- Mamusia
MadziaW napisał(a):
No, ze z tym to tez zalezy od pologu i krwawienia po porodzie, bo to tak jakby sie mialo mega obwita miesiaczke, takze nago na lozku pod przescieradelkiem....moze nie byc do konca dobrym pomyslem 🥴 Poza tym wcale moze nie byc jakiejs duzej rany, moze bedziecie mialy szczescie i sie obejdzie bez nacinania krocza = zero szwow - czego kazdej zycze!
Miałam namyśli leżenie na protektorze czy podkładach jednorazowych w razie właśnie ran. Niestety u mnie wcześniejsze przygotowanie do rozciągniecia pochwy odpada, nie moge robić masaży bo mam skurcze a to może pobudzić akcje porodową, a w zasadzie to 2 m-ce przed terminem można już zacząć masować żeby było elastyczne kiedy nadejdzie pora 🙂
No mozna i znam przypadki, gdzie tak zrobli, ale to tylko chyba krocze , nic z pochwa. A bole porodowe to od masazu szyjki macicy a przeciez tak gleboko nie trzeba nic naciagac 😜 Mialam taki masaz, to wierz mi - nic wspolnego z kroczem 😜 Co to protektorow i koszul, to ja chyba sie zapakuje w majty pancerne i to szczelnie, zeby nic nie pobrudzic 😁
Rekomendowane odpowiedzi