Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
vipewcia napisał(a):
takze widze ze nie jestem sama a jaka to posciel kupilas spodziewacie sie dziewczynki czy chlopczyka jak mam jak narazie male problemy z moim dzidziusiem ale mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy 🙂

jasne,ze damy rade... 😉 ja bede miec dziewczynke,jak natrazie najwieksza na forum 1100 he 😜
wiercipietka niesamowita.
a co sie dzieje kochana?

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Fruzia napisał(a):
I ja też jestem pierworódką i ja!! 😉
Mój Mały jakoś dziś mało ruchliwy, nawet czekolada nie pomaga by go rozruszać 😉
U mnie dziś na obiad rybka po grecku 🙂 I ciekawi mnie strasznie co to te \"pieczonki\"?? Może znam, ale pod inną nazwą 😉

kochana,takie co nieraz sie na ognisku w garnku robi 😉
ziemniaczki,buraki,cebulka,kielbaska,boczus 😉 takie pokrojone 😉

• Mamusia
vipewcia napisał(a):
takze widze ze nie jestem sama a jaka to posciel kupilas spodziewacie sie dziewczynki czy chlopczyka jak mam jak narazie male problemy z moim dzidziusiem ale mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy 🙂

My spodziewamy się chłopczyka Kamilka 🙂 15 elementowy zestaw taka kolorowa w żyrafki , ale przeważa niebieski 🙂
A co się dzieje z Twoim dzidziusiem ? Jeżeli można zapytać?

• Mamusia
agniesia20 napisał(a):
vipewcia napisał(a):

My spodziewamy się chłopczyka Kamilka 🙂 15 elementowy zestaw taka kolorowa w żyrafki , ale przeważa niebieski 🙂
A co się dzieje z Twoim dzidziusiem ? Jeżeli można zapytać?

no dokladnie 😉co jest nie tak ?

w zyrafki mowisz,a to pewnie ladna 😉 ja mam upatrzona sliczna rozowo-biala z misiami 😉

• Mamusia
Cześć Mamuśki,

Ranu Julek, co wy nie pracujecie, w domu roboty mało, tyle stron nasmarować 😲

Witam wszystkie nowe mamuśki 🙂

Arnulka - to nie wojna idzie tylko dobrobyt 🙂 Chłopcy w dobrobycie się rodzą 🙂

Michasia - ja ciuszki biorę dla malca nie zależnie czy można czy nie, muszę je jak będę jeszcze w szpitalu dawać mężowi aby kot się zaznajomił z nowym zapachem, żeby później niespodzianki nie miała że coś się zjawi 🙂

Dziewczyny czy wy też w biodrach tyjecie?? Mi już 5 cm przybyło - masakra 😞

• Mamusia
doncia ja to czuję i widzę, że nabrałam boczków, takich "schabików", których wcześniej nie miałam 😉 Dobrobyt idzie mówisz 😉 Strach się bać 😜 A te becikowe to jednak się nie podniesie chyba, tylko jeszcze ograniczyli, zrobili kryterium dochodowe i nie każdy dostanie...
U mnie w szpitalu w wyprawce napisali, że trzeba brać dla dziecka 3 koszulki (body pewnie), 2 cienkie czapeczki i 1 grubsza, 3 pajacyki lub 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów, 2 pary skarpetek, kilka pieluch tetrowych... Bo u nas 3 dni trzymają po porodzie.

• Mamusia
no to ja tak mysle ze do szpitala dla malca wezme wszystko po 3 sztuki albo po 4 moze w razie jakby byla mega kupa albo by sie ulalo 🙂 ja w bioderkach tez przybralam napewno ale nie wiem ile bo nie miezylam sie juz kupe czasu ale po spodniach idzie wyczuc bo wciaskam sie w niektore tylko do ud 🙂 😁 ale nie zalamuje sie i nie wyrzucam ich tylko pakuje i wynosze na strych moze po ciazy sie wcisne 😁

• Mamusia
agniesia20 napisał(a):
Ja powiem wam, że odkąd jestem w ciąży to zle się czuje w dżinsach i w ogóle 🙂 Musze mieć leginsy i żadnych innych nie noszę no chyba, że ciążówki 🙂
ja tez sie dobrze czuje w leginsach i w dresach ale mialam jeszcze jedne dzinsy po siostzre 😁 troszke szersze ale nie idzie juz w nich chodzic i to w rozpietych wiec czas je odstawic

• Mamusia
Dobrze, że coś się dzieje i zawsze któraś podsunie jakiś ciekawy temat 😉
U mnie żadne dżinsy nie wchodzą w grę! Leggins i tuniki lub sukienki na wyjścia, a w domu dresik 😉 Wcześniej mieściłam się w spodniach, to ciążówek nie kupowałam, a teraz rzadko wychodzę, to na te 3 miechy szkoda mi kasy by kupować specjalnie ciążówki, bo do najtańszych nie należą...

• Mamusia
Ja spodnie w lumpeksach kupowałam mam spory zapasik, jednak niektóre są tak strasznie niewygodne, że tylko raz je miałam na tyłku. Najlepsze są jeansy ale w nich do pracy nie powinnam chodzić (możemy tylko w piątki), często łamię te zakazy i w inne dni też w jeansach przyjdę ale wolę nie nadużywać 🙂 W lumpeksach średni ok. 16 zł chyba wyjdą, jedne mam drogie całe 26 zł zapłaciłam 🙂

• Mamusia
Heh, ostatnio wybrałam się do lumpeksów w naszej mieścinie i nic ciekawego tam nie znalazłam, ani dla siebie ani dla dziecka... Jak znowu wybiorę się do miasteczka, to zrobię drugie podejście w innych lumpkach, bo tamte to były naprawdę koszmarne :P Albo to ja nie umiem szukać 😜 Podziwiam te z Was, które potrafią znaleźć fajne i niedrogie rzeczy...
michasia ja mam jedne darowane ogrodniczki, takie dżinsowe, w starym stylu, takie do chodzenia po domu jak już brzuszek będzie duuuży 😉 Jak je dostałam, to nie mogłam ze śmiechu i równocześnie z radości, że przyjdzie mi je nosić, od razu wskoczyłam by się Mężowi pokazać w tych cudakach 🙃 😁

• Mamusia
Ale sie gaduły rozgadały 😁

Ja najlepiej czuje sie w leginsach i dresach.Chyba kazda ciezaroweczkaa tak ma 😉
w moje dzinsy sie nie mieszcze,wiec nie kupuje nowych o nawet nie wygodnie..a w tamte mam nadzieje sie wcisna na wiosne 😉
Teraz musze kupic sobie jakas kurteczke lub plaszczyk bo nie umiem sie jakos dopiac juz w swoje a nie bede uciskac brzuszka 😉wiec znow kolejne wydatki,ale coz... 😉 teraz juz zyje tylko tym ze tak niedlugo przytule swojego malutkiego skarbka!!!! 🙂