy
i maja tez ubrania , zabawki i inne pierdolki, zawsze jak ide w tamta strone to dziwnym trafem jestem tam i kupuje ubranka dla malej, ale juz sie nauczylam (bo za duzo osob tam nie kupuje, wiadomo jak to angole :P ) jak mi sie cos podoba to zostawiam to, wracam po tygodniu i widze juz za pol ceny 😁 😁
ostatnio kupilam spioszki z nexta za 50pi, innym razem kurtke z nexta za 1,50f :P spodnie z adidasa za 50 pi 😜

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
ja dzisiaj czytalam w gazecie dziecko ze odciaginete mleko mozna przetrzymywac nawet od 4-5 dni 😁

To się zgadza z tym, co mi mówiła położna w SR.
Dostałam tam też materiał szkoleniowy wg którego czas przechowywania mleka dla dzieci donoszonych wynosi:
- w temp. pokojowej 8-12 h
- w torbie chłodniczej z wkładami chłodzącymi - 24 h
- w lodówce w temp. od 3 do 5 st. - 3-5 dni
- w zamarażarce w temp. od -18 do - 20 st. - 6-12 miesięcy

• Mamusia
Pauleczka20 napisał(a):
ja też kiedys nie umiałam się przekonać. ;d ale u nas otworzyli taki ogromny gdzie polowa rzeczy jest z metkami... 😉
Kupujecie takie wałeczki do podtrzymywania dziecka ktore ulewa ?
i jakich kosmetyków macie zamiar uzywac?

ja sie z mezem klocilam o lumpeksy, bo on tego nie trawi , nie chcial o tym sluchac i koniec
ale wkoncu sama poszlam , kupilam , przynioslam, wypralam i jakos po kilku razach sie przekonal
bo widzial ze kupuje rzeczy w dobrym stanie, a nawet takie ktore wygladaly na nowe i sie przekonal 🙂 sukces 😁 😁

nivea baby / bambino

• Mamusia
Pauleczka20 napisał(a):
ja też kiedys nie umiałam się przekonać. ;d ale u nas otworzyli taki ogromny gdzie polowa rzeczy jest z metkami... 😉
Kupujecie takie wałeczki do podtrzymywania dziecka ktore ulewa ?
i jakich kosmetyków macie zamiar uzywac?

w takim lumpeksie to bym poszalała 🙂

nie kupuje wałeczków moim zdaniem zbędny wydatek.

a kosmetyki to nivea baby i próbki johonson wykorzystam. jak b edzie się coś działo ze skórką dziecka to będe się martwić wtedy i zmienimy 🙂