Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Olenka glowa do gory-nikt ci nie moze zmusic do niczego.Moja Majka karmiona MM i nie sadze zeby jej czegos brakowalo.Dostala tylko pierwsza siare w szpitalu.I roznie mi zuch dziewczyna, odporonoscia przegania nie jedno dziecko karmione piersia i wcale nie jest pulpecikiem jak sie uaza o dzieciach karmionych sztucznie.

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Adriana a ty swojej córci piersią nie karmiłaś? Udało Ci się wrócić później do wagi sprzed ciąży?

Mnie mama karmiła 2,5 roku cyckiem, potrafiłam wrócić z pracy, a ja od progu wołałam "mama daj cycy" i po moich narodzinach najmniej schudła. Starsze rodzeństwo z kolei karmiła piersią przed pierwsze doby tylko i wracała do swojej wagi.. Więc nie wiem jak to jest. 😮

• Mamusia
Madera29 napisał(a):
Kiedyś widziałam, że robią to objętościowo. Zanurzają jedną pierś w misce z wodą i ile się tej wody wyleje to jest jakiś przelicznik 😲 Ale zbyt to skomplikowane 😆
Moje przed ciążą 75C, a teraz nie wiem, rosną razem z brzuchem :/ Z resztą jak patrze na te żyły na nich to mi niedobrze się robi 😠

Karola to bez stanika pomykasz ? 😜
ja też mam żyły 😁

• Mamusia
Olenka w pierwszej ciazy starotowalam z 62kg a skonczylam na 84kg 😮 fakt- tydzien po porodzie wazylam 11kg mniej, ale pozniej to juz wolniej schudlam i tak mi zeszlo do sylwestra (czyli 8 miesiecy od porodu) i wcisnelam sie w spodnie z LO gdzie wazylam 58kg wiec mysle ze tragedii nie bylo.Na pewno chudlam wolniej niz kolezanki ktore karmily ale nie dolowalam sie z tego powodu.
Atomota- pewnie kupie herbatke koperkowa albo bede dawac wode przegotowana.

• Mamusia
Karolinko ja chciałam kupić herbatki bo zalecane jest dodatkowo nawadnianie dziecka przy żółtaczce fizjologicznej, podobno pomaga szybciej przechodzić.

Poza tym koperkowa herbatka to chyba na kolki bywa dobra 🙂.

Tylko nie wiem jakie kupić, tyle tego jest :|.

Olu no właśnie nic nie wycieka :|.

• Mamusia
oleenka napisał(a):
atomota napisał(a):
A ja nie mam żadnej siary :|

Ponaciskaj na sutki, powinno wylecieć coś takiego dziwnego z nich, bo do typowego mleka to nie podobne. 😁

Nie wolno naciskać sutków i wydobywać nic z nich, najlepiej zostawić w spokoju - ja dostałam opieprz za "hartowanie piersi" bo wydziela się oksytocyna powodująca skurcze macicy do porodu 🙂
nununu

• Mamusia
Gawinka napisał(a):
oleenka napisał(a):
atomota napisał(a):
A ja nie mam żadnej siary :|

Ponaciskaj na sutki, powinno wylecieć coś takiego dziwnego z nich, bo do typowego mleka to nie podobne. 😁

Nie wolno naciskać sutków i wydobywać nic z nich, najlepiej zostawić w spokoju - ja dostałam opieprz za "hartowanie piersi" bo wydziela się oksytocyna powodująca skurcze macicy do porodu 🙂
nununu

O tym to nie słyszałam.. 😮 Ale nie panikujmy, od jednego naciśnięcia nie urodzi, a sprawdzi czy przynajmniej czy ma siarę czy nie.. 😜

• Mamusia
Za dwa tygodnie zapowiadają u mnie po +8 stopni, więc myślę że to już objaw wiosny będzie.

Ważne że jest słońce 🙂 Nie lubie ponurych dni.

W najlepszym wypadku zostało mi 6 tyg, w najgorszym 10 :P zegar tyka, a ja coraz więcej o tym myślę.