Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
Hihihih po naszej weselnej wodce sladu juz nie ma 😉 zostalo 20 butli i tak sie rozeszlo a to grile a to swieta wodki nie trzeba bylo kupowac 😉

nasz anula tez dawno out, ale moja tesciowa to taki chomik, duzo żeczy przechowuja na jakieś okazje 🙂 pweni gdybym mogla to by dawno tej finlandii nie było...uwielbiam drineczki 🙂

• Mamusia
edithd napisał(a):
anula4ever napisał(a):
Hihihih po naszej weselnej wodce sladu juz nie ma 😉 zostalo 20 butli i tak sie rozeszlo a to grile a to swieta wodki nie trzeba bylo kupowac 😉

nasz anula tez dawno out, ale moja tesciowa to taki chomik, duzo żeczy przechowuja na jakieś okazje 🙂 pweni gdybym mogla to by dawno tej finlandii nie było...uwielbiam drineczki 🙂

O wez wez.jak za mna chodzi drink te malutkie sobieskiego normalnie mi pachnie pod nosem ale nie wolno to nie wolno i trudno wytrzymam ale pachnie ojo oj

• Mamusia
Hejka Aga!! Super!! kolejna Mamusia 🙂 widze,że u Ciebie to będzie nadmiar testosteronu!!!
Ja mam wizytę we wtorek. Mój gin prowadzący ciąże omówi wyniki z usg, Jak go poprosze zrobię mi usg. Jestem ciekawa czy dostanę jakieś skierowania na kolejne badania czy dopiero przy kolejnej wizycie.

• Mamusia
edithd napisał(a):
moze masz rcje, ja chodzę prywatnie. mam odrzut od tych gabinetów NFZ rodem z komunizmu...przynajmnie j u nas. fuj.........wzierniki sprzed 30 lat, obite miednice z wodą, fuj fuj fuj...

Mi chodzilo o to zeby bylo blisko bo nie chce mi sie jechac do miasta potem tluc sie samochodem z tym brzuchem a tu mam full wypas 😉 badania nawet lepsze niz w miescie no i sprzet ma tez dobry i caly osrodek byl remontowany i jest nawet przytulnie 🙂

• Mamusia
edithd napisał(a):
moze masz rcje, ja chodzę prywatnie. mam odrzut od tych gabinetów NFZ rodem z komunizmu...przynajmnie j u nas. fuj.........wzierniki sprzed 30 lat, obite miednice z wodą, fuj fuj fuj...

No co ty-to mialas zle doswiadczenie bo ja na swojego lekarza i swoje wizyty nie narzekam sprzet super obsluga tez czysto pachnaco-moze tez dlatego ze ja na NFZ nie chodze po szpitalach tylko moj lekarz rodzinny ma swoja przychodnia w ktorej przyjmuje moj lekarz gin a to fakt szpitalne wizyty a inne roznica

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
edithd napisał(a):

No co ty-to mialas zle doswiadczenie bo ja na swojego lekarza i swoje wizyty nie narzekam sprzet super obsluga tez czysto pachnaco-moze tez dlatego ze ja na NFZ nie chodze po szpitalach tylko moj lekarz rodzinny ma swoja przychodnia w ktorej przyjmuje moj lekarz gin a to fakt szpitalne wizyty a inne roznica

nie, to nie szpitalne...u nas są 2 duże przychodznie ZOZu,i obie takie feee. własnie jak rodziłam karlę to byłąm pod wrażeniem sprzętu w rybniku, ale to w sumie szpital wojewódzki. super tam wyposażenie było...

mega, ja myslalam ze ty wczoraj byłaś...znów we wtorek idziesz???????

• Mamusia
u mnie przyjmuje ordynator położnictwa na nfz w przyszpitalnej przychodni.
Powiem Wam tak byłam tam masakra... tylko łożko do badań. USG nie ma jest w szpitalu tam trzeba na nie iść. n tez do najprzyjemniejszych w obyciu nie należy.

• Mamusia
Tak byłam wczoraj,a we wtorek znowu. W medicoverze jest tak,że jest wyznaczony jeden specjalista do robienia usg genetycznego i na nie kieruje lekarz prowadzący ciąże. Wczoraj to tylko była mowa o Maleństwie i jego pomiarach, a we wtorek mam wizytę u mojego prowadzącego. On się mną zajmuje. Kieruje na badania, daje L4, wypisuje recepty. We wtorek mam też wizytę u położnej.

• Mamusia
Megan100 napisał(a):
W końcu założymy kartę ciąży, bo bałam się to robić pamiętając jak było za pierwszym razem. Teraz mogę ją zakładać. Położna zrobi mi chyba ktg.

Ja juz zapomnialam jak to bylo z pierwsza ciaza i tym KTG kiedy mozna juz je zrobic??

• Mamusia
Ja widzialam tez przyszpitalne gabinety i fuj fuj ale w zyciu bym tam nie poszla i podziwiam kobiety ktore tam chodza i nie dziwie sie za maja 3-4 usg na cala ciaze bo tam chyba maja inne reguly.Putalam sie swojego gin o to to stuknal sie w glowie i poiwedzial ze takich lekarzy to trzeba do afryki wyslac tam gdzie zacofanie bo przeciez kazda wizyta powinna opierac sie na badaniu i usg przeciez badanie nasze usg dzidzi a dzidzia to co nie pacjent.aj dlugi temat z tymi lekarzami ja sie ciesze ze zawsze mam usg milion pytan jak sie czuje co mi dolega ze moge zapytac o wszystko a nawet pozartowac jak ze znajomym bo moj lekarz tylko 9 lat ode mnie jest starszy hihihih