Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czarnyloczek napisał(a):
Hey,

widzę że już cztery rozpakowane 😉 To gratuluję.
Sierpniówki już wszystkie z dzieciaczkami więc ustępujemy miejsca 😉
Powodzenia i szybkich porodów 🙂

dzieki za ustąpienie miejsca 😁

Dopiero co Was śledziłam a teraz u nas zaczyna sie dziac 😁 trzymajcie za nas kciuki 🙂

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
a ja jednak nie wytrzymalam poryczalam się jak Gadalam z Bartkiem. Jutro kończą ten antybiotyk i w piątek albo w poniedziałek będzie decyzja. Ale teraz naprawdę się boję.Tej dziewczynie co miała żel przebili jej pęcherz i dzisiaj urodzi.

ale czego sie boisz? Decyzji lekarza??

• Mamusia
dzień dobry kuleczki... wczoraj emocje wzięły górę i nie mogłam zasnąć 😮 do 2 myślałam jak to będzie itp... aż mnie naciągało do kibla i czyściło 😁 z nerwów...
no i dzisiaj od 8 na nogach bo mąż wrócił z ryb z wielkim szczupakiem... 🤢 a teraz męczy się na poddaszu 😁 😁

inirtam paseczki nie doszły ale ta pościel której się nie spodziewałam jest tak samo ładna więc postanowiłam ją zostawić 😉
... o to miło że już Ci się śnie po nocach 😁 ja coś czuje że przenoszę małego... nic się nie dzieje, nic mnie nie boli... ja nie wiem. Swoją drogą jeszcze niech siedzi w brzuszku bo jego kącik nie gotowy 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
natalia23ona napisał(a):
a ja jednak nie wytrzymalam poryczalam się jak Gadalam z Bartkiem. Jutro kończą ten antybiotyk i w piątek albo w poniedziałek będzie decyzja. Ale teraz naprawdę się boję.Tej dziewczynie co miała żel przebili jej pęcherz i dzisiaj urodzi.

ale czego sie boisz? Decyzji lekarza??

Kurcze właśnie nie wiem,jakiś strach przed tym porodem albo cesarka. Bardziej o malutka się boję by jej nic się nie stało.

• Mamusia
Witam sie i ja 🙂 nocka bez rewelacji hyba z 5 razy na siusiu wstawalam 🙂 brzuch mi na noc twardnieje pobolewa podbrzusze i o 4 tak mnir pogonilo w toalecie ze myslalam zenie skoncze. Nie zdazylam wykorzystac M bo jak zwykle zasnal w ogole czuje ze jakos sie oddalamy od siebie ale moze wkrecam sobie 😮?
moja mala od rana jeszcze sie nie ruszyla nie wiem czy czasem nie zadzwonic do jakiegos lekarza zeby mnie sontrolowal bo moj lekarz nie widzi takiej potrzeby 😮 😮

• Mamusia
Hej Kuleczki 🙂
Ale emocje wczoraj wieczorem 😁 Gratulacje dla mam i maluszków 🙂

Ja po wczorajszym spaniu po południu nie mogłam zasnąć w nocy, wiadomo 😉 Ale jakoś dałam radę. Dziś idę na 13 do fryzjera, bo już nie mogę na siebie patrzeć, tak mi włosy długie urosły...
Juppi, udało nam się sprzedać stare autko 🙂 są pieniążki na w razie W i wreszcie mamy to z głowy 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Moj M tak sie wystraszyl tymi przypuszczeniami o sączących sie wodach plodowych, ze na sile chce mnie na weekend zawieźć na izbe przyjec, zeby wszystko posprawdzali, albo chociaz usg zrobili 😮

Karolka, ja myślę, że Twój M dobrze kombinuje 🙂 Ja ostatnio też miałam wciąż mokrą podpaskę. Miałam wrażenie, że się ze mnią coś non stop sączy, że aż z wkładek musiałam przejść na podpaski. Pojechałam do szpitala, zbadali mnie i teraz jestem spokojna, bo to nie wody. Myślę, że powinnaś pojechać, bo będziesz się niepotrzebnie nakręcać i co chwila oglądać watę czy podpaski i się zamartwiać.

Emi, z tego co mi w SR mówiono, to czop MOŻE być podbiegnięty krwią (bardziej różowy niż żywoczerwony) lub z takimi pasemkami krwi, ale może też być czysty.
Jeśli Mała nadal leniwa - jedź na IP. Z SR też wiem, że jeśli dziecko jest mało aktywne po 38 tygodniu to lepiej to sprawdzić - to może być tylko zwiastun nadchodzącego porodu, ale lepiej to skontrolować dla dobra dziecka.

• Mamusia
Witam Kuleczki i Mamuśki
U mnie jak zwykle noc spokojna, wstałam o 9 🙂 tylko w nocy nie mogłam się przekręcić bo mnie tak brzuchol bolał jakby ktoś mnie rozciągał na siłę 😮 i coś mnie dzisiaj gardło pobolewa. Zrobię sobie cherbatę z cytryną i miodem może coś pomoże. A mam zamiar dzisiaj posprzątać cały dom bo już patrzeć nie moge a wczoraj byłam jak dętka, energii brak zupełnie. 🙂
Trzymam kciuki za koleją mamuśkę, ciekawe, która tym razem nas zaskoczy, może Madzia się wreszcie doczeka 😁

• Mamusia
Natalia każda z nas sie martwi o maluszki... więc wacale się Tobie nie dziwie... ale jesteś w szpitalu i mają na was oko więc nie masz się co obawiać!! wszystko będzie dobrze...
Emi ja bym na Twoim miejscu pojechała na IP... jesteś już w tak zaawansowanym tygodniu ciąży że nie powinnaś się wahać... więc pakuj się i jedź! i dawaj znać oczywiście 😉

co do ryb to jest jakiś koszmar... nienawidzę tego 🤢 ale wędkowanie to pasja mojego M więc nie będę mu robić jadek ... na szczęście to co złowi to sam wypatroszy 😁 później sam marynuje i sam grilluje... ja jakoś nie jestem smakoszem ryb i sam widok i zapach mnie odstrasza 🤢