Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Znam ten ból Baiser 🙂 Mój mąż jest cały czas w drodze bo jest kierowcą... wiec w tygodniu praktycznie sie nie widzimy wcale... I też szału dostaje bo nie lubie sama siedziec. Az sie martwie jak to bedzie jak zaczne rodzic a on bedzie gdzies daleko akurat 🙂 Bede zdana sama na siebie. A ja panikara jestem...

Zatem świetnie mnie rozumiesz 😞 a też się obawiam o te kwestie, bo czeka go jeszcze jeden taki wyjazd przed porodem!

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej mamuski 🙂 ja wczoraj znowu zle sie czułam ale na szczescie do wieczora przeszło ale bez izby przyjec sie nie obeszło. Dziś czuje sie super spałam od 21 do 8.10 z przerwą na siku o 4.30 🙂
ja juz po wypłącie wiec moge juz dokupywac szuflady w ikei, montowac a potem prac i prasować ubranka dla dzidi 🙂

co do pepuszka to z Wiki stosowałam metode suchego pepuszka i nie chcial odpasc jakos strasznie długo wiec w koncu kupiłam spirytus w monopolu a pani w aptece rozcienczyła za 1 zł 🙂 🙂

• Mamusia
Czesc Dziewczyny!!!
Baiser sliczna masz krolewne 🙂
Megan tak jak dziewczyny radza zostaw kolderke bo przyda sie na przyszlosc.
Ja za jakies 25 min ruszam na wizyte z polozna, cale szczescie to tylko dwa kroki od domu. Dzisiaj bedzie mi pobierac krew jak ja tego nie lubie 🤢
Prawdopodobnie bede tez miec glukoze dam wam znac czy mnie ominela czy tez nie 🙂
ok zmykam do pozniej 🙂

• Mamusia
Megan101 napisał(a):
Edith masz rację. Troszkę się podwinie i tyle. A na przyszłość będzie w sam raz.
Dziękuję.
Jak tam Kari?

ok ,tylko w nocy jej wysycha to gardełko bo jeszcze nie przywykła do drożnego nosa...i sie budzi. dzis o 4tej zachciało jej sie mleczka, obudziła minie i juz nie potrafiłam zasnąć. w ogóle mam dzis jais dołowy dzien. schodzi ze mnie napięcie zw z Kari, do tego smutno mi bo w mojej skzole w przyszłym roku szkolnym szykują się zwolnienia dla 25% nauczycieli (ok 16 osob), zła jestem bo niech mi nikt nie mówi ze POlska to taki prorodzinny kraj...mi tak okroili pensje ze dostałam dzis szału jak zobaczyłąm pasek z wypłaty. na serio opłaca sie rodzic dzieci w Polsce 😞

• Mamusia
dzien dobry 🙂
baiser-sliczna krolewna 😉
co do pepka to bede stosowac jak przy pierwszym synku spirytus!

a ja po USG wiem tyle ze synek ulozony glowka w dol ma sie dobrze 🙂
zadnych fotek nie mam bo lozyko przeszkadzalo 😞
data z pomiarow zmienila mi sie kolejny raz na pazdziernik 🙂
gin stwierdzil ze dziecko duze ze moze dojsc do 4 kg albo ponad 4 kg 🙂
obecnie wazy 1,8 kg 🙂

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Ups... 🙂 Podziwiam!!! Teraz chyba jak 4 kg i powyzej to cesarki robią?

nie wiem jak to tam z nimi jest 🥴
mi w szpitalu robili USG przed porodem i powiedziala ze bedzie male dziecko ze moze jakies 3,4 kg a tu wyskoczyl 4 kg chlopak wiec jak tu wierzyc tym USG

• Mamusia
Ja juz po wizycie. Maly rosnie jak na drozdzach (dziewczyny czy wam tez mierza brzuchy bo mi na tej podstawie polozna oblicza wielkosc malucha ) od ostatniej wizyty przybylo mi 4 cm. Jak narazie mieszcze sie w normach ale jak tak dalej pojdzie to bede miec kolejne usg by sprawdzic czy z dzidzia wszystko ok i czy nie bede sie kwalifikowac do cc, no i przede wszystkim nie ominie mnie glukoza. Mam wyznaczony termin na przyszly piatek wiec bedziecie mi mogly zyczyc smacznego 😉 . Maly tym razem definitywnie ulozony glowkowo. Nastepna wizyta za 2 tyg.
Andziucha rzeczywiscie Twoj maly to juz kawal chlopa 🙂 ale najwazniejsze ze zdrowy 🙂

• Mamusia
W Anglii od 25 tyg ciazy mierza brzuch na kazdej wizycie i na tej podstawie oceniaja wielkosc dziecka. Wynik pomiaru jest zapisywany w specjalnej tabelce i jezeli nie miescisz sie w granicach to robia dodatkowe usg aby sprawdzic czy dziecko aby napewno rozwija sie prawidlowo

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
Ediyhd wiem ze w polsce na usg obliczaja wielkosc dzieciaczka niestety to nie polska. 😞 ale da sie przezyc i tu tez sie rodza zdrowe dzieci

wiem kochana 🙂 sama jestem chrzestną zdrowego angielskiego dzieciaczka. moja najlepsza przyjaciólka wyszła za mąż za anglika i ma juz 3kę małych brytoli 🙂

nie pisałam tego zeby w jakikolwiek sposób skrytykowac ten system mierzenia, tylko zauważyłam różnice bo pytałaś czy nam też mierzą brzuchy 🙂

• Mamusia
edithd napisał(a):
Elmirka napisał(a):
Ediyhd wiem ze w polsce na usg obliczaja wielkosc dzieciaczka niestety to nie polska. 😞 ale da sie przezyc i tu tez sie rodza zdrowe dzieci

wiem kochana 🙂 sama jestem chrzestną zdrowego angielskiego dzieciaczka. moja najlepsza przyjaciólka wyszła za mąż za anglika i ma juz 3kę małych brytoli 🙂

nie pisałam tego zeby w jakikolwiek sposób skrytykowac ten system mierzenia, tylko zauważyłam różnice bo pytałaś czy nam też mierzą brzuchy 🙂

Ja sie tylko zastanawiam jak te ich pomiary maja sie do rozmiarow dziecka bo prawda taka ze brzuszek brzuszkowi nie rowny a dziciaczki w nich siedzace tez rozne 🙂 dlatego pytalam czy wam tez mierza brzuszki 🙂.
A mnie po wizycie cos brzuch stwardnial to chyba od tego obmacywania 😉 przez polozna. Pomacala pouciskala i nie spodobalo sie malemu