Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Iza, to masz tak jak ja 🙂 Mój M też jest zapalonym wędkarzem. Na szczęście też sam oprawia ryby od początku do końca, sam je też smaży czy grilluje 🙂 Nie mogę mu zabronić jego pasji, ale ja z ryb to najbardziej lubię kurczaka, hehe 😁 😁 😁

• Mamusia
cześć dziewczynki!

wczoraj wcześnie rano się przywitałam a potem miałam zalatany dzień i popołudniu brak dostępu do neta 😠
więc dopiero nadgoniłam te Wasze 40 stron z wczoraj, czułam, że jak mnie nie będzie na forum to któraś się rozpakuje... i proszę, nawet dwie!!
gratuluję serdecznie buffy i emaleth!!! 🤪 🤪

ale się porobiło, teraz pewnie co drugi dzień któraś wyskoczy z niespodzianką

emi tak, to na pewno czop, więc spodziewaj sie że wkrótce może zacząć sie akcja 🤪
ale bywa tez że czop wychodzi 2 tyg przed porodem, choć myślę, że Ty masz juz termin na weekend, więc to nastapi lada moment - gwałcenie sutków i M podziałało chyba!!!! 😁

• Mamusia
Jeżeli nadal nie czujesz małej to jedz !!!!!!!!
Czego my się tak trzęsiemy - jechać ,nie jechać przecież to jest w naszym obowiązku dbać o prawidłowy przebieg ciąży . 🙂
A zasranym obowiązkiem każdego lekarza jest nas zbadać i poinformować co i jak . 😠
Straszne to jest ,ale prawdziwe ja też miałam pare takich sytuacji i nie pojechałam ,a potem spać po nocach nie można bo się zamartwiamy .

• Mamusia
Karolka, na tym etapie ciąży, to uważam, że każda rzecz, która nas niepokoi powinna być skonsultowana z lekarzem. A gdyby okazało się, ze to jednak wody płodowe, to lepiej, żebyś była pod fachową opieką. Sama i tak nie stwierdzisz, czy to wody czy nie, a szkoda kasy na te wkładki do sprawdzania wód. Mnie lekarz zbadał na fotelu, sprawdził, czy wszystko jest zamknięte a potem jeszcze sprawdził AFI na usg i na koniec stwierdził, że się po prostu pocę albo to śluz. Wierz mi, że wyszłam od niego naprawdę uśmiechnięta 🙂 Od razu lżej na duszy, jak fachowiec CIę uspokoi.

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Jeżeli nadal nie czujesz małej to jedz !!!!!!!!
Czego my się tak trzęsiemy - jechać ,nie jechać przecież to jest w naszym obowiązku dbać o prawidłowy przebieg ciąży . 🙂
A zasranym obowiązkiem każdego lekarza jest nas zbadać i poinformować co i jak . 😠
Straszne to jest ,ale prawdziwe ja też miałam pare takich sytuacji i nie pojechałam ,a potem spać po nocach nie można bo się zamartwiamy .

Mixi, święte słowa!!! 🙂
Potem, gdyby nie daj Boże okazało się, że coś złego się stało, to byśmy sobie nie darowały tego do końca życia, że się nam 4 liter nie chciało ruszyć do szpitala, żeby skonsultować coś z fachowcem...

• Mamusia
Emi mała będzie się ruszała ,ale będzie spokojniejsza nawet podczas porodu , przynajmniej tak gdzieś czytałam.
Moja też ma ostatnio odchyły od normy bo siedze drugi dzień w domku i mogłabym liczyć ruchy ,a ona jest strasznie leniwa.
I gdzie tu 10 ruchow na godzine jak piszą gdzieniegdzie w tych "madrych" poradnikach . 😉

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Emi mała będzie się ruszała ,ale będzie spokojniejsza nawet podczas porodu , przynajmniej tak gdzieś czytałam.
Moja też ma ostatnio odchyły od normy bo siedze drugi dzień w domku i mogłabym liczyć ruchy ,a ona jest strasznie leniwa.
I gdzie tu 10 ruchow na godzine jak piszą gdzieniegdzie w tych "madrych" poradnikach . 😉

mixi.. mi po wizycie na IP kazali liczyć ruchy 3x dziennie przez godzinę... po jedzeniu odczekać około godziny, potem się położyć i liczyć przez następną godzinę... 8-10 ruchów nie daje powodów do obaw, dla większej pewności można powtórzyć liczenie... wiadomo, że jak naliczysz 10 przed upływem godziny, to dalej już liczyć nie trzeba 🙂 no i jeśli czujesz dziecko przez np. całe popołudnie, a po kolacji się uspokoiło, to też panikować nie ma co, bo odpoczywać musi 😉

• Mamusia
a ja jeszcze dzisiaj nastawiłam pralkę bo wczoraj dostałam rożek, nosidełko i troszkę ciuszków...

Emi czyżby to dzisiaj??!! 😉 trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze, szybko i sprawnie rozwiązało!! 🙂

właśnie skończyłam pakować torbę do szpitala... brakuje mi w niej tylko kilka rzeczy z apteki... ale mam zapisane na kartce więc M mi to dowiezie jakby co... 😉

mąż właśnie złożył zamówienie i dzisiaj na obiad robię spaghetti... trzeba się brać do roboty, bo biedak już głodny... 😉

• Mamusia
Ja rozpoczęłam akcję rozmrażania obiadów które zostawili mi w lodówce rodzice i teściowie. Akurat powinno starczyć do połowy września 😉 Myślałam, że będę gorzej się czuła pod koniec sierpnia i że będą mi potrzebne gotowe obiadki. Teraz widzę, że mogłabym spokojnie gotować... ale skoro już są to muszę je wykorzystać 😜
tussiia ja też się nieźle namęczyłam z ubrankami i prasowaniem. Na szczęście temat tych najmniejszych rozmiarów już ogarnęłam. Zostały mi takie od 64 w wzwyż, ale ich nie piorę na razie.

• Mamusia
a ja źle prasowania nie wspominam 😉 właśnie skończyłam i to, co poprane to chyba już wszystko wyprasowane... ale ja to raczej mam mało takich malutkich rzeczy... zaczełam się zastanawiać, czy nie zamało 🤨 z tym, że jeszcze 8 września dostanę dwie torby od kumpeli, więc nic więcej nie kupuję... najwyżej na bieżąco będę M wysyłać albo lepiej może siostrę 😉 choć pewnie też przyjdą ludzie w odwiedziny z ubrankami tudzież innymi gadżetami... 😜
ja poprałam do rozmiaru 62 i tak pewnie do zimy będzie dobre 😉

• Mamusia
initram mi też się wydaję że mam mało ciuszków. Wszystkie weszły do jednej szuflady...
mam nadzieję że to wystarczy. Jeśli będzie za mało to raczej wypiorę z większego rozmiaru 🤔
Mi jeszcze siostra wysłała rożek i kilka kimon dla małego- więc to będę musiała wyprać. I na tym się skończy 🙂