Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

No i jestem po połówkowym.
Maluszek waży 516 gram. No i to wskazuję na poród 10.11.12. Policzyliśmy paluszki, widziałam wszystkie organy, półkule itd. No,ale Mały się niestety źle ułożył i nie szło sprawdzić budowy serduszka ( komór, przedsionków - moja blizna przeszkadzała) no i był odwrócony twarzą do kręgosłupa i też nie dało się jej dojrzeć i w związku z tym ginekolog chce mnie obejrzeć 26 w szpitalu którym przyjmuje. Wtedy sprawdzi co i jak. Młody pomimo prób i kombinowania nie chciał sie obrócić.
Okazało się,że mam taśmę owodniową(podobno w przyszłości Mały ją przebije) jest z boku więc niczemu nie przeszkadza. Cieszę się,że wszystko ok. Tylko szkoda,że nie dało się dzisiaj wszystkiego sprawdzić.

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Megan twój maluch też duzy 🙂 ale najwazniejsze ze nasze dzieciaki zdrowe jak narazie 🙂 az ciekawosć mnie bierze jak moja kruszyna urosła 🙂 juz w 17 tyg lekarz mowil mi ze duza wiec az sie zastanawiam jaka teraz 🙂 kurcze nie moge sie doczekać 🙂

• Mamusia
Megan101 napisał(a):
No i jestem po połówkowym.
Maluszek waży 516 gram. No i to wskazuję na poród 10.11.12. Policzyliśmy paluszki, widziałam wszystkie organy, półkule itd. No,ale Mały się niestety źle ułożył i nie szło sprawdzić budowy serduszka ( komór, przedsionków - moja blizna przeszkadzała) no i był odwrócony twarzą do kręgosłupa i też nie dało się jej dojrzeć i w związku z tym ginekolog chce mnie obejrzeć 26 w szpitalu którym przyjmuje. Wtedy sprawdzi co i jak. Młody pomimo prób i kombinowania nie chciał sie obrócić.
Okazało się,że mam taśmę owodniową(podobno w przyszłości Mały ją przebije) jest z boku więc niczemu nie przeszkadza. Cieszę się,że wszystko ok. Tylko szkoda,że nie dało się dzisiaj wszystkiego sprawdzić.

Super ze u dzidzi wszystko ok a z ta tasma owodniowa to pamietam ze ktoras mamusia z wrzesniowek cos miala z ta tasma wiec szczegolow mozesz sie tam u dziewczyn dopytac powiedza ci ktora i wogole.A ja sie wykapalam i ide do wyrka bo tak mnie plecy bola nalazilam sie zaduzo i prasowanko wychodzi 😉 no i kurcze moja malutka miala 300 gram w srode tydzien temu to wasze dzieciaczki sporo duze w porownaniu z moja kruszynka-choc i 300 gram a jak sie wypcha to az mi pecherz wysiada 😉 i tylko tatusia reka malutka do porzadku przywraca zeby nie maltretowala mamusinego pecherza 😉

• Mamusia
HELLO
my jak zwykle od 6tej na nogach....ja chce spac....pranie zrobione, kawka zrobiona. ide cos zrobic na sniadanko. dzis aktywny dzien: zzakupy, odbiór wyników z posiewu moczu, ogarnięcie chaty, ogródka, wizyta u teściów....
bede mieć was na oku 🙂

Hejka!!!
Anula napiszę do wrześniówek i dowiem się co i jak z tą taśmą. dziękuję za info 🙂 🙂
Edith w Polsce teraz już nie ma chorwackiej pogody,a była. Pewnie zadowoleni po urlopie.

• Mamusia
Megan101 napisał(a):
Hejka!!!
Anula napiszę do wrześniówek i dowiem się co i jak z tą taśmą. dziękuję za info 🙂 🙂
Edith w Polsce teraz już nie ma chorwackiej pogody,a była. Pewnie zadowoleni po urlopie.

bardzo 🙂 fatki na facebooku jakby co 🙂

• Mamusia
Megan101 napisał(a):
🙂 🙂 piękne zdjecia

DZIĘKI, MAM ICH CHYBA Z MILION... CIEZKO WYBRAC ZEBY KARI NIE BYŁA GOLAS 🙂 I ZBYM SIE WYGLĄDAŁA JAK TIR...

JAK JA SIE CIESZE ZE NIE USTALIŁĄM WIZYTY Z MOIM GINEM NA DZIS, BO W RYBNIKU (GDZI MOJ GIN PRZYJMUJE) DZIS GRAJA GUNS\'N\'ROSES.... JUZ WIDZE JAKBYM TAM DOJECHALA... JAK BYŁ ADAMS TO 4H SIE JECHALO (A TO JEST 10KM) - KORKI, KONTROLE, BRAK PARKINGÓW

• Mamusia
A ja dzis w planach len len i jeszcze raz len bo wczoraj przedobrzylam i tak mnie i plecy i nogi bolaly ze ledwo usnelam a corunia dolozyla i tak fikala ze o spaniu mowy nie bylo dopiero pozytywka ja uspokoila a ja usnelam.Na zewnatrz dalej goraco ale jest gdzie sie ukryc pod drzewkiem wiec sniadanko i uciekam

• Mamusia
Megan super wieści, maleństwa rosną 🙂,!
Ja też wczoraj byłam u gin, zrobiła mi USG i pięknie się moja córeczka prezentowała 🙂 jedynie ułożenie jest dalej poprzeczne plus łożysko troszkę na przedniej ścianie, ale to mogę być jeszcze zmiany 🙂 Mała jak na 23w5d waży 550, więc lekarz powiedział że prawidłowo 😁 ! Odnośnie szyjki macicy, to nie skróciła się od pobytu w szpitalu , więc cieszy mnie to bardzo, bo nie pogarsza się 🙂

Edithd - widziała zdjęcie na fb, piękne jesteście !!! Córeczka to super dziewczynka, widać że ma pełen zapas energii bo aż to z niej promienieje 🙂!

Anula- teraz w takie upały lepiej się nie przemęczać, bo szybko człowiek się męczy !

My niestety dalej mamy leżeć, na ślub mam zwiększoną dawkę lekarstw od dziś, zeby wszystko było ok.

Basier super,że nic się nie pogarsza i zabezpieczyli Cię na tak ważny dzień 🙂 🙂 Twoja Mała t też rośnie jak na drożdzach 🙂 🙂super 🙂
Anula ja dziś walczę z prasowaniem. W pt idziemy na ślub i wesele, w sob będziemy u znajomych,a w niedzielę jedziemy nad polskie morze, więc musze zacząć nas powoli prasować i pakować, bo później nie będzie kiedy.
Edith zgadzam się z Baiser piękna z Ciebie kobietka!!! Mała ma urodę po Mamusi.