Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja już po wizycie... leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć... ;/ niepotrzebnie mówiłam o silnych bólach podbrzusza 😜
ruchów jeszcze nie czuję a niby powinny się pojawić szybciej niż w pierwszej ciąży a wtedy czułam od 16 tygodnia 🙂
mi ogólnie ginka nie mówiła co mogę jeść a czego nie więc jem co chcę haha 😉 nie no oczywiście w wiekszości wiem co szkodzi i staram się unikać ale o fecie nic nie słyszałam 😜

• Mamusia
Jak mam chęć na hamburgera to go jem, ale sama go robię. Bynajmniej wiem wtedy co jest w mielonym. Ale bułka jest ze sklepu więc i tak pozostaje zagadką 😁

A dzisiaj na obiad rybka, polecam Wam z biedronki Doratę, naprawdę pyszna ryba. Duszę ją na porach nafaszerowaną masłem i natką pietruszki. Pycha.
I ostatnio odkryłam super sposob na pozbycie się skóry z łososia. Wystarczy przytrzymać go w pionie i polać skórę wrzątkiem, zejdzie bez problemu. Proste i skuteczne 🙂

• Mamusia
Witam z rana 🙂 Mmmm gunia narobilas smaka na rybke przepyszna 🙂 ja powiem szczerze nie wiem co dzisiaj mam, bo u mnie tesciowa gotuje 😉 Wiec jestem jak paczek w masle i procz sprzatania u siebie w pokoju nie musze robic nic a i tak twardnieje mi brzuch czesto.. Ale moj lekarz nic mi na to nie poradzil i nie kazal sie przejmowac, wiec sama sobie biore magnez teraz i doraznie nospe jak czesto jakis skurcz sie pojawia.
Co do jedzenia to jem tak jak Wy-wszystko, powiem Wam, ze odpuscilam sobie takie cammemberty itp ale jakby byl w lodowce to pewnie tez bym kawalek skubnela. I tak jak mowia o pasztetach np, ze nie mozna, to ja jem normalnie, na poczatku ciazy to wrecz niewiele procz bulek z pasztetem bylam w stanie zjesc 😉 wiec nie popadajmy w paranoje. Co do fety to nieczesto jadam a od poczatku ciazy to wogole 🙂

• Mamusia
Wiesz co gunia ja jestem taka totalna dupa jesli chodzi o prezenty, ze szok :O A tez mam chrzesniaczke, ktora w lutym konczy 2 latka dopiero, ale jak wracalam z Anglii to pytalam sie mojej siostry a jej mamy czego potrzebuje, i w ten sposob dostala zimowa kurteczke 🙂 Ja ogolnie prezentow nie lubie ani dawac (bo czuje ze daje cos niepotrzebnego dla kogos, albo boje sie czy sie spodoba :P)ani przyjmowac(bo nie umiem sie ucieszyc jak trzeba 😉) W tym roku kamien z serca bo juz postanowione na forum rodzinnym, ze prezenty odpuszczamy, bo w zwiazku z tym, ze wszystkie trzy siostry jestesmy w ciazy z terminem na 2013 rok wiec wydatkow i okazji bedzie co niemiara 😉

• Mamusia
Hej,
odmeldowuje sie po wizyie u lekarza.Dobrze ze pojechalam z kolezanka bo tez byla na dzisiaj zapisana bo siedzialysmy w poczekalni UWAGA 2,5 godziny 😮 😮 😮 masakra!!!mlode ma wymiary w normie, wazy 316g,ulozenie podluzne miednicowe.No i potwierdzil ze bedzie SYNUS 😁

Widze, ze dzisiaj rybka kroluje na waszych stolach-u mnie tez zagosci, w smazonej postaci z frytkami i surowka z kiszonej kapusty.

Tez mam zagadke z prezentem dla Mai, ale chyba stanie na lalce bobasie plus wozeczek i lozeczko.Mojemu 10cio letniemu siostrzencowi nie mam pojecia jeszcze co kupimy.zapytam sie go wprost co chcialby dostac bo nie wierzy juz w bajke o sw.Mikolaju 😜

Mc nee wole stripsy z KFC 😁 w Biedronce sa panierowane skrzydelka ktore po podpieczeniu smakuja identycznie jak z KFC polecam 🙂