pewnie że dam znać jak tylko będę mieć tę chustę... może jutro będzie :P
Dopiero wróciłam do domku... wtorki jak zawsze szalone. Z okazji 1,5 roku od ślubu - które stuknie nam jutro- zabrałam męża na pyszny obiadek 🙂 A potem już mniej przyjemnie... bieganie po sklepach bo mój luby nie ma płaszcza, a Wszystkich Świętych ma być zimne, masakrycznie nudne zajęcia w szkole rodzenia :/ i dalsza część zakupów... Padam na twarz 😞 Dobranocka 😉
Ja wczoraj ze szkoły rodzenia wróciłam po 22 do domu, dokładnie 22:18 😲 Oglądaliśmy filmy o porodach nie było tak źle, faktycznie jak mówiła położna porody bez znieczulenia i bezkrwawe w różnych pozycjach.
Ja wczoraj ze szkoły rodzenia wróciłam po 22 do domu, dokładnie 22:18 😲 Oglądaliśmy filmy o porodach nie było tak źle, faktycznie jak mówiła położna porody bez znieczulenia i bezkrwawe w różnych pozycjach.
Hej dziewczynki 🙂 U nas pogoda nie za fajna także siedzimy dzisiaj w domu 🙂 Dzisiaj robimy na obiadek spagetti 😁 mmmmniam 🙂 Kamilek spokojniutki od czasu do czasu wypnie się albo z jednej albo z drugiej strony 🙂
Właśnie Doncia opowiadaj jak tam czy aż tak strasznie będzie hehe 🙂
Cześć. Ja dziś znów zabiegana byłam i przez to nie pojechałam do szkoły bo się wymęczyłam. Ale koniec, od dziś już mam luz wszystko co miałam pozałatwiać to już jest odhaczone 🤪 Jutro mam mieć wizytę, lecz mam dylemat bo nie mam z kim małej zostawić i lipka troszeczkę..
bo kiedyś jak już tak miałam i poszła ze mną to była kupa krzyku u doktora, więc nie wiem co zrobić 😞
A ja lece zaraz na USG.... 😉 Wkońcu.. 🙃 Ostatnio synek mała aktywny...bardzo mało go czuję....aż się boję... 🤨
Sylwia nie przejmuj się to nie znaczy, że coś jest nie tak 🙂 Mój Kamilek też ma dni kiedy jest spokojniejszy a nieraz ma dni, że wariuje w brzuszku 🙂 po prostu tak jak czytałam dzieciaczki w naszym brzuszku mają prawo mieć spokojniejsze i bardziej aktywne dni tak jak my same 🙂 Także bez obaw 🙂
hej dziewczyny!
ale jestem padnieta... 😉 bylam dzis na targu i kupilam piekny dresik 🙂 chrzesnicy mojego M piekny rożowy. jak wyszlam z domu dzis o 6 rano wrocilam o 14 a teraz dopiero usiadlam bo szykowalam obiadek. zaraz ide pranie wstawic jeszcze i pomyje podlogi bo znow mi nabrudzili 🙃 musze sie ruszyc bo jak sie zasiedze to napewno tego nie zrobie 😁 pozniej do was zajrze.
margerita daj znac co i jak po usg bo moj maly tez ostatnio bardzo leniwy nawet szturanie nie pomaga... 😮
Chyba coś jest w tych leniwych dniach bo mój dziś też jakiś taki niemrawy 😞 Chusta mi przyszła, wygląda na bardzo solidną 🙂 próbowałam ją też wiązać i całkiem łatwe to jest 🙂 Pozdrawiam :*
no i ogarnelam domek 🙂 teraz goracy kubek herbaty i odpoczywamy 😁 co do leniwych maluszkow to moj chyba az za bardzo bo ruszy sie tylko ze 4/5 razy i to zazwyczaj wieczorem, ale tak codziennie to nie jest, nieraz pokazer klase az milo 🙂
Co do filmów, to byłam zaskoczona że faktycznie te 5 kobiet których porody oglądałyśmy (każda w innej pozycji) urodziły praktycznie bezkrwawo. Nie wiem teraz już skąd to przekonanie że przy porodzie krew się leje strumieniami w połogu to ok rozumiem i tego się boję, ale tak jak mówiła nam też położna troszkę krwi może się pojawić jak gdzieś dojdzie do naruszenia śluzówki w szyjce, czy przy pęknięciu, a jeśli poród przebiega prawidłowo to jedynie takie plamienia śluzowo-krwawe raczej nic strasznego.
Wiadomo mamuśki były umęczone a tatusiowie nie mniej, dla nich to też taki wysiłek jak dla nas, tyle że my na sam koniec dostajemy szkrabika do przytulenia a im już z emocji sił brak. U nas też działać będzie adrenalina i możemy być "niepoczytalne" Położna już parokrotnie została pogryziona i pokopana przez rodzącą, a tatusiom też się obrywa 🙂 Jeden dzidziuś był owinięty pępowiną ale tętno nie spadło. Widać było po nim że jest troszkę siny i był cały wyprostowany. Położna mówiła że dziecko po porodzie powinno przyjąć pozycję "na żabę".
Generalnie film był bardzo optymistyczny, a to szczęście na twarzach wcześniej umęczonych mamuś - bezcenne 🙂
Oby nam też tak dobrze poszło jak im.
Dziś jak dobrze pójdzie mamy zbiorową wyprawe na porodówkę ( o ile nie będzie akurat porodów - mamy zadzwonić po 19 a po 20:30 spotykamy sie w szpitalu) dostaniemy tabelkę na co należy zwracać uwagę przy wyborze szpitala, dlatego położnej zależało abyśmy pierwszy szpital zwiedzały z nią, a 2 kolejne jako zadanie domowe 🙂
doncia z tego co piszesz to nie wyglada az tak zle... zobaczymy jak to bedzie naprawde ktos mi kiedys powiedzial ze kazdy porod jest inny wiec.. 😉 mam nadzieje ze pojdzie nam szybko sprawnie i bezbolowo 🙂
doncia z tego co piszesz to nie wyglada az tak zle... zobaczymy jak to bedzie naprawde ktos mi kiedys powiedzial ze kazdy porod jest inny wiec.. 😉 mam nadzieje ze pojdzie nam szybko sprawnie i bezbolowo 🙂
bezbolowo to raczej nie bedzie Michasiu,wazne by było wszystko wporzadku 🙂
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
arnulka
Dopiero wróciłam do domku... wtorki jak zawsze szalone. Z okazji 1,5 roku od ślubu - które stuknie nam jutro- zabrałam męża na pyszny obiadek 🙂 A potem już mniej przyjemnie... bieganie po sklepach bo mój luby nie ma płaszcza, a Wszystkich Świętych ma być zimne, masakrycznie nudne zajęcia w szkole rodzenia :/ i dalsza część zakupów... Padam na twarz 😞 Dobranocka 😉
doncia
Ja wczoraj ze szkoły rodzenia wróciłam po 22 do domu, dokładnie 22:18 😲
Oglądaliśmy filmy o porodach nie było tak źle, faktycznie jak mówiła położna porody bez znieczulenia i bezkrwawe w różnych pozycjach.
daguza1234
no i jak filmy? opowiadaj.Wystraszona?
agniesia20
Dzisiaj robimy na obiadek spagetti 😁 mmmmniam 🙂
Kamilek spokojniutki od czasu do czasu wypnie się albo z jednej albo z drugiej strony 🙂
Właśnie Doncia opowiadaj jak tam czy aż tak strasznie będzie hehe 🙂
ttinka
Jutro mam mieć wizytę, lecz mam dylemat bo nie mam z kim małej zostawić i lipka troszeczkę..
bo kiedyś jak już tak miałam i poszła ze mną to była kupa krzyku u doktora, więc nie wiem co zrobić 😞
Margaritaee
agniesia20
Sylwia nie przejmuj się to nie znaczy, że coś jest nie tak 🙂
Mój Kamilek też ma dni kiedy jest spokojniejszy a nieraz ma dni, że wariuje w brzuszku 🙂 po prostu tak jak czytałam dzieciaczki w naszym brzuszku mają prawo mieć spokojniejsze i bardziej aktywne dni tak jak my same 🙂 Także bez obaw 🙂
michasia24
ale jestem padnieta... 😉 bylam dzis na targu i kupilam piekny dresik 🙂 chrzesnicy mojego M piekny rożowy. jak wyszlam z domu dzis o 6 rano wrocilam o 14 a teraz dopiero usiadlam bo szykowalam obiadek. zaraz ide pranie wstawic jeszcze i pomyje podlogi bo znow mi nabrudzili 🙃 musze sie ruszyc bo jak sie zasiedze to napewno tego nie zrobie 😁 pozniej do was zajrze.
margerita daj znac co i jak po usg bo moj maly tez ostatnio bardzo leniwy nawet szturanie nie pomaga... 😮
daguza1234
malutka aktywna,ale spokojniejsza bo poszalala w nocy.
Nie ma czym sie martwic,moze dzidziusie spia albo maja bardziej leniwe dni 😉
arnulka
Chusta mi przyszła, wygląda na bardzo solidną 🙂 próbowałam ją też wiązać i całkiem łatwe to jest 🙂
Pozdrawiam :*
michasia24
teraz goracy kubek herbaty i odpoczywamy 😁
co do leniwych maluszkow to moj chyba az za bardzo bo ruszy sie tylko ze 4/5 razy i to zazwyczaj wieczorem, ale tak codziennie to nie jest, nieraz pokazer klase az milo 🙂
doncia
Co do filmów, to byłam zaskoczona że faktycznie te 5 kobiet których porody oglądałyśmy (każda w innej pozycji) urodziły praktycznie bezkrwawo. Nie wiem teraz już skąd to przekonanie że przy porodzie krew się leje strumieniami w połogu to ok rozumiem i tego się boję, ale tak jak mówiła nam też położna troszkę krwi może się pojawić jak gdzieś dojdzie do naruszenia śluzówki w szyjce, czy przy pęknięciu, a jeśli poród przebiega prawidłowo to jedynie takie plamienia śluzowo-krwawe raczej nic strasznego.
Wiadomo mamuśki były umęczone a tatusiowie nie mniej, dla nich to też taki wysiłek jak dla nas, tyle że my na sam koniec dostajemy szkrabika do przytulenia a im już z emocji sił brak. U nas też działać będzie adrenalina i możemy być "niepoczytalne" Położna już parokrotnie została pogryziona i pokopana przez rodzącą, a tatusiom też się obrywa 🙂
Jeden dzidziuś był owinięty pępowiną ale tętno nie spadło. Widać było po nim że jest troszkę siny i był cały wyprostowany. Położna mówiła że dziecko po porodzie powinno przyjąć pozycję "na żabę".
Generalnie film był bardzo optymistyczny, a to szczęście na twarzach wcześniej umęczonych mamuś - bezcenne 🙂
Oby nam też tak dobrze poszło jak im.
Dziś jak dobrze pójdzie mamy zbiorową wyprawe na porodówkę ( o ile nie będzie akurat porodów - mamy zadzwonić po 19 a po 20:30 spotykamy sie w szpitalu) dostaniemy tabelkę na co należy zwracać uwagę przy wyborze szpitala, dlatego położnej zależało abyśmy pierwszy szpital zwiedzały z nią, a 2 kolejne jako zadanie domowe 🙂
michasia24
daguza1234
bezbolowo to raczej nie bedzie Michasiu,wazne by było wszystko wporzadku 🙂
daguza1234
zajrze w takim razie jutro...
daguza1234
Kochana daj znac jak tam po Usg 🙂