Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Alescie sie rozpisaly dzisiaj 🙂 Ja caly dzien w pracy siedzialam i znowu padam na pyszczek. Pogoda u mnie bez zmian czyli od ponad miesiaca pada w depresje mozna wpasc. Co do mojego wieku to sie nim nie przejmuje bo wygladam i czuje sie 10 lat mlodziej. Jak mowie ile mam lat to nikt mi nie wierzy a chcac kupic alkohol lub papierosy ( obecnie nie dla siebie) 🙂 musze pokazywac dowod ( co czasem nie jest przyjemne z racji tego ze wiem ile mam lat) Tak wiec bez dowodu ani rusz 😁.
Co do kupowania rzeczy dla malenstwa to ja nie wierze w przesady ani glupie gadanie i jak mam okazje kupic cos fajnego to kupuje. Powstrzymuje sie jednak od kupowania ciuszkow z racji tego ze nie znamy jeszcze plci dzidziusia ale rzeczy neutralne jak kocyki butelki smoczki itd czemy nie, zawsze to potem mniejszy wydatek.

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Andziucha juz jeden porod przezyla to wie jak to sie przechodzi tydzien po tygodniu 🙂

niby tak 🙂
pamietam wszystko dokladnie z porodowki az sie boje tam wracac 😁

hahaha, ja tez...... tego sie nie da do niczego porównac...

• Mamusia
No proszę, jeden dzień mnie nie było a tu już tyle zapisałyście 🙂! Dziewczyny u mnie przeprowadzka zakończona! W końcu mogę położyć się w wygodnym łóżeczku i zasnąć 🙂!
Co do tematu porodówki to ja jestem przerażona, jeszcze ostatnio słyszałam że młoda kobieta zmarła podczas porodu z powodu pęknięcia macicy 😞 wiem, ze to nie są częste przypadku ale taki mi w pamięć zapadło ehh. Stresujace to będzie na pewno !
A odnośnie kupowania róznych rzeczy dla maleństwa, to też jestem na etapie powstrzymywania się od robienia mega wielkich zakupów, choć nie powiem niektórych rzeczy nie mogłam nie kupić 😁
Idę spaaać 🙂 Miłej nocy !

• Mamusia
Hejka!!!!
Ja nie kupuję nie z powodu przesądów,a z powodu smutnego doświadczenia, które miałam. Wolę mieć 100% pewność,że przetrwaliśmy pierwszy trymestr i z Maleństwem wszystko ok.
Wczoraj wieczorem męczyły mnie mdłości i ślinotok... no i od wczoraj mnie pobolewa i kuje troszkę w brzuszku troszkę w kroczu. Na szczęście dziś śmigam do gina to się dowiem co i jak.

• Mamusia
Megan- ale Ci dobrze ja jeszcze do środy musze czekac a juz mnie dziwne sny dopadaja.ta ciekawosc i brak wiedzy co sie dzieje w brzuszku jest okropny.pozniej pewnie minie jak dziecko bedzie sie ruszac to bedzie wiadomo ze jest a teraz to w rozumku miliony mysli