Skocz do zawartości

Wyprawka dla nas i naszych bąbelków:) | Forum o ciąży

Emilia1991r

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 181
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Doti, ślicznie! 😁 Uwielbiam rzeczy w seledynowo-żółtym kolorze i dlatego mamy dwie ściany w podobnym kolorze jak u Ciebie pomalowane w dziecięcym pokoiku. Widzę, że już nawet pluszaczki do łożeczka wstawiłaś 😁 Ja baldachim-moskitierę zamówię sobie na allegro w poniedziałek albo we wtorek, bo mi sie takie rzeczy coraz bardziej podobają, choć na początku byłam przeciwna z uwagi na gromadzący się tam kurz. Doszłam jednak do wniosku, że kurz i tak się wszędzie gromadzi 😜

A tak na marginesie, ja z tego materiału (ten wzorek z misiami na chmurkach, drabinkach i księżycu) mam właśnie poszewkę na moją poduszkę banana/rogala 🤪

• Mamusia
Deira łóżeczko stoi w naszym pokoju koło mojej strony łóżka 😉 Póki co Synal ma swój pokoik i to musi nam wystarczyć do czasu aż się wybudujemy.
Dla mnie baldachim to też zbieracz kurzu, ale jak my mamy TV w pokoju,to dzięki baldachimowi Dzidzia nie będzie aż tak narażona na błyski wieczorami.

• Mamusia
Ja się zdecydowałam na baldachim, który też pełni rolę moskitiery, tak żeby można było zakryć całe łóżeczko. Chodzi głównie o to, że my mieszkamy na parterze i czasem przy otwartym oknie wieczorem, to za dużo robactwa wlatuje nam do mieszkania.

• Mamusia
Tak jakoś nie mogę się przekonać do siatek na oknach 😉 Może gdybyśmy mieszkali wyżej a nie na parterze...
A poza tym ta moskitiera jest taka śliczna, że przy okazji robi też za ozdobę, no i nie mogę się oprzeć, żeby jej nie kupić 🙂 Nawet mojemu M się spodobała, choć on raczej sceptycznie podchodzi do takich gadżetów 😜 - http://allegro.pl/moskitiera-milpol-zawieszka-kokarda-i2513535644.html

• Mamusia
Baldachim-moskitiera zamontowana 🙂 Ile ja się naklęłam, jak to prasowałam 🤢 Strasznie trudny ten szyfon do wyprasowania, ale jak już dobrze ustawiłam temperaturę żelazka to jakoś poszło 🙂 Jestem mega zadowolona z tego zakupu 🙂
Wzięłam od razu w komplecie też falbankę. Jak zaczęłam liczyć, ile by mnie kosztował materiał, lamówka, podkład to stwierdziłam, że wezmę komplet. Przynajmniej będzie wszystko do siebie pasowało 🙂

• Mamusia
Dzięki dziewczyny 🙂
Pestka, też mnie to wkurza, że szuflada nie jest zakryta. M obiecał że zrobi ze sklejki taką pokrywę do szuflady. Tylko ciekawe, kiedy to zrobi 😜
Emi, co Ty opowiadasz? Też masz uroczy kącik. Dodasz jeszcze jakieś pluszaczki, pościel i będzie jeszcze piękniej 🙂