MadziaW - wtedy w nocy to brzuch mnie potwornie rozbolał od wzdęcia, a mnie jak wzdyma to od razu cała macica mi się napina razem z brzuchem i lekarze się przestraszyli że taki mega skurcz dostałam. Na razie skurczy ciągnących nie zaobserwowałam, lekarze stwierdzili że puki szyjka się nie skraca to jest ok, tyle że oprócz tego pojedyńczego badania w tedy w nocy nikt mi do tej pory w szpitalu nie sprawdzał czy szyjka się skraca czy nie. Wczoraj i dziś to tylko KTG miałam, w zasadzie badań jakiś nie robią. Jutro upomnę sie o USG ciekawe czy któryś lekarz się zlituje i mi zrobi 🙂
Najlepsze w szpitalu są stażystki od nich można dużo ciekawych rzeczy się dowiedzieć i o problemach i o tym co się dzieje. Dziś pytałam o najmniejsze dzieciątka które się urodziły, to mówiła że ostatnio w 31 tc urodziło się dzieciatko 500 g, ale zmarło od razu, teraz też z 31 tc urodziło się 600g i walczy ale szanse są kiepskie. Kurcze jakie maluszki to mój w 32-33 bo oni inaczej licza niż my (ukończone tygodnie) waży 1400+/- a te maluszki kurcze 3 razy mniejsze praktycznie, to już dawno przestały sie rozwijać. Obie mamy miały malowodzie.
No ale też piękne porody mamy 🙂 Strasznie dużo bliźniaków, wczoraj nasza współlokatorka urodziła przez CC parke w 38 tc 3300 i 3090 🙂 Dwa olbrzymy jak na ciąże mnogą.
polozne s przyzwyczajone,no ale nie chcialabym byc najglosniejsza rodzaca 😜 mam tylko nadzieje,ze nie urodze przed terminem,bo chciałabym sie znieczulic zewnarzoponowo...
jak o tym wszystkim juz mysle to jestem przerazona.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
doncia
Najlepsze w szpitalu są stażystki od nich można dużo ciekawych rzeczy się dowiedzieć i o problemach i o tym co się dzieje. Dziś pytałam o najmniejsze dzieciątka które się urodziły, to mówiła że ostatnio w 31 tc urodziło się dzieciatko 500 g, ale zmarło od razu, teraz też z 31 tc urodziło się 600g i walczy ale szanse są kiepskie. Kurcze jakie maluszki to mój w 32-33 bo oni inaczej licza niż my (ukończone tygodnie) waży 1400+/- a te maluszki kurcze 3 razy mniejsze praktycznie, to już dawno przestały sie rozwijać. Obie mamy miały malowodzie.
No ale też piękne porody mamy 🙂 Strasznie dużo bliźniaków, wczoraj nasza współlokatorka urodziła przez CC parke w 38 tc 3300 i 3090 🙂 Dwa olbrzymy jak na ciąże mnogą.
daguza1234
mam tylko nadzieje,ze nie urodze przed terminem,bo chciałabym sie znieczulic zewnarzoponowo...
jak o tym wszystkim juz mysle to jestem przerazona.