Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc Kobietki 🙂
wlasnie wrocilam od swojej ginekolozki. Jakie to zadziwiajace ze tylu ilu lekarzy tyle roznych opini.
Uslyszalam dzis ze wszystko wyglada badzo dobrze , wyniki krwi sa dobre i maluszek ma juz 3 cm i nie ma sensu badac mu szybkosci bicia serca bo za wczesnie (5tc+5) najwazniejsze ze bije 🙂
wiec mialyscie racje, niepotrzebnie panikowalam 🙂
jedynie co moze byc problematyczne ale nie musi to krwiak, ale jednoczesnie pani doktor powiedziala ze nie powinnam lezec bo to i tak nic nie da-co ma byc to bedzie , a nwet i z krwiakiem ciaza moze sie zupelnie normalnie rozwijac.....
uspokoilam sie i teraz bede sie relaksowac w domku az do swiat 🙂
pozdrawiam was wszystkie :*:*:*

• Mamusia
Dziewczyny ja też biorę luteinę co prawda już ją kończę brać ale mój lekarz dał mi dopochwową ze względu na to żeby żołądek się nie niszczył i ze względu na to że ta pod język ma nieciekawy smak 🙂 jak byłam ostatnio na wizycie to powiedział mi że jeśli plamienie ustąpiło to mam tylko wybrać do końca te tabletki i na razie zaprzestaniemy je brać bo nie ma takiej potrzeby 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynky!!To ja.Wróciłam właśnie do domku po wizycie. Nasze maleństwo ma 0,33 cm i jest wszystko o.k. Lekarz przepisał mi Witamine E Medana 1 raz dziennie, duphaston 3*1 i dopochwowo Pimafucin. Wytłumaczył mi po co jest każdy lek ale ja z tego stresu a pozniej radosci zajechalam do domu i juz nic nie pamietam 😉 Mąż czekał pod drzwiami po wizycie jak juz wiedzialam juz że jest ok zawolalam go wszedl blady jak siana a ja sie przestraszylam ze dostanie "zawału" ze strachu jak powiedzialam mu to jakby mu od czubka glowy wlano czerwona farbe-wracał do zycwych hiihihh patrzy na wynik usg i nie moze sie nadziwic.Ja w sumie jestem w takim szoku z radosci ze bym skakala do sufitu.Teraz trzymam kciuki.Nastepna wizyta po swietach 18 kwietnia z porobionymi wynikami.A bicie serduszka to nie takie jak mi sie wydawalo ale bardziej to takie slyszalne tetno-nieziemski dzwiek.Oczywiscie wyszlam wsiadlam do samochodu i rozbeczalam sie jak male dziecko.

• Mamusia
Kiara1 ja też mam tydzień różnicy, bo z miesiączki termin mam na 04.11 a z usg na 11.11. Pytałam się lekarza dlaczego taka rozbieżnosć, to on mi to wytłumaczył, że mogłam mieć owulację troszke później. Ważne, że z naszymi maleństwami jest wszystko ok 🙂

• Mamusia
dziękuje Wam za miłe przyjęcie 🙂
Ostatnio jak podglądałam swoją fasolkę to mierzyła 14mm heh - 2 tygodnie temu i widziałam już serduszko bijące - następna wizyta 16.04 czyli równo za 2 tygodnie - nie mogę się doczekać by znów zobaczyć tego małego człowieczka na monitorku 🙂 macie już jakieś typy co do tego kogo nosicie w swoich brzuszkach?

• Mamusia
He jeżeli o mnie chodzi to nioe mam zielonego pojęcia przy pierwszym czułam od początku że to będzie chłopczyk choz pani doktor twardo 2 razy przystawała na USG zę to dziewczynka a jednak moje przeczucia były pewniejsze przez to nie nastawiam sie za bardzo na wynik Usg jak stwierdzą płeć bo przy pierwszym była pomyłka 😁 😁 😁

• Mamusia
Dzien dobry dziewczyny!!Jak samopoczucie z rana?Ja tragicznie.Wstawałam w nocy chyba ze 3 razy-2 razy na siusiu i raz na jedzonko-glodna byłam jak wilk.Zjadłam i potulnie usnelam do 4 rano .Spanie na raty wykonczy ale czego sie nie znosi dla naszych kruszynek.Co do łykania leków zawsze miałam z tym problem nawet z najmniejsza tableteczka a teraz jak rano spojrzałam n te wszystkie tablety to szok-jak lekkomanka 😉))) Kiara1 a ty masz identyczny termin jak ja 😉)a jak twoje maleństwo się ma?ile razy byłaś już u lekarza?duża jest twoja fasolka?