Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam i ja 🙂. Ja jeszcze przed sniadankiem bo jakos tak o tej godzinie nie jestem w stanie nic przelknac.
U mnie niestety kolejny dzien robienia porzadkow w planach bo niby mieszkanie nie duze (tylko 2 pokoje kuchnia i lazienka) ale nazbieralo sie przez 2 lata pare rzeczy.

• Mamusia
aallicee napisał(a):
ja na etapie drugiegi sniadanie..... zachciało mi sie jajek z majonezem 🙂
mężulek wyjechal do Wiki wiec zostalam sama :/ ale moze i lepiej...czasem dobrze od siebie odpocząć...zwłaszcza jak hormony buzują 🙂
U mnie niby wolne i maza w domku ale tak jakby nie bylo bo po sniadanku(dzis byla faza na placuszki z dzemem truskawkowym i kakao) i ja przed tv a maz wzial sie za pozadki w akwarium a jest co robic przez pol dnia bo 475l to i mi skapnie zajecia bo chcemy przemeblowac rybkom wnetrze a mezulek do tego weny nie ma wiec jak narazie ja sie bycze a on sprzeta 🙂

Ja zabrałam się za segregację ubrał w szafie. W część przestałam wchodzić 🙂 no i trzeba je znieść do piwnicy. Posegreguje też ciuszki dla Maluszka. Troszkę się już ich uzbierało... Wczoraj przyszła paczka z 33 szt. Zapłaciłam za nią 40 zł. Czyli troszke ponad 1 zł za sztukę. Muszę też wydrukować listę wyprawkową i powoli zabrać się za wykreślanie, szukanie, zamawianie i kupowanie 🙂

• Mamusia
co do allegro to własnie wygrałam aukcje na wanienke ze stojakiem 🙂 poszłam na drzemke ale ustawiłam sobie budzik zeby nie przegapic konca 🙂 tak myslałam ze w dzien wolny w porze obiadu mało kto bedzie licytował 😁
http://allegro.pl/wanienka-86cm-i-stojak-dla-dziewczynki-warszawa-i2548082616.html
Andziucha jak Ci sie podobało w stolycy?? 🙂
basier w wolnej chwili wrzuc więcej zdjęć 🙂

• Mamusia
Popoludniowa drzemka zaliczona 🙂 ja ci powiem Aallicee ze studiowalam w Warszawie i ciezko to znosilam-jak dla mnie zaduze miasto i zaglosne jednak ja wole mniejsze i spokojniejsze miejsca,nawet moj szwagier urodzony w Warszawie i mieszkajacy przez 30lat po przeprowadzce juz dluzej niz 2 dni tam nie wyrabia od halasu ale niektorzy mieszczuchy i lubia taki klimat

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
Popoludniowa drzemka zaliczona 🙂 ja ci powiem Aallicee ze studiowalam w Warszawie i ciezko to znosilam-jak dla mnie zaduze miasto i zaglosne jednak ja wole mniejsze i spokojniejsze miejsca,nawet moj szwagier urodzony w Warszawie i mieszkajacy przez 30lat po przeprowadzce juz dluzej niz 2 dni tam nie wyrabia od halasu ale niektorzy mieszczuchy i lubia taki klimat

Dzięki dziewczyny! Nam też zdjęcia się bardzo podobają 🙂!
Btw. ja też studiowałam w warszawie mgr, ale jakoś fakt że jestem z krakowa i choć to nie małe miasto, ale tutaj wszystko tak pomalutku sobie płynie 🙂 nie ma takiego ogromu korków, tłoku i jest bardziej urokliwe 🙂 choć na karierę to tylko warszawa ! Jednak jest dużo więcej perspektyw.

Allicee zakup super 🙂 ja też kupowałam ostatnio wanienkę, ale tą anatomiczną, jakoś tak bardziej wygodna mi się wydała, w praktyce to nei wiem, opinie są podzielone 🙂

• Mamusia
rety jak mi sie nudzi :/ i tak sama do soboty, a ze weekend długi do większość znalomych wyjechała
oglądam teraz płytkę Pawła Zawstowskiego i sobie przypominam jakto sie takie szkraby nosi i pielęgnuje 🙂
bolą mnie dziś plecy od tego leżenia 🤢 🤢 a do konca jeszcze 81 dni 😞

• Mamusia
A u nas przed chwilja wlasnie byla siostra z mezem wrocili z warszawy bo mala zostaeili u babci na 2 tygodnie bo babcia rzadko w nasze strony przyjezdza z kwesti pracy i cala wyprawke do szkoly powoedziala ze zrobi siostra ma tylko na glowie ksiazki-taka tesciowa to skarb niw dosc ze moze ze 2 razy w roku przyjezdza to jeszcze dzieciaka do szkoly wyszykuje 🙂

• Mamusia
aallicee napisał(a):
rety jak mi sie nudzi :/ i tak sama do soboty, a ze weekend długi do większość znalomych wyjechała
oglądam teraz płytkę Pawła Zawstowskiego i sobie przypominam jakto sie takie szkraby nosi i pielęgnuje 🙂

to leżenie to istna katorga :/ ja szczerze gorzej się czuję jak tak leżę, ale skoro mamy takie zalecenia 😞

• Mamusia
baiser88 napisał(a):
aallicee napisał(a):

to leżenie to istna katorga :/ ja szczerze gorzej się czuję jak tak leżę, ale skoro mamy takie zalecenia 😞

ja wstaje tylko na siku i zrobic sobie kanapke

• Mamusia
aallicee napisał(a):

a co to za płytka jeżeli można wiedzieć??
nie zazdroszczę Wam tego leżenia kobietki, chociaż czasami marzę o godzinnym leniuchowaniu w ciągu dnia...

• Mamusia
aga6696 napisał(a):
aallicee napisał(a):

a co to za płytka jeżeli można wiedzieć??
nie zazdroszczę Wam tego leżenia kobietki, chociaż czasami marzę o godzinnym leniuchowaniu w ciągu dnia...

a płytka z książki " co nieco o rozwoju dziecka" 🙂

• Mamusia
a czy są w tej książce skuteczne porady jak nauczyć dziecko zasypiać?? powiem szczerze że to było dla mnie najgorsze w całej opiece nad noworotkiem. oczywiście popełniłam chyba wszystkie możliwe błędy i młody zasypiał tylko przy kołysaniu i nie korzystał z łóżeczka prawie do roku życia... nie chciałbym znowu tego przechodzić... 🤢