Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no ja sie nie boje tego badania - raczej jego wynikow, a z drugiej strony miesiac to tak dlugoo....
czlowiek oglada te wszystkie programy a nawet reklamy i widzi tyle chorych dzieciaczkow- no jak tu sie nie bac!? zreszta teraz wszystko jest ta chemia nabuzowane strach sie bac jesc 😞
czuje sie niezbyt rewelacyjnie - te ciagle mdlosciiiiiiiiii......
no ale dosc juz marudzenia trzeba przetrwac!
a teraz do salonow meblowych, bo ja do tego jeszcze w wakacje mam wprowadzke do nowego domu....wszystko w tym samym roku, dodajac ze 3 miesiace temu kupilam pieska- niezly hardcore 🙂

• Mamusia
Witam Wszystkie Ciężaróweczki!!!
Dołączam do Waszego grona 🙂 🙂 Jestem w 10 tygodniu!!!
Po przejściach,ale przetrwaliśmy z Maleństwem ciężkie chwile ( moją operację ) biorę leki na podtrzymanie i odpoczywamy w domku by tym razem wszystko było dobrze 🙂 🙂
Pocz

• Mamusia
Witam Wszystkie Ciężaróweczki!!!
dołączam z nieukrywaną radością do Waszego grona 🙂 🙂 🙂
Ja jestem w 10 tygodniu i jest to moja druga ciąża. Pierwsze Maleństwo stało się Anołkiem w listopadzie ubr. Mam nadzieje, ze tym razem wszystko będzie dobrze.
Choć już na samym początku były komplikację i biorę leki na podtrzymanie.
Jutro mam zamiar zagłębić się w listopadowe forum, troszke tutaj już napisałyście.

• Mamusia
Witam sei i ja ze wszystkimi i nowa ciezaroweczka 😉.Ja od rana wzielam sie za porzadki-trzeba wykorzystac dzien bez mdlosci chociaz w moim przypadku to raczej nie sa poranne a wieczorne mdlosci.Wczoraj to myslalam ze umre nad kibelkiem co zjadlam to kibelek przyjmowal.Lekarz kazal mi brac witamine b6-podobno pomaga zlagodzic mdlosci zobaczymy.Ja progesteronu juz nie biore a bralam wiec kazda musiala pomoc swojej ciazy z tego co widze.Ok zmykam zostalo mi jeszcze nieszczesne pranie chyba z 2 tygodni nazbieralam przez to zle samopoczucie.A co do pryszczy-mnie wysypalo na poczatku tygodnia ale juz dzis lepiej to wyglada.

• Mamusia
Ja też witam wszystkie ciężaróweczki.
Badania genetyczne miałam robione w czwartek i było m.in. przeziernosć karkowa, przepływ krwi-czy jakos tak, sprawdzenie wielkosci serca (2mm 🙂 ), i jeszcze cos było, ale wyleciało mi z głowy-ważne, że wszytsko ok 🙂 A od wczoraj znów mdłosci powróciły-miałam prawie 2 tyg. spokoju i juz myslałam, że to koniec a tu niespodzianka.

• Mamusia
Czesc Kobitki!!! Wpadlam sobie ponarzekac. Cos mi w prawy posladek weszlo i ledwo moge sie ruszac na dodatek urobilam sie w pracy dzisiaj i ledwie zyje. Mam nadzieje ze uda mi sie wygenerowac jeszcze troche energii na jutrzejszy dzien bo niestety bede miec powtorke z rozrywki, ale nic to jakos przetrwam (mam taka nadzieje). Fasolka rosnie i teraz powinna byc juz sliwka wegierka 😉 mdlosci nadal nie mam tylko coraz czesciej boli mnie glowa no i teraz ten posladek 😁. Mam nadzieje ze u Was wszysko ok .
Ps Witam nowe Kolezanki 🙂

• Mamusia
Hejka!!!
U mnie od rana słonko świeci 🙂 🙂wyciągnę męża na spacer.
Zabrałam się za czytanie forum. Troszkę tego jest. Dotarłam do 40 strony i postanowiłam zrobić wykaż kiedy rodzimy:
kasia-88 2.11
Andziucha 3.11
Freyah 4.11
Aza81 4.11
me333 7.11
1989gwiazdeczka 13.11
Meg1000 16.11
Skwiotynka
ania87 -25.11
anula4ever 25.11
amme
Powpisujcie swoje terminy,a wtedy się okaże ile jest listopadowych Mamuś.
życzę miłej i słonecznej niedzieli 😁

• Mamusia
Czesc dziewczyny w ten chyba u mnie zapowiadajacy sie ladny niedzielny dzionek.I musze sie pochwalic wczoraj nie bylo kibelkowego dnia-moze to ze biore witamine b6 cos daje.Bo nawet sobie pojadlam wczoraj-a tak mi sie chcialo normalnej kanapeczki z wedlinka i zjadlam i sie przyjela 😉 hhihiih mala pierdola a tak cieszy.A cos dziwnego sie zaczelo w nocy wstaje nie dosc ze siusiu to musze cos zjesc bo taka jestem glodna ze nie moge pozniej usnac i to tak wypada ok.3-4 w nocy ze cos wsunac musze 😉 maz sie smieje ze jak nocny marek buszuje po lodowce 😉 Mnie czasami pobolewa w krzyzu z lewej strony ale na ostatniej wizycie pytalam sie lekarza co to czy to normalne to powiedzial ze tak bo macica sie rozciaga i czasami moze byc maly ucisk nie jest grozne jak to chwilowe mam martwic sie jak bedzie to dluzej trwalo.
Megan-widze ze jeszcze sporo ci zostalo do poczytania-to nadrabiaj nadrabiai bo jak sie rozkrecimy to bedzie ciezko nadgonic.Ja dzis w planach-zaraz sniadanko-jeszcze nie wiem na co mam ochote pozniej jeszcze troche lenia i spacerek-dla zdrowia.Wrzucajcie zdjecia swoich brzusiow-moj coraz to lepszy 😉 a wieczorem to barylka nie z tej ziemi-czasami mam wrazenie ze wieczorem ktos mi potajemnie pompuje brzuszek 😉 ciekawe jak tam moje malenstwo rosnie-szkoda ze nie wymyslili domowych podgladaczy dzidziusiow 😉 kurcze wizyta dopiero 9 maja-alez to dlugo

• Mamusia
😎
a ja sie wreszcie dzisiaj wyspalam prawie do 10 - duzo roznica bo codziennie wstaje o 6 lub 7!
a jutro od nowa praca- szpital 8h wrrrrr az mi sie zle robi jak pomysle....fajnie ze u wa ladna pogoda bo u mnie w niemczech jakos nadal zimno....
zaraz zabieram sie za rosolek mniam 🙂
p.s. ja mam termin 26 listopada 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny! U mnie dzis też od rana super pogoda. aż mi szkoda, że musze po poludniu iść na zajęcia 😉
U mnie jak na razie termin na 19 listopada, jutro wizyta więc zobaczymy czy z długości fasolki wyjdzie coś innego.
Trochę sie stresuję ta wizytą, ale m. mówi że wszystko w porządku będzie i trochę mnie to podnosi na duchu.
ok ja lecę sie trochę wyszykować, zajrzę później 🙂