Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a co tu za jakieś nowe zwyczaje? 🤨 Gdzie funkcja odpowiedz?
Wiecie co jest najśmieszniejsze, że z dzisiejszego usg wyszedł mi termin na 3 czerwca 😠 ale mam nadzieję że jak coś to mnie nie wyrzucicie od Majóweczek 😁
Kasiaa odbieraliście Emilkę w foteliku od jumpera?
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, ale powiem wam że przestraszyłam się wczoraj tym podejrzeniem o niewydolność jelitek u mojej kruszynki 😲 ale dobrze że dobrze, już dawno z niczego się tak nie cieszyłam 🙃
Ślicznotka waży 3100

• Mamusia
Miała być zapiekanka makaronowa z sosem do spaghetti zapiekana z serem, ale akcja "kolacja" wstrzymana z racji powracających skurczy... siedzę i liczę, ale boli praktycznie cały czas i mocno promieniuje w kierunku krzyża i nie wiem czy to już to, czy nie to...

• Mamusia
Byłam pod prysznicem, chwilę poleżałam i dalej są... zaczęło mnie łupać w krzyżu jak nie wiem co 🤢 powoli się zbieramy do szpitala.. to znaczy szykujemy się a ja cały czas mierzę. Chcę być już gotowa do wyjścia jeżeli zdecyduję, że jedziemy.. na razie jeszcze nie wiem 😜
Z drugiej strony tak sobie myślę, że najwyżej mnie przebadają i każą wracać bo się okaże, że mi się tylko zdawało 😁 zobaczymy 🙂

• Mamusia
Dobra dziewczynki 🙂 my zaraz wychodzimy... Grzesiek właśnie poszedł znieść torbę do samochodu i zaraz po mnie wróci 🙂 ja między skurczami jeszcze smoczki wyparzam 😜
Postaram się dać znać jak najszybciej 🙂 albo zamelduję się jeszcze dziś na brzuszku z brzuszkiem 😜 albo napiszę smsa z porodówki 🙂

Buziaki Majóweczki 🙂

• Mamusia
znowu mi posta wcięło 😠
Radzia tak pytałam bo mi się ten fotelik wydaje taki za bardzo "na siedząco" jak dla takiego maleństwa, ale skoro odbieraliście w nim Mateuszka to już jakby spokojniejsza jestem 😁

• Mamusia
taka cisza na forum, że aż mnie na sen wzięło ☺️ to pewnie przez to że ostatnią noc miałam wyjątkowo ciężką 🥴 więc życzę dobrej nocki
Pszczoła trzymam kciuki! A Anita też coś się nie odzywa, czyżbym została sama na placu boju? 🤪

• Mamusia
Pszczoła trzymamy kciuki i czekamy na wiesci 😉 badz dzielna i pamietaj, ze z kazdym skurczem jestes blizej malenstwa!
Kasiaa ja rane po cc od poczatku mylam tylko mydelkiem bambino i osuszalam recznikiem papierowym i pieknie sie goi 🙂 a i wciaz nosze majtki jednorazowe, zeby rana oddychala, ale niedlugo juz skoncze, bo zostalo tylko kilka malych strupkow!polecam, bo nawet polozna jak zdejmowala szwy to powiedziala, ze zadziwiajaco pieknoe sie goi 🙃
do wszystkich mamusiek, ktorych dzieci placza:CHODZCIE NA SPACERY O KAZDEJ PORZE DNIA!my bylismy ok. 20.00 na spacerze, potem spokojna kapiel, cycek i...pierwszy raz Blanka spi jak szalona a ja moge robic co chce jupii 🤪

• Mamusia
Uwaga dziewczyny sms od Pszczółki:
"Przyjęli mnie na porodówkę. Rozwarcie na 5cm ale każą czekać. Albo urodzę w nocy albo nad ranem kroplówka. Tak cz inaczej sama do domu nie wrócę 🙂 buziaki dla wszystkich Majówek / Pszczoła"

także dziewczynki czekamy na małą Alicję 😁

• Mamusia
Pszczólka dawaj! Trzymamy kciuki. ALe fajnie, kolejny aniołeczek będzie z nami 🙂

Monia ja też zabierałam maleństwo ze szpitala prosto do fotelika i do autka, ale widziałam że tatusiowe również gondolki przynosili, więc jak komu pasuje. Ja ubrałam Małą oprócz body i pajacyka w śpiworek i na to to okrycie fotelika ale było dość chłodno bo to był wieczór.
Ja na razie rany po cc nie smaruje niczym, podkradam płyn do mycia od Małej i przemywam, osuszam, ładnie sie goi, opuchlizna zeszła, brzuch opadł i noszę cały czas majty siateczkowe, żeby rana oddychała. Spadło mi 6 kg po porodzie, jeszcze 6 zostało ale i tak czuję się bardzo szczupło. Ja też miałam jakąś martwicę w lewej stronie po tym cc, na udzie i boku przez parę dni ale już odeszło. Dobrze że te bolesne chwile tak szybko się zapomina 🙂

Wyobraźcie sobie, że dziś mojego męża ściągneli na cały dzień do pracy, jestem zła 😠
Oni to już niczego nie potrafią uszanować. Czeka nas samotny dzień.

Czy może mi ktoś w skrócie napisać jak tam u u naszej Łajsotki to wyglądało, bo chyba nigdy nie nadrobię zaległości 🤢

Idę karmić Małą i utnę sobie drzemkę, bo później nie daje rady 🤔

• Mamusia
O jak fajnie, Pszczółka rodzi 🤪
Moni mi tez sie ten fotelik wydawał taki siedzacy a jak go wpielismy do auta a siedzenia mamy takie pochyłe to jeszcze bardziej mały był na siedząco... więc pod fotelik z przodu wcisnęłam zwinięty kocyk zeby go podnieść i teraz jest git.... No a co do tych gondoli to ja własnie tez myslałam że można ale mnie uświadomiono że taka gondola musi być dostosowana do wpięcia do auta a niestety moja takiej funkcji nie ma... Tez nie było wtedy zbyt ciepło, ubrałam mu body z krótkim rekawem na to pajacyk pluszowy i czapeczka, na to okryłam go cieplym kocykiem i załozyłam ten pokrowiec na fotelik...