Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja i tak zaprzestałam współżycia przez te skurcze, nie chcę ich nasilać a czasami mam taką chcice, że normalnie na śpiocha bym mogła "zgwałcić" męża 🙂

Ja ostatnio jak się ważyłam to miałam 8 na plusie ale teraz boję się wejść na wage bo od tygodnia jem bez przerwy a najlepsze są zapiekanki późno wieczorem i pączki 🙂

Rozstępów nie wypatruje - zwisają mi czy będą czy nie, skóry nie mam jędrnej bo pare lat temu ważyłam 75 kg, później schudłam do 45 a od dwóch lat tyłam do 54 przed ciążą.

Ciemnej linii pod pępkiem nie mam, pępek nadal mega wklęsły pół bagietki do ucha mogłabym w nim schować 🙂 nie wiem czy kiedykolwiek mi wyskoczy może na sam koniec 🤨

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
co do tej lini to ja mam bardzo slsbo widoczna tylko pod pepkiem a nad juz nie ma 😮 albo nie widze 😜 a co do pepka agus mam tak jak ty z jednej strony wyskoczyl a z drugiej jeszcze nie 🙂 jestem ciekawa ile moja dzidzia wazy... szkoda ze usg nie robia mi co wizyte.. pisalam dzis z kolezanka ktorej wlasnie sie zaczol 30 tydzien i dzis byla na wizycie u lekarza i dostala taka karteczke do liczenia ruchow i ma zapisywac juz to do konca ciazy a i 36 tyg ma juz isc na 1 ktg 🙂
moj malutki wlasnie zaczol buszowac 🙂 a jak tam wasz wieczorek mija?
ja wlasnie ogladam film CIACHO tyle razy juz ja ogladalam i dalej jest ona dla mnie rozbrajajaca 😁

• Mamusia
Daguza synuś napewno nadrobi.. 😉 Za 2 tyg mamy następne Usg.. 😉 I synek przybrał położenie miednicowe.
Co do brązowej lini to już zauważyłam ją ze 2 tyg temu.
Dostałam skierowanie na glukozę 75. Wy też musiałyście ją samą kupywać i rozrabiać?.. 😮

Co do pępka to się zmienił...do końca nie wyskoczył. 😉 A teraz mój pępek jest paskudny bo szpeci go dziurka po kolczyku... 😠

• Mamusia
Margaritaee napisał(a):
Daguza synuś napewno nadrobi.. 😉 Za 2 tyg mamy następne Usg.. 😉 I synek przybrał położenie miednicowe.
Co do brązowej lini to już zauważyłam ją ze 2 tyg temu.
Dostałam skierowanie na glukozę 75. Wy też musiałyście ją samą kupywać i rozrabiać?.. 😮

Co do pępka to się zmienił...do końca nie wyskoczył. 😉 A teraz mój pępek jest paskudny bo szpeci go dziurka po kolczyku... 😠

Ja dostałam skierowanie do przychodni i oni mi tam robili, nie miałam tak żebym sama musiała rozrabiać i pić 🙂

• Mamusia
Ojoj, ale naskrobałyście 🙂
Więc po kolei: rozstępów nie mam nigdzie poza piersiami... od początku je smarowałam, ale za szybko urosły i zostały sino-czerwone prążki... W sumie już wcześniej trochę miałam, bo zawsze przed okresem mi "rosły", a po malały, więc już się rozstępów kilku na nich wcześniej dorobiłam, ale teraz to całkiem sporo... Jakoś mnie mocno nie martwią, ale wiadomo- fajniej jakby ich nie było 🤨 Ważne żeby pokarm był i bym mogła karmić! 🙃 Brzuszek smaruję nadal- zapobiegawczo.
Kresy czarnej (bo to chyba tak się nazywa) nie mam, ale ja jasną karnację mam, to może dlatego...
Pępek mój zmienił się, zawsze był wklęsły, teraz go wyparło, a najśmieszniej jest jak Maluch pod nim akurat się przesuwa, to śmiesznie wygląda jak pępek się porusza i przemieszcza :P
doncia chyba Ty pisałaś, że boisz się na wagę wejść, ja mam tak samo 😉 Ciekawi mnie strasznie ile przybrałam, bo jem na potęgę i na pewno coś weszło, ale boję się sprawdzić, by szoku nie przeżyć 😉 A chustować też zamierzam 😁 Będziemy się wymieniać chustowymi spostrzeżeniami 🙂 Dziś w tv w "Pytaniu na śniadanie" były kobietki z zachustowanymi dzieciątkami i... tańczyły salsę!! Czad 🙂
margaritae i peg super, że wszystko dobrze z Wami i Waszymi Dzieciątkami 🙂
michasia ja ktg miałam już na ostatniej wizycie, to był 27 tydzień, lekarz sprawdził pracę serduszka Dzidziołka i skurcze moje... Krótkie, bo krótkie, ale sobie mogę serduszka posłuchać i jak Mały się przekłada :P Teraz już co wizyta chyba będzie robione, w tej przychodni to chyba standard.
agniesia pisałaś o przytulankach, mój Mężuś też jakiś ostrożny się zrobił i mówi, że się boi, ale poczytałam i jeśli nie ma skurczów, plamień, bóli itp to przeciwwskazań nie ma... Więc korzystamy póki można, później w połogu będzie przymusowa przerwa 😉

Do głowy mi dziś przyszło by nazwać Synka (o ile potwierdzi się, że to Synek 😉 ) GABRIEL... Zobaczymy czy będzie do niego pasowało, na razie wpisuję na listę propozycji 😉

Dobranoc Dziewczyny, do jutra:*

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
co do wagi u mnie jakieś 6kg na plusie a , że nie należę do osób szczupłych to mam nadzieję , że do końca ciąży za dużo nie będzie 🙂 w pierwszej ciąży przytyłam 12 i mam nadzieję że teraz też max do tej wagi przytyje 🙂 pępek mam dalej wklęsły ale brzusio już ładnie zaokrąglony 🙂 więc kto wie czy nie wyskoczy , lini na brzusiu nie widzę , a co do rozstępów to nowych nie mam . Po dorastaniu zostały mi na piersiach a po ciąży z córcią wyszły mi na brzusiu 😞 są co prawda już blade ale są 😞
uciekam odprowadzić córcię do przedszkola 🙂
miłego dnia 🙂

• Mamusia
Hej mamuski!!!

Co do kreseczki,to mam ale delikatna jak narazie.
Miałam z pępkataką głebszą dziurke a tu nagle wyskoczyl,i dziurki nie ma 😁
Glukoze kupilam,i ozpuscily mi u lekarza.Weź sobie cytrynke,lepszy smak 🙂

" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Ciekawe jaki dzien sie dzis zapowiada...

Mała ciagle szaleje 😉 Nudzi jej sie juz w tym brzuszku...pewnie chce sie juz do mamusi przytuic hehe 😁

Dzis lecimy do naszego gin...i pewnie znow jakis dodatkowe kilogramy....ojoj 😁
ale jakos sie zrzuci 😉

Milego dzionka dziewczynki! 🙂

• Mamusia
hej w ten czwartkowy dzionek!! 🙂
moj kacperek wariuje jeszcze jak mama spala 😁 bo sie przebudzalam bo nie ktore kopniaki byly takie mocne 🙃 oczywiscie zimnoooo u nas 😠 chcialam isc na spacer z psem ale za zimno 🥴 kuzynka pisala ze jednak nie jedzie so noergo domku i nie musze jej pomagac w sprzataniu co mnie cieszy bo mam zamiar leniuchowac 😁
co do "przytulania" mojego M 😁 moj sie nie boi ale lekarz zakazal 😞 wiec trzeba wytrzymac 😉
milego dnia zycze 🙂

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
hej w ten czwartkowy dzionek!! 🙂
moj kacperek wariuje jeszcze jak mama spala 😁 bo sie przebudzalam bo nie ktore kopniaki byly takie mocne 🙃 oczywiscie zimnoooo u nas 😠 chcialam isc na spacer z psem ale za zimno 🥴 kuzynka pisala ze jednak nie jedzie so noergo domku i nie musze jej pomagac w sprzataniu co mnie cieszy bo mam zamiar leniuchowac 😁
co do \"przytulania\" mojego M 😁 moj sie nie boi ale lekarz zakazal 😞 wiec trzeba wytrzymac 😉
milego dnia zycze 🙂

oj to nie dobrze...
nam na szczescie nie zakazal;D
ale oos ostatnio brak mi ochoty...

• Mamusia
wróciłam właśnie od gin , wizyta szybka bez badań tylko zapytał się jak się czuję , powiedział , że na przeziębienie mogę brać rutinoscorbin. położna szukała serduszka mojego Skarba - maluszek się przekręcił i teraz serduszko biło z prawej strony a ostatnio z lewej 🙂 - ten dźwięk to miód na moje uszy 🙂 kładę się chyba zdrzemnąć , bo głowa mnie boli i czuje się "połamana"

• Mamusia
Margaritaee napisał(a):
Dziewczyny..co do glukozy to kazali mi samej kupić rozrobić w buteleczce z tym jechać do przychodni i tam wypić... 😮 🤢 Dziwne to trochę. 🤢

No powiem Ci,ze dziwne.Mnie kazali kupi ci pzyjsc normalnie do przygodni.Tam mi rozrobili z woda.No i jak wzielas sobie cytrynke?

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
wróciłam właśnie od gin , wizyta szybka bez badań tylko zapytał się jak się czuję , powiedział , że na przeziębienie mogę brać rutinoscorbin. położna szukała serduszka mojego Skarba - maluszek się przekręcił i teraz serduszko biło z prawej strony a ostatnio z lewej 🙂 - ten dźwięk to miód na moje uszy 🙂 kładę się chyba zdrzemnąć , bo głowa mnie boli i czuje się \\\\\\\\\"połamana\\\\\\\\\"

to cuowny dzwiek,fakt 😉))
Dzis tez idziemy do gin,i bede sluchac mojego malutkiego serduszka! 😉

" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />
wiercipietki z tych naszych maluszkow 😉kreca sie i kreca... 😉
to masz fajnie...mnie lekarz bada na kazdej wizycie,a juz coraz ciezej mi wskoczyc na ten fotel hehe

• Mamusia
daguza1234 napisał(a):
Margaritaee napisał(a):
Dziewczyny..co do glukozy to kazali mi samej kupić rozrobić w buteleczce z tym jechać do przychodni i tam wypić... 😮 🤢 Dziwne to trochę. 🤢

No powiem Ci,ze dziwne.Mnie kazali kupi ci pzyjsc normalnie do przygodni.Tam mi rozrobili z woda.No i jak wzielas sobie cytrynke?

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
U nas też zimno, w nocy to chyba jakiś przymrozek był, bo liście na drzewkach się pokurczyły i opadają... Ale za to słońce piękne!
ttinka współczuję choroby, też miałam katar i dokuczał BARRRDZO... A dziś np przyszła babcia mego męża- chora (katar i kaszel) i już się boję czy jakieś zarazki nie latają w powietrzu i się nie zarażę, w nosie już coś kręci... 😮

• Mamusia
Hej dziewczynki witam się z rana 🙂

U nas pochmurno i zimno, ale na całe szczęście nie pada i oby tak dalej. Bo dzisiaj jedziemy z moim G po moją mamuśkę do pracy i idziemy na cmentarz i na zakupki 🙂

Wczoraj wpadła do nas do domu gdzieś z pola nornica i łajza się schowała i nie chce wyjść. Tata z mama się na nią czaili, ale zaszyła się za rtv-ką i nie chce wyjść. A najlepsze jest to, że właśnie włączyłam telewizor i głosu w ogóle nie ma nie wiem czy to przypadkiem ona czegoś nie przegryzła, ale po prostu z cyfrą są jakieś zakłócenia 🙂

Kamilek kopie prawie nieustannie 🙂 Więc wszystko okey 🙂 Uwielbiam tą moją wiercipiętkę i uwielbiam to uczucie 🙂

No nic dziewczynki rozpisałam się, więc zmykam miłego dzionka 🙂

• Mamusia
Ania_ust napisał(a):
wróciłam właśnie od gin , wizyta szybka bez badań tylko zapytał się jak się czuję , powiedział , że na przeziębienie mogę brać rutinoscorbin. położna szukała serduszka mojego Skarba - maluszek się przekręcił i teraz serduszko biło z prawej strony a ostatnio z lewej 🙂 - ten dźwięk to miód na moje uszy 🙂 kładę się chyba zdrzemnąć , bo głowa mnie boli i czuje się \"połamana\"

Ania serduszko dziecka to rzeczywiście najpiękniejsza melodia dla Mamy 🙂 Ja na ostatnim ktg po kryjomu sobie nagrałam i słucham czasem 😉 Przed snem 😁 Z tym rutinoscorbinem to już różnie słyszałam, że nie za bardzo wskazany przez tą rutynę, która uszczelnia naczynia krwionośne i utrudnia wymianę z płodem, jakoś tak, że lepiej samą wit.C... ale to może w jakichś chorych ilościach niewskazane, skoro lekarz zezwolił, to spoko 🙂

• Mamusia
Hej przyszłe styczniowe mamusie nie martwcie się kilogramami ja w ciąży przytyłam 25 kg a teraz już schudłam 28 kg 😜 😜 😜nie długo wy będziecie sie wpakowywać zobaczycie jak wam szybko zleci pamiętam jak jeszcze nie dawno marzyłam o moim maluszku żeby był zemną a teraz 01 stycznia będziemy świętować jego roczek. 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Ja robiłam badanie rano a po 14 już miałam wynik, ale z tego co słyszałam to wszędzie jest inaczej 🙂 Musiałabyś zapytać się w przychodni 🙂

Dziewczyny jaki materacyk kupujecie do łóżeczka? Bo ja właśnie się zastanawiam nad materacykiem tylko nie wiem jaki kupić 🙂 Czytałam coś, że te gryczano-kokosowe wcale nie są takie dobre tylko piankowe, ale zimna pianka 🙂

• Mamusia
u mnie w przychodni na wynik glukozy czekalam tydzien, ale tu roznie dziewczyny pisza.. wiec w kazdej przychodni inaczej. ale sloneczko pieknie swieci az chce sie na dworzu siedziec, 🙃 planuje kupic sobie ogrodniczki ciazowe co wy o tym sadzicie? tez kupujecie? wygodne sa? bo nie wiem a szkoda kasy duzo wydawac, w domu latam w leginsach lub dresach ale do miasta czy gdzies a teraz coraz zimniej to sie zastanawiam czy kupic

• Mamusia
u mnie wyniki do odebrania też były po południu tego samego dnia , ja odebrałam wyniki następnego dnia na wizycie u gin.
a jeśli chodzi o materacyk , to przy córci miałam gryko sen i byłam zadowolona , więc teraz chyba też się na niego zdecyduję 🙂 oglądam jak na razie całe komplety- tj. łóżeczko + materac + pościel . Chyba wyjdzie trochę taniej niż kupować osobno, tak w ogóle to podoba mi się taka pościel :