Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny zaopatrzcie się wcześniej w wkładki laktacyjne. Wiem że różnie to bywa bo z Bartusiem siara zaczeła mi lecieć tydzień przed narodzinami, a teraz jakiś nienormalny ten mój organizm i już leci jak szalona. Obudziłam się wczoraj z uczuciem mokrości i lepkości, jak spojrzałam na koszulkę to w pierwszym momencie miałam wrażenie jakby mnie ktoś czymś oblała ale po dłuższym przyglądaniu się mojemu biustowi doszłam do wniosku ze to siara. Miałam racje dzisiaj to samo, jutro lecę na glukozę więc zalecę do apteki po wkładki bo stanik to mogę wyciskać.......

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wow Hancia to szybko Twój organizm zareagował, ale bynajmniej wiesz że będziesz miała mleko 🙂
Ja z Helenka walczyłam o przypływ mleka tuż po jej porodzie, bałam sie że z racji małych piersi (75B wogóle nie będę go miała, ale jak laktacja ruszyła to była prawdziwa bomba 🤪 Wkurzały mnie wkładki laktacyjne, musiałam bardzo często zmieniać bo sudki mnie piekły, czasem wogóle je odstawialam i chodziłam z pieluchą tetrową w staniku sportowym 🙃

I najgorsze były zbliżenia z meżem, przy podnieceniu laktacja sama ruszala pełna parą i też pielucha musiała być pod ręką. Okropne wspomnienie...ale taka natura i urok matki karmiącej. Na szczęście mąż mnie zawsze wspierał bo nie powiem był to trudny okres dla mnie.

Dlatego dziewczyny nie możecie bać się zmian swojego ciała bo po porodzie będziecie przechodzić doła zamiast cieszyć się swoim cudem w obięciach.

• Mamusia
Wow Hancia to szybko Twój organizm zareagował, ale bynajmniej wiesz że będziesz miała mleko 🙂
Ja z Helenka walczyłam o przypływ mleka tuż po jej porodzie, bałam sie że z racji małych piersi (75B wogóle nie będę go miała, ale jak laktacja ruszyła to była prawdziwa bomba 🤪 Wkurzały mnie wkładki laktacyjne, musiałam bardzo często zmieniać bo sudki mnie piekły, czasem wogóle je odstawialam i chodziłam z pieluchą tetrową w staniku sportowym 🙃

I najgorsze były zbliżenia z meżem, przy podnieceniu laktacja sama ruszala pełna parą i też pielucha musiała być pod ręką. Okropne wspomnienie...ale taka natura i urok matki karmiącej. Na szczęście mąż mnie zawsze wspierał bo nie powiem był to trudny okres dla mnie.

Dlatego dziewczyny nie możecie bać się zmian swojego ciała bo po porodzie będziecie przechodzić doła zamiast cieszyć się swoim cudem w obięciach.

• Mamusia
Co do karuzeli to ja dostałam fajną z niemiec od szefa mojego mężą 😉 Poza stelażem jest cała z miękkiego materiału, Helcia chętnie bawiła się tymi maskotkami. Mam też do wózka taki nakrecany księżyc z pozytywką i ten jest w użyciu do dnia dzisiejszego 😁
Hancia ma racje co do melodii w karuzeli, jak chciałam kupić to nie mogłam się na żadną zdecydować ze względu na nieprzyjemne (według mojego ucha) pozytywki. Dlatego lepiej nie ryzykować i zamawiac przez internet zanim nie przyjrzycie sie im blizej w sklepie.

I polecam Wam matę edukacyjną. Można odkupic po jakimś dziecku bo to niemały wydatek, albo usmiechnąć się do rodzinki, niech zrobią zrzutkę ( u mnie tak było 🙂 ). Naprawdę jest to super sprawa, dziecko samo się zabawia a zobaczycie jak 15 minut odpoczynku dobrze Wam zrobi 😉 Dziecko się w tego typu zabawie super gimnastykuje, uczy sięgać, kopać, przesuwać się by dotrzeć np. do lusterka, dźwigać główkę, z czasem pełzać. Łatwo wszystko utrzymać w czystości, wystarczy wyprać. Dostrzegam same plusy takiej maty i naprawdę szczerze polecam

• Mamusia
Gunia jak dla mnie za szybko ja nie wiem jak teraz wytrzymam te +/-14tygodni z wkładkami w staniku.....

Też mate polecam ja mam po Bartku, a dostaliśmy na ślub cywilny bo wszyscy kupowali coś dla dziecka zamiast kwiatów i tym sposobem zyslałam matę. Polecam też elektroniczną nianię super sprawa tym bardziej w okresie wakacyjnym i jeśli mieszkacie w domu jednorodzinnym 😉

• Mamusia
Ale wiesz co ja myślę że Twój organizm zareagował tak pod wpływem jakiegoś bodźca albo stanu emocjonalnego. Zobaczysz jeszcze się zatrzyma. Współczuję bo wiem jak wkładki są mało komfortowe.
Dziewczyny które jeszcze nie karmiły - możecie sobie porównać to do noszenia non stop podpaski 😁

A niania elektroniczna rzeczywiscie też jak dla mnie rzecz niezbędna. Mam BabyOno, nie była droga a działa bardzo dobrze.

• Mamusia
A co myslicie o lezaczku bujaczku ? Bo Ja chce kupic i sie nawet napalilam na jeden i jestem pewna,ze jak zwykle zabijecie mnie za jego cene :/ http://allegro.pl/fisher-price-zen-hustawka-lezaczek-kolyska-220v-i2858106051.html ?

PS: Babcia sponsor wiec troche ulgi mi dajcie 🙂 juz wiem co Ania sobie pomysli hhe 🙂

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
A co myslicie o lezaczku bujaczku ? Bo Ja chce kupic i sie nawet napalilam na jeden i jestem pewna,ze jak zwykle zabijecie mnie za jego cene :/ http://allegro.pl/fisher-price-zen-hustawka-lezaczek-kolyska-220v-i2858106051.html ?

PS: Babcia sponsor wiec troche ulgi mi dajcie 🙂 juz wiem co Ania sobie pomysli hhe 🙂

Dobry sponsor jak tak 😜 Aga ja nic nie pomyślę tylko troche szkoda kasy by mi było nawet gdyby babcia była sponsorem. Ja bym taki kupiła klik
ewentualnie taki z ciut tańszych klik a za reszte kasy bym kupiła np mate lub nianię czy coś innego
lub taki jak mieliśmy i żałuje że sprzedałam
klik

• Mamusia
Fiuuu 😁 podobaja mi sie te ktore pokazalas ale nie posiadaja tego bujania jeszcze sie zastanowie czy to aby nie za duzo miejsca zajmuje aczkolwiek mozna sciagac i bedzie tylko lezaczek 🙂 tylko gdzie ja pozniej wcisne ta drabine ;/ powiem wam ze ten najdrozszy z all wcale mi sie nie podoba bo wyglada jak jajko 🙂 a poza tym nie wiem jak by mialo w nim siedziec starsze dziecko :P

• Mamusia
Agatko, cd. leżaczko-bujaczka troche jestem przerażona ich wyglądem...wyglądają jakby miały zaraz startować na Marsa.
Rozmawiałam z koleżanką, od której odkupiłam zwykły, najprostszy leżaczek i powiedziała mi, że jej maluch leżał tam max 3 miesiące, później marudziła.

Więc przemyśl wydatek takiej kaski, a podziel to, jak Hania mówi, na 3 różne rzeczy 🙂

• Mamusia
Hancia napisał(a):
Jestem po wypiciu glukozy, a fuj a bleeee normalnie trzęsie mnie jak osiką na wietrze....... a 2 godzinki trzeba czekać........... umrę....... a jeszcze mała się wierci jak oszalała po tym cukrze ohydnym i boję się żeby zaraz nie zwymiotować

Też mam iść na to w tym tygodniu, nie przerażaj mnie, proszę 😲

• Mamusia
Chyba kupie po prostu bez tej hustawki 🙂 ŁAAAAAAA 🤢 Ja tez ide na glukoze w srode ;/ i tez boje sie ze zwymiotuje to jest normalnie tortura i powinni jakis inny sposob zrobić 🙂 bo jak My małe orki mozemy isc glodne i siedziec tam jeszcze na tym swinstwie głodne 😞 dzien wczesniej nie mozna sie zjeść duzo slodyczy i na noc tez sie nie objadac 😞 ... ale ok 2 godz. i mamy z glowy o ile nie zwymiotujemy 🙂
Przed chwilą oglądałam w pytaniu na sniadanie temat : gadzety dla Kobiet w ciazy .
I wypowiadał się tam ginekolog na temat chodzenia na basen - jest jak najbardziej za, ponieważ pomaga na kręgosłup i zwalcza celulitt co do infekcji nie musimy sie jej obawiac poniewaz woda jest chlorowana i wszystkie bakterie w wodzie giną no chyba,ze usiedziemy na jakas barierke krzesełko jedynie wtedy może wdać się infeekcja - mówił również, że w aptekach mamy bez recepty maści anty grzybiczne którymi można się posmarować przed wejsciem do basenu i to wtedy da nam tą bariere ochronną 🙂 jeszcze nie wczytali filmiku ale moze pozniej będzie --- > http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadaniowe/pytanie-na-sniadanie/hbbtv/poradnik/dzieci/gadzety-dla-kobiet-w-ciazy/9662123 Buziaki 🙂)

• Mamusia
Karola powiedz mi co Ty juz masz zakupione dla malutkiej ? 🙂 Bo naszych Matek Polek nie pytam bo One juz maja wszystkiego duzo a jestem ciekawa co kupuje pierwiastka 🙂 bo mi się wydaje,ze chyba za malo bede miala tych rzeczy :/
Dzisiaj dostane kolejna liste od kol. i moze tam pojawi sie cos co przeoczyłam 🙂
Na dzień dzisiejszy mam :
łóżeczko z materacem i szufladą .
2x łapki niedrapki
3x body d l. rękaw
1x body na krótki
2x pajace
2x pół body
5x sukienki
1x spodniczka
1x grubsze spodnie
1x spodnie ala dresik
1x spodenki sztruksowe
1x jeans
1x leggins
1x spodnie na gumce
1x czapka
5x bluzka na krotki rękawek
3x na dł. rękaw
Duzo wysle mi jeszcze siostra - i troszke jeszzcze musze dokupic ale ciekawi mnie ile czego i jakich rozmarow Ty, Wy kupujecie 🙂 a dla siebie to jeszcze nie mam NIC ...

• Mamusia
Więc piszę, co mam dla księżniczki- są to rzeczy typowo "wygodne" i w rozmiarach 0-3, żeby ta moja czarownica trochę je ponosiła 🙂
- 6szt. body na krótki rękaw
-Komplet, który chyba wykorzystam na wyjście ze szpitala- troszeczkę grubszy
-5szt. pajaców cienkich
-1szt. pajacyk grubszy
-4szt. "spodni" dresowych
-2szt. leginsów
-8szt. body na długo rękaw
-4szt. czapeczek, w tym jedna troszkę cieplejsza
-2 koszulki
-2szt. rajtuzek
-kilka par skarpetek
-kocyk
Do tego mam wygrzebane na lumpku sweterki, dwie sukienki, śmieszne kapciuszki z krówką, dżinsy na gumce, kilka bluzek .
Kupiłam również łóżeczko z materacem (bez szuflady), do tego pościel i baldachim. Przy okazji wzięłam pościel na zmianę, pościelkę do wózka i rożek.
Jak wcześnie pisałam, kupiłam leżaczek.

I oczywiście mój P. się drze, że mała jeszcze się nie urodziła, a ma więcej ubrań od niego 😮

Dla siebie oczywiście mam NIC, jakoś kurna nie rajcuje mnie zakup koszuli do karmienia z kotkiem albo myszką. Już nie mówiąc o majtkach po porodzie 😁

• Mamusia
Ta glukoza nie jest taka tragiczna,dacie radę dziewczyny!
Leżaczki bujaczki to super sprawa.dla Mai miałam hustawke,bujala się dobre 7 miesięcy.ale sprzedałam więc musze rozejrzeć się za czyms nowym i tak dmam nad tymi z fisher price
Siara w cyckach-mam już ze 2 miesiące,ale teraz faktycznie jak przycisne piers to leci konkretnie. Mój mąż się śmiał ze da mi wiadomo farby do wypicia to ściany w domu będę mogla malowac- dzwne poczucie humoru ma ten facet
W piątek mam wizytę u gina,usg i chwila prawdy przy wazeniu. Obstawiam kolejene 3-4 kg na plusie a przy końcu najwięcej sie tyje 😞

• Mamusia
Ada, daj sobie na luz, widocznie tyle potrzeba Twojemu organizmowi coby niunia była silna 🙂
Ja już się chyba przyzwyczaiłam do wyglądu hipopotama.
Najważniejsze, że u Ciebie już bliżej niż dalej 🙂

Dziewczyny, nosicie ubrania sprzed ciąży czy musiałyście odłożyć większość ciuszków? (Nie mówię oczywiście o dżinsach ) 🙂

• Mamusia
O to sporo juz masz rzeczy 🙂 Ja czekam teraz tylko na wielka wypłate od Zus-u i lece na zakupy i nic mnie nie zatrzyma 🙂 Tez musze kupic zestaw do lozeczka ale Moj chce koniecznie rozowy bo to dla ksiezniczki i inny byc nie moze ;/ a na all wszystko takie samo 😞 pelno misi ktore kojarza mi sie z tapeta moich kuzynow jak byli mali 🙂
No to się Ada uśmiałam z tego natrysku do farb hehe 🙂 poczucie to ma nie powiem,ze nie 🙂
Boziu mnie tez przerazaja te koszule wiekszosc jest tak jak mowisz Karola z kotkami lub bog wie czym jeszcze ;/ jeszcze dojdzie do tego ze wyladuje na sali w koszuli z hello kitty ;/;// a majtki siatkowe to po prostu ... brak słów mam nadzieje,ze bede krotko w szpitalu i nie bede musiala tego nosic .

• Mamusia
Ja noszę dużo rzeczy z góry tzn. bluzki, koszule,swetry itd . Troszkę kupiłam i dostałam na święta .
Dół ? to tylko legginsy,dresy i jedne jeansy,które noszę rozpiete 🙂 Niedawno kupiłam sobie na przecenie spodnie,które mam na zdj. w h&m mama za całe 40 zł na przecenie rzecz jasna 🙂 są bardzo wygodne- maja pas i sa ala bojówki . Drugie kupiłam w Vero Modzie z wyższym stanem z tyłu i wycietym dołem z przodu 🙂 co do bielizny to nie komentuje ;/ staniki w każdym ich znaczeniu większe oraz majtki :/ nawet niektóre skarpetki mam za małe bo odciski się robią dlatego zaczełam kupować z szerszą górą a niektóre nacinam 🙂