Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
atomota napisał(a):
Olu ślicznie wyszły Ci te oponki :O

Kupiłam dziś wózek, nie ma to jak spontaniczna decyzja 🙂.

o proszę, zazdroszczę, bo ja z wózkiem jestem w ciemnym lesie.. A jaki model? Mieliście go wcześniej na oku czy prawdziwy spontan? 😁

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hancia napisał(a):

Adam uparł się na wózek i już sama nie wiem co robić bo chce taki SOLAR

Średnio podoba mi się jego wygląd. A poza tym ma piankowe koła, nie ma możliwości zamontowania fotelika i kosz ma bardzo blisko gondoli lub spacerówki. Nie wiem czy uda Ci się cokolwiek do niego wrzucić i bez problemu później wyjąć. Ale cena jest śmiesznie niska i jeśli nie przeszkadzają wam koła, fotelik czy ten kosz to za tą cene myślę że warto.

• Mamusia
Co do kosza to dla mnie bez problemu bo wózek będzie spełniał funkcję typowo spacerową po wsi, tak samo jeśli chodzi o fotelik nie jest mi ta funkcja potrzebna gdyż mamy fotelik 0-18kg więc takiego nawet bym nigdzie nie wpięła..... Co do kół to sie zastanawiam.

• Mamusia
Atomota bardzo mi się podoba ten wózeczek, zdradź jeszcze cenę 😜

Hancia dla mnie na wsi priorytetem są pompowane koła i amortyzacja. Przemyśl zakup, chyba że wszędzie macie chodniki i kostkę brukową na podwórzu 🙂

• Mamusia
Ja mam po Helci taką brykę:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/809/wzeky.jpg/][IMG]http://img809.imageshack.us/img809/5852/wzeky.jpg[/IMG][/URL]

Jest do tego jeszcze wersja spacerowa, ale była ciężka więc i tak spacerówkę kupowałam osobno - Coneco.

Gdybym dziaiaj miała kupić wózek chyba zdecydowałabym się na taki dodatkowo z fotelikiem, na lato wydaje mi się to bardzo wygodne.

• Mamusia
Atomota fiu fiu to sie bedziesz wozic-sliczny wozeczek.
Haniu uwazam tak jak reszta dziewczyn.Przemysl jeszcze ten wozek.Osobiscie wydaje mi sie on malo solidny jak na wiejskie drogi.
Odebralismy dzisiaj kolyske, stoi sobie juz w kaciku.Jak na uzywana to jest w swietnym stanie.
Majula spi, lobuz w brzuchu jak zwykle buszuje a maz u brata na piwku.Coz za sielanka 😜

• Mamusia
Adriana a ja z mężem przy piwku 😁 Pozwoliłam sobie na szklaneczkę. Pączki lubią plywać 🙂
Kołyskę masz super i gdziekolwiek widzę to mi się strasznie podoba jednak jakoś tak rozsądek mi podpowiada że to wydatek tylko na chwilę, bo dziecko przecież szybko z tego wyrośnie. Wolę zainwestować w jakąś fajną matę edukacyjną.

• Mamusia
Gunia powiem ci ze mi teraz checi narobilas i przypomnialo mi sie o Redsie czarnym ktory stoi sobie za szybko i patrzy na mnie-hmm kwaskowate i na dodatek z babelkami 😁
Poki co nie chcemy lokowac mlodego u Mai w pokoju a tez nie chcemy zagracac duzego pokoju lozeczkiem wiec taka kolyska jest w sam raz.I latwa w przestawianiu z pomieszczenia do pomieszczenia.W razie gdybysmy chcieli z mezem dluzej posiedziec bo mlodego odwieziemy do kuchni i nie bede mu przeszkadzaly halasy z TV.A za kilka miesiecy pomyslimy za rozlozeniem turystycznego u Mai w pokoju.

• Mamusia
atomota napisał(a):
Sylwia fajny że z Małym wszystko ok 🙂.
A miałaś przed ciążą problemy z ciśnieniem?

MIałam tylko w okresie dojrzewania takie dziwne skoki ale pozniej sie to uspokoiło. Lekarze powtarzali, ze to od tego, ze szybko rosne...

• Mamusia
Cześć, dziewczyny 😜
Syla, bardzo się cieszę, że maluszek urósł porządnie- może do porodu jeszcze się zdziwisz 🙂
Ania, z tym wózkiem rzeczywiście, może zastanów się. Albo zapytaj czy zwyczajnie jest opcja żeby kupić go z kołami pompowanymi 🙂
Ilonka, super ten wózek, piękne kolory 🙂 A w słońcu jeszcze łaniej będą wyglądać 🙂

A cd. ruchów dziecka to chyba kwietniowe szatany będą 🤪
Moja potrafi się ruszać cały dzień, od kiedy zjem śniadanie. Wieczorami jak leżę koło Pawła to kopie go np. w plecy, a on się śmieje 😆
No i zgaga.... 🤢 🤢 🤢
No i boję się wejść na wagę.... 😮 😮 😮

• Mamusia
Karolinko a kiedy ostatnio się ważyłaś?

Ja podejrzewam że do 34 tc (wtedy mam lekarza) dobije do 9-10 kg 🙂 Zawsze moje podejrzewania sie sprawdzały.

Moja położna mówiła że w ostatnim miesiącu jak sie woda nie odkłada w organizmie i nie ma wyżerki to się nie tyje:P.

Dziewczyny nosicie jeszcze obrączki/pierścionki? Ja od dwóch tygodni zaprzestałam :|

• Mamusia
Ważyłam się 3 dni temu, miałam 8kg na plusie... z czego ostatnie 4kg przytyłam w jednym miesiącu 🤢
Ręce mi nie puchną, noszę pierścionek, ale za to nogi mam jak beczułki 😆
No i drętwieją.

Ada, Ty łakomczuszku 😜

• Mamusia
Ja ostatnio jak byłam ważona u położnych jakoś pod koniec stycznia to było już 50 kg 300 g 🤢 Dodam że przed ciążą ważyłam 47, a pod koniec października 43.. Strasznie schudłam na początku, ale nie ma co się dziwić jak co nie zjadłam to wymioty i biegunka.. A teraz jak pójdę to strach się bać.. Jak na wadze pewnie wyjdzie 55 😮