Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
u mnie to juz przesadzone rodze naturalnie. Oczywiscie porod rodzinny (moj narzeczony sam sie zdecydowal a ja nie mam nic przeciwko) i nie wykluczone ze w wodzie. W anglii cesarke wykonuje sie tylko jesli istnieje zagrozenie dla matki lub dziecka lub na zyczenie za odpowiednia oplata (8000 funtow jesli sie nie myle a przynajmniej bylo tyle jeszcze 2 lata temu)

• Mamusia
Moja kumpela zrobiła tak:miała i ma swojego stałego lekarza gdzieś tak w polowie ciązy zaczeła z nim gadke o porodzie ze chcialaby cesarke itd. wiadomo lekarz swoja dole dostał ale wiecie jak to zalatwili.Wszystko było ok z ciaza ale zalecenia caly czas wynikaly na to ze kwalifikuje sie tylko do cesarki bo jest zadrobna a dziecko zaduze i moze to byc zagrozenie oczywiscie mogla rodzic naturalnie ale zalatwila z lekarzem ze tylko cesarka.Umowili dzien akurat on mial dyzur spakowana spokojnie przyszla do szpitala tego samego dnia zrobili cesarke 2 dni przed planowanym terminem.Posiedziala kilka dni i do domku.I nigdy w zyciu powiedziala ze nie chce rodzic sama i sobie tego bolu i strachu ze cos podczas porodu bedzie nie tak nie wyobraza.Wiec co czlowiek to opinia co lekarz to inaczej.Kazda z nas sama wie co dla niej jest najlepsze czego oczekuje itd.

• Mamusia
Witam wszystkie przyszle listopadowe mamy. Ja tez mam nia byc, ale moja sprawa dopiero sie rozstrzyga. Mam krwawienia i jeszcze nie wiadomo, czy moj dzidzius sie prawidlowo rozwija. Narazie wiem tyle, ze jeszcze go nie widac, a powinno, chyba ze pomylilym sie w datach. Mam nadzieje, ze tylko to. Strasznie sie boje, nie moge spac, czekanie mnie dobija. Ciagle jestem zdenerwowana. Czekam na pierwsze badanie HCG, bedzie gotowe na czwartek. Mam 40 lat, z tego powodu tez mam obawy. Sorki, ze to smutne, co pisze, ale tak sie teraz czuje.
Zycze Wam wszystkim pomyslnej ciazy i szczesliwego rozwiazania.

• Mamusia
Witaj na forum ASIU 🙂
Musisz byc dobrej mysli i sie nie stresowac choc to trudne, sama dostalam krwawienia w piatek i wiem przez co przechodzisz...ale wcale nie musi to oznaczac najgorszego. Pani ginekolog wyjasnila mi to tak: podczas zagniezdzania zarodka moze dojsc do krwawien to jedno, podczas pierwszych 2 miesiecy macica ulega zmianom - rozciaga sie i wiele naczynek tetniczek moze pekac i tez obajwem wtedy jest krwawienie, powiedziala tez ze miala wiele pacjentek ktore krwawily cale 3 miesiace ciazy i pomimo tego urodzily zdrowe dzieci. wiec badz dobrej mysli 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 przyszłam się przywitać 🙂 wczoraj gdzieś ok 23 miałam okropne mdłości już myślałam że skończą się przy kibelku ale na całe szczęście przeszło mi 🙂 a jak u was?? ja mam mdłości i rano i w południe i wieczorem 😞 całe szczęście, że tylko mdłości 🙂 ale tak po za tym to czuję się świetnie 🙂 a jak u was?? jak samopoczucie?? pozdrawiam i do później 🙂