Skocz do zawartości

Lutoweczki 2013 | Forum o ciąży

innicone

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wiem .. wiem ... to tak zapobiegawczo napisane, żeby nie przyszło Ci na myśl coś zmienić 🙂 ja jestem na chodzie, ale też w boczki mi wchodzi 🙂 więc spoko luzik ... będzie nas później więcej na zrzucanie tych boczków 🙂 sama radość 🙂

Sonka napisał(a):
no, emocje były ogromne, ale już po 🙂)) na szczescie!! Kochana, ja leżę i nie forsuję się już od 4 tygodni, powoli wchodzi mi to w krew i w boczki 😉

Cześć Kasiu 🙂

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam nowe mamusie
Sonka ale nam stracha narobiłś,domyślam się jak sama musiałaś się bać,uff ...ale córunia potwierdzona to fajnie i dbajcie o siebie 🙂
Ja sama jestem wcześniakiem 6-miesięcznym(moja mama urodziła mnie w 25 t.c.)ja się mam dobrze ale nikomu nie życzę wcześniaka.

• Mamusia
hahaha, proponuję abyśmy sobie potem tutaj założyły taki wątek "wspólnie gubimy pociążowe krągłości" 😉

Inka, narobiłam stracha co, sobie samej chyba największego 🙂 ech, ale już po 🙃

Cześć Smarkata, witaj w naszym brzuchatkowie 😉 a właśnie takie pytanie przy okazji, Dziewczyny co to tak naprawdę znaczy i jak to rozpoznać, że brzuch się stawia? Słyszałam, czytałam już o tym często, że brzuch, że macica się stawia, a ja chyba do końca nie wiem jak to ewentualnie rozpoznać?

• Mamusia
przez Inkę i jej zakup ... wkręciło się i mi szperanie i szykowanie wyprawki 🙂 ah ty kusicielko 😉
i takim to przypadkiem trafiłam na to 🙂
http://allegro.pl/wozek-jedo-fyn-gondola-spacerowka-fotelik-torba-i2606084051.html#tabsAnchor

moja koleżanka kupiła nowy i bardzo sobie chwali, lekki zwrotny i mega funkcjonalny. Niestety z racji braku opcji dostawy ja odpadam, ale może komuś z Wawki się spodoba 🙂

• Mamusia
Ja już się przyzwyczaiłam do kataru... nie odstępuje mnie od połowy czerwca 😞
Ale życzę zdrówka Inka!!

Ja to jeszcze trochę się ...boje kupować rzeczy... właściwie to już jesteśmy w takim bezpiecznym okresie ciąży.... chyba przez to,że brzuszek taki mały i ruchy delikatne to tak mi się wydaje ,że to ciągle jest początek

• Mamusia
Ja już się przyzwyczaiłam do kataru... nie odstępuje mnie od połowy czerwca 😞
Ale życzę zdrówka Inka!!

Ja to jeszcze trochę się ...boje kupować rzeczy... właściwie to już jesteśmy w takim bezpiecznym okresie ciąży.... chyba przez to,że brzuszek taki mały i ruchy delikatne to tak mi się wydaje ,że to ciągle jest początek

• Mamusia
hej hej
Mam termin na początek lutego,także coś jak Wy 🙂 🙂 🙂
Jestem nowa na forum, dziś zaczynam 20 tydzień ciaży 🙂 Małe już bryka nieźle,to moja pierwsza ciąża 🙂Jeśli macie ochotę pogadac... to piszcie 🙂 🙂 🙂
Pozdrawiam!

• Mamusia
Hej Sandy, witaj w klubie - wpisz się do wątku "Tabelka" 🙂

Ja też się doączam do życzen Basidraczku i Inko dla Córeczki 🙂 Najlepszego!!!! 😘

Dzięki tez za wyjasnienie stawiajacego sie brzuszka.

My teraz mamy inny kłopot. Nasz Tymek mimo, że ma dopiero 2,7 latek został zaatakowany przez szóstki - uwierzycie? Małemu zaczęły rosnąć szóstki, dolne, dwie naraz, koszmarnie cierpi, płacze po nocach, płacze w dzień, gorączkuje, cały czas płacze, że bolą go zęby, ślini się niemiłosiernie, jest głodny a nic nie może jeść, cokolwiek ugryzie, nawet miękkiego banana, zaraz płacze że boli, wracamy do przetartych zupek, do łask wrócił dentinox gel i w ostatecznośći podajemy nurofen. Jest mi Go tak żal. T pojechał z Nim w sobote do pediatry, bo już myśleliśmy, że to pierwsze objawy bycia przedszkolakiem, a tu się okazala rzecz dziwna, katar i gorączka to z winy przedwczesnych szóstek.. jak nie urok to.. ech.

• Mamusia
Witaj Sandy 🙂 i zapraszamy do brzuchatkowych pisanek 🙂 tu nie ma miejsca na głupie pytania i teksty 🙂
oh matko ... Sonka .... 3majcie się dzielnie 🙂 całą rodzinką. Ja co prawda czekam pierwszego dziecka, ale jestem w stanie sobie wyobrazić jak wszystkich dotyka cierpienie dzieciaczka 😞 a matkę chyba najbardziej. Telepatycznie z oddali Cię wspieramy 🙂 bądź dzielna 🙂

• Mamusia
No mówię Wam Dziewczyny, jakoś mało łaskawy ten czas dla nas ostatnio, w kółko coś, już mnie chyba nic nie zadziwi 😞
Inka, mojemu Tymusiowi też w miarę pózno wyszły pierwsze mleczaki bo w 7 msc i zawsze szły parami i nawet nie było to jakieś uciążliwe dla nas i dla Niego. Przy trójkach i ostatnio przy piątkach Go tylko tak męczyło jak teraz. Ale ostatnia piątka wyszła całkiem niedawno i cieszyliśmy się, ze już mamy z głowy coś takiego na parę lat, bo wg kalendarza ząbkowania powinny pierwsze stałe ząbki wyjść około 6 roku życia, a tu masz babo placek.. I tak szczerze, to nie sądziłam, że stałe zęby też są tak męczące. A tu jeszcze problem z oswajaniem Go z przedszkolem, to zupełnie nie idzie w parze z Jego samopoczuciem, dziś został w domu, ale co dalej, ręce opadają no.

• Mamusia
Byłam dzisiaj na usg dzidziuś ma się dobrze 😉 a poza tym już nie mam żadnych wątpliwości że czuję jak kopie 🙂 🙂 🙂 ależ radość 🙂

Martwi mnie tylko że w wynikach krwi wyszlo mi podwyzszone PCT, Leukocyty i Neutrofile a wczesniej wszystko oprocz PCT bylo w normie...ale PCT mam zawsze podwyzszone nie wiadomo czemu. Czuje sie gorzej jakas taka slaba i zmeczona;(

• Mamusia
co nieco mam ostatnio na główce i zapomniałam napisać, że nasz Bąbelek już daje o sobie konkretne oznaki ... w sob. pod prysznicem dostałam kuksańca upominacza za gorącą wodę 🙂 a teraz w ciągu dnia też zdarza się Maluszkowi ujawnić. Na połówkowe usg idę w środę i już się nie mogę doczekać 🙂 może w końcu nie będzie się tak wiercić i kręcić i dowiemy się kto tam się schował 🙂

• Mamusia
o kurcze -niecałe 3 latka i stały ząb!!! nie spotkałam się z tak wczesną wymianą. Ale to różnie bywa. Musisz Sonka bardzo pilnować Tymka teraz żeby dobrze domywał te ząbki. "6" są zreguły zębami które najszybciej się psują jako,.że najwcześniej wychodzą i kiepsko są myte przez 6 latki. Jak już wyjdą całe pójdź do dentysty niech mu zalakuje (o ile da sobie zrobić). I przydałoby mu się dobrze nasączyć ząbek fluorem.

• Mamusia
Dzięki Bulek, póki co to ja mu cały czas jeszcze myję ząbki z racji tego aby właśnie zawsze były domyte. Na szczęście mój Maluch nie zna jeszcze smaku słodyczy co też jest ogromnym plusem, ale z tą "impregnacją" potem ząbków to dobry pomysł, też to rozważam 🙂