Skocz do zawartości

Lutoweczki 2013 | Forum o ciąży

innicone

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
złotówa 😉
spoko luz .. ja jestem z wykształcenia i z zawodu księgowa - jak mamusia 😉 a tata zawsze z nas się śmiał i odmieniał tak ... skąpy, skąpszy, główny księgowy ... 🙂
a że spod znaku panny jestem to też i oszczędna, więc zrezygnuję z czegoś dla siebie a kupię coś dla dziecka albo w ramach prezentu coś funkcjonalnego dla domu niż kolejny bibelot na półkę 🙂

• Mamusia
Sonka nie chciałam Cię nastraszyć z przedszkolem.Tak to juz jest,że jak dziecko idzie do żłobka czy przedszkola to jest ryzyko i swoje musi odchorować.Moja już chodzi do przedszkola regularnie i jest ok(przedszkole jest super,nowe,mi się podoba no i najważniejsze,że Julce też).Poza tym bardzo mnie cieszy,że od kiedy poszła między dzieci przestała się ich bać i zaczyna się z nimi bawić.
A jak "ciocie"ją chwalą to jestem z niej bardzo dumna bo w całym przedszkolu na miesiące jest najmłodsza,a w żaden sposób nie odstaje od innych,a nawet powiedziałabym stała się nad wyraz dojżałym przedszkolakiem;p
Ciągle przynosi jakieś prace plastyczne,które z dumą oglądamy w domu,rozmawiamy i chowamy do teczki na pamiątkę 🙂Oprócz tego ciągle chodzi i śpiewa,albo tańczy,a ja cieszę się razem z nią tym wszystkim 🙂

• Mamusia
dzieciaczki super się rozwiają ... przyzwyczajają się do innych dzieci i do jakiegoś planu dnia 🙂 tam na pewno na nudę nie narzekają 🙂 widziałam to po dzieciach znajomych mając porównanie które siedziały w domq a które chodziły do przedszkola 🙂 miło popatrzeć 🙂 a choroby to chyba nieodłączny element przebywania w nowym otoczeniu i różnymi dziećmi 🙂

• Mamusia
Basiu,to masz fajnego tatę z poczuciem humoru 🙂
Ja jestem z zawodu kosmetologiem 🙂i spod znaku Strzelca ale też raczej jestem oszczędna chociaż nie można dać się zwariować ani w jedną ani w drugą stronę,w końcu jesteśmy w ciąży i normalne,że możemy ulec zakupowemu szaleństwu dla naszych pociech 🙂

• Mamusia
ze skrajności w skrajność na całe szczęście nie popadam ... ale zdrowy rozsądek mnie nie opuszcza 🙂 a dla Malucha i ja niedługo zacznę kupować pewne rzeczy. Gorzej, że najpierw czeka mnie jeszcze remont pokoiku a zapowiada się że mój mąż zostanie oddelegowany do pracy w katowicach od końca IX ... przeraża mnie to z lekka ;/

• Mamusia
ale zescie sie rozpisaly 🙂 ja piszac o tym przepisie ze chce, Ty juz Basidrak zdazylas go podac 🙂 a potem to zescie sie rozpisaly a ja w tym czasie zupke wcinalam - wszelkie zupy to kolejna moja zachcianka w tej ciazy 🙂
Inka, ja mam nadzieje, ze u nas te przedszkolne chorowanie przejdzie jakos lagodnie 🤔

• Mamusia
A co u Was taka deszczowa pogoda? u mnie jest przyjemnie słoneczko i fajnie że upały odpuściły 😁

Ja BABĘ ZIEMNIACZANĄ znam i uwielbiam 😁 to mój smak dzieciństwa. Moja babcia jest z podlasia i robiła jeszcze taką kiszkę z tą masą ziemniaczaną. 😁

• Mamusia
Ja też uwielbiam babkę 😜 pochodzę z Piły i moja mama robiła babkę ziemniaczaną, ale taką czystą, bez dodatków. Dopiero jak się przeprowadziłam do Ostrołęki, poznałam taką prawdziwą babkę z boczkiem czy też innymi dodatkami 🙂 tutaj jest to danie regionalne nazywane kuglem czy rejbakiem...i na takie dania właśnie mam apetyt: słone, tuczące, mało zdrowe - frytki, kebab, pizza, kopytka, pierogi. 🤔Słodycze to tak średnio, a poza tym mam apetyt na owoce, których przed ciążą nie jadłam prawie wcale...

• Mamusia
Haj, ja juz po USG 🙂 z dzidziusiem wszystko super 😉 zdrowy jak ryba 😉 szkoda ze nie mozna jeszcze zobaczyc czy chlopiec czy dziewczynka 😞
Ale najwazniejsze ze zdrowe 🙂 I maz sie cieszyl ze widzial maluszka 😉

Niestety ta moja infekcja przybiera na sile wiec dostalam antybiotyk i mam nadzieje ze 1 saszetka wystarczy 🙂
Dobrej nocki kochane 😉

• Mamusia
Witam nowego, niestety pochmurnego dnia...
Dzikuska, fajnie, że Twoj mąż był z Tobą na USG 🙂 ja idę do mojego gina w przyszłym tygodniu i muszę się go spytać czy na następną wizytę mogę zabrać męża. Ps. mam nadzieję, że na tej wizycie wreszcie okaże się, że krwiaka już NIE MA 😎

• Mamusia
kiedyś spytałam lekarza czy mój mąż może przychodzić ze mną na wizyty i on powiedział że jeśli ja tego chce to on nie ma prawa odmówić więc myślę że spokojnie można męża zabierać:P

Ale trafiliśmy na super lekarza wszystko dokładnie tłumaczył był miły sympatyczny i rzeczowy, cokolwiek spytałam dostawałam wyczerpującą odpowiedź 🙂 nie tak jak mój lekarz który tylko mnie nastraszył niedopowiedzeniami:/ teraz poważnie się zastanawiam nad zmianą lekarza, bo to nie jest normalne żeby lekarz swoim zachowaniem powodował u mnie stres, a poza tym już mu raczej nie ufam po prostu.

• Mamusia
No to ja bym zmieniła lekarza.Mój lekarz też jest ostrożny i powściągliwy ale wiem,że jest profesjonalistą i daje mi poczucie bezpieczeństwa.
Sylvie,ja na początku ciąży miałam jakiś płyn w macicy ale od jakiegoś czasu nie ma już po tym śladu i wszystko jest w porządku także myśę,że na tym etapie ciąży naprawdę już powinno być dobrze, nie stresujmy się nie potrzebnie mamusie 🙂
Pozdrawiam

• Mamusia
no na cały kontrakt czyli wstępnie termin zdania budowy to VI 2013r. - uroki bycia majstrem na budowie ;/ z dwojga złego Lublin / Katowice ... to ten 2 nam przyjaźniejszy, bo ze Szczecina łatwiejsze połączenie, ale jak to będzie czas pokaże. A ze zmianą pracy nie tak łatwo ;/ a przede wszystkim ofert niewiele nawet mimo posiadanych uprawnień ;/
inka1986 napisał(a):
Dzikuska no to super,że bobo zdrowe,widzisz,ulżyło prawda??zdrowie najważniejsze 🙂
Basidrak a mężuś na długo wyjeżdźa do tej pracki we wrześniu?
Dobranoc laski,pa pa 🙂

• Mamusia
nom niestety .. tak to wygląda .. zjazdówki do domu co 2 tygodnie
na razie staram się o tym nie myśleć, no i czekamy na wieści z efektów naboru w jednej z instytucji 🙂 póki co nie przyjmuję do siebie takiej wiadomości 🙂 i tego się trzymamy 😆

• Mamusia
No to nie za fajnie-zwłaszcza jak już będzie bobo....ale dla pocieszenia powiem Ci,że my teoretycznie pracujemy "normalnie" a i tak mamy tyle zajęć dodatkowych,że nie ma na nic czasu... weekendy zajęte, w tyg do domu wraca się późnym wieczorem. Ten świat zwariował z tym tempem życia 😞

• Mamusia
nie jest całkiem niezłe tempo, ale zupełnie inaczej jak codziennie rano i wieczorem jest jeszcze jakieś wsparcie 🙂 a co innego mieć tatę i męża od piątkowej nocy do niedzielnego wieczoru raz na 2 tygodnie. póki co ... jest jeszcze trochę na miejscu i trzeba z tego korzystać ... np. na dostosowanie pokoiku dla Maluszka.
macie jakieś propozycje kolorystyczne ... póki co kusi nas bardzo blady niebieski i delikatna żółć albo pomarańcz 🙂 i jakieś intensywniejsze ozdoby. a jak tam wasze propozycje?