Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczyny 😉
Ja również nie mam czasu za bardzo zaglądać tu zbyt często... niestety, obowiązki wzywają 🤨

Również mam problemy z ciśnieniem... i te zmiany pogodowe strasznie źle na mnie działają...
głowa mi pęka i jakoś dziwnie mdłości mi wróciły 😞 w nocy w ogóle się nie wysypiam, tak mi niedobrze 🤢
ale trzeba to wytrzymać... a swoją drogą polecicie mi jakieś środki przeciwbólowe? Które można brać w ciąży i działają na ból... ? będę wdzięczna.

miłego dnia 😉

• Mamusia
Co do skupu moczu ciężarnych :
"Czytałam o tym na innym forum. To chodzi o wyodrębnienie z moczu hormonu hCG i przetworzenia go na lek (pregnyl) wspomagający zwalczanie niepłodności u kobiet, które mają problemy z zajściem w ciążę. Ale generalnie jest bardzo mało informacji na ten temat. A sprawa wydaje się dość ciekawa... "
Jeżeli chodzi o tabletki to polecam Apap .

• Mamusia
Karolka tam na stronie masz zakładkę "zgłoszenie udziału" musisz najechać myszką i poczekać aż się rozwinie i wybrać miasto. tu masz dla poznania: http://www.mamonadchodze.com.pl/index.php/zgloszenie_udzialu/pozna/

isa no ja mam to samo. Ciągle mnie mdli i wyspać sie nie mogę tak od poniedziałku jak sie ta pogoda zmieniła. Polecam Ci Apap na mnie najlepiej działa.
Co do konferencji to dupa bo mój Artur na uczelni będzie a nie mam co z Zośką zrobić w weekendy bo przedszkole zamknięte 🙂

• Mamusia
my tez się chyba na konferencje wybierzemy - i tak chciałam być 19-20 w poznaniu, więc upieczemy dwie pieczenie na jednym ogniu 🙂

a mnie tak brzuch ciągnął i bolał od poniedziałku i już wiem dlaczego...dziś się obudziłam, a on mega wielki...strasznie urósł przez te kilka dni 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny, dopiero net mi zaczął działać...
isa mój lekarz mówił, że czysty Paracetamol jest najlepszy na ból 🤨
A co do farbowania, to robiłam to w pierwszej jak i w drugiej ciąży 🙂
Fajnie macie z tą konferencją, mi się za bardzo nie chce jechać taki kawał 😞

• Mamusia
Witam 😁
co to tego spotkanie 19.05 to również się zapisałam 😜 więc może umówimy się jakoś wczesniej troszkę 😉
Ja właśnie biore się za mycie naczyń, bo wczoraj już mi się nie chciało po kolacji 🙂
M pojechał sobie do fryzjera, bo w końcu jakoś musi wyglądać na jutro haha 😁
A ja farbowałam ostatni raz włosy na początku grudnia 😮 Naturalne mam ciemne blond, a teraz mam ciemny brąz, więc 2 kwietnia idę do fryzjerki mojej i je rozjaśniam i skracam chyba 😜
a 5 kwietnia mam te badania genetyczne... Więc zobaczymy...