Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No to ja druga.
Agatuś nospę to i jak mam brać lecz niestety po nospie nie czuję ruchów maleństwa więc nie biorę.
Zjadłam śniadanko i szykuję się do szkoły normalnie nie wiem jak ja tam wytrzymam.... Od siedzenia na krześle tyłek mi odpadnie to jest pewne, a jeszcze dzisiaj 2 egzaminy i jutro też dwa a ja zielona jestem.....

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
oleenka napisał(a):
Gawinka : już wcześniej gdzieś widziałam firmę Jedo, wózeczki mają fajne, ale ceny za 3w1 trochę za wysokie.. Szczerze mówiąc jak miałabym przeznaczyć 1800-1900 zł to zdecydowałabym się na moją miłość od pierwszego ujrzenia Graco Evo mimo, że ma piankowe małe koła, które potem bym przeklinała. 😜

Ola JEDO można kupić używkę 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Czekam aż mąż stanie i jedziemy na zakupy. Musze czekać na niego aby mieć tragarza 🙂.

W lodówce mam tylko światło 🙂 Musze dziś kupić parę drobiazgów do domku - w tym skrzynkę pocztową bo podobno za jej brak można dostać mandat:P. I numer na dom, bo latem przy kładzeniu elewacji panowie odkręcili i gdzieś zaginął.
W domu mam ogarnięte. Mąż zobowiązał się do umycia podłóg, abym nie musiała targać wiadra z mopem 🙂.
A ja wymienię pościel.

Mam ochotę na coś niezdrowego. Może kebab?

Powiem Wam że trochę mnie to irytuje (wiem wyrodna matka ze mnie) jak rozmawiam z kimś bezpośrednio, a tu czuje wiercenie w okolicach brzucha, ciężko się skupić na rozmowie.
Dziś się ważyłam- nadal + 8 kg na swojej wadze. Zobaczymy co pokaże niebawem waga u lekarza,ale widzę że mój przyrost masy zaczyna hamować, w porównaniu do tego że na pewnym etapie miałam +3 kg w ciągu 3,5 tygodnia :|.

• Mamusia
Oj nie rozpisałyscie się dzisiaj za dużo 🙂

Powiem Wam że taki zakupowy dzień jest dla mnie już bardzo męczący. Po przejściu jednego centrum handlowego mialam już ochotę wracać do domu 🤪
Ale udało się, mamy zamówione meble 🙃 Jeden problem zszedł z głowy. Teraz długie cztery tygodnie oczekiwania aż je przywiozą, a już nie moge się doczekać 😉
Kupiłam też super firankę i zasłonkę na okno, kołdrę i podusie tak jak chciałam, trochę kosmetyków, Oilatium do kąpieli trafiłam na promocji 40% taniej 🤪

Jutro idziemy na urodziny do teściowej, także będzie cudowny leniwy dzień 😜

Ubranka nowe oczywiście piorę i prasuję, nawet Helci chociaż ma juz 3 lata 🙂 A metki czasem też wycinam, bo niektóre są mega długie albo nieznośnie drapią 😠

• Mamusia
A co tu taka cisza? 😮
Coś mnie dzisiaj przed wieczorną kąpielą podkusiłoby stanąć na wadze. A moja cudowna waga pokazuje w każdym miejscu co innego. 😜 W poniedziałek pójdę do położnych to zważą mnie dokładnie. A jak narazie to zmierzyłam się centymetrem na wysokości pępka i wyszło 84 cm. Zobaczę jak mi brzuchol będzie rósł w tych ostatnich dwóch miesiącach. 😆

Ja też poprałam wszystkie ubranka, wyprałam również rożek, kocyki, pieluszki, ręczniczki, pościel. I wszystko prasowałam. Nowe ciuszki mają na sobie substancje usztywniające, które mogą uczulać lub wywołać inne efekty uboczne u takiego maleństwa.

• Mamusia
Ja nowe rzeczy piorę nawet nasze jakoś nie umiałabym nałożyć czegoś czego dotykało nie wiadomo ilu ludzi i z jak czystymi łapskami. Takie moje zboczenie. Tak więc maleństwo będzie miało wszystko uprane i uprasowane 🙂

Po dzisiejszych zajęciach w szkole czuję się nie do życia, a przede mną jeszcze jutro i o zgrozo jednak 3 egzaminy.... tak mi się chce że oj, ale niestety szkoda zawalić semestru więc jakoś się przemęczę. Jestem zwariowana i szalona bo pod tyłek miałam poduszkę co by mi chodź trochę było wygodniej 😁

• Mamusia
Dzien dobry niedzielnie 🙂
Sniadanko zjedzone, w domu posprzatane wiec zaraz zbieramy sie do moich rodzicow na obiad a pozniej lenistwo 😜
Tez piore wszystkie ubranka i tak samo swoje ubranie jak kupuje cos nowego.Metki wycinam tylko przy body, zeby nie drapaly malca.
Ale mnie maz uszczesliwil 🤪

• Mamusia
Dzień dobry brzuchatki 🙂

Ada jak mąż Cię uszczęśliwił??

Po wczorajszym dniu do chodzę do wniosku że nie jestem już w stanie chodzić do szkoły, wymęczyłam się przez te parę godzin, że oj. Całe szczęście mam wyrozumiałych nauczycieli i nie cisnęli zbytnio w trakcie egzaminów. Tak więc semestr zaliczony. Kolejny przede mną a jego się obawiam....
Od rana mam dziwną zachciankę na coś czego nie umiem określić 🙂

• Mamusia
Dzień dobry,
Oj Adriana uszczęśliwiona, możemy sie tylko domyślać w jaki sposób 😁

Hancia, Oleńka podziwiam kobiety w ciąży które decydują się na naukę.
Ja moją podyplomówkę odkładam od 4 lat 😮 Najpierw plan ten odwlekła w czasie Helka, a w zeszłym roku mialam podjąc naukę od lutego i też w planie było już dzieciątko, więc nie pisałam się na te dwie rzeczy naraz 😎

Ja już mam pralkę wstawione, pachnie gotowana kapusta kiszona - dzisiaj krokiety na obiadek serwuję.
Teraz jadę do pobliskiego ośrodka po wyniki krwi bo robiłam w czwartek i zahaczę o piekarnię bo coś bym zjadła. Pomijam fakt że wczoraj bylam u teściowej na urodzinach i zjadłam 2 kawałki tortu 😁 To przecież było wczoraj.... 🤪
Ale wiecie co Wam powiem. Nie ograniczam się z jedzeniem, ale od 3 tygodni nic nie przytyłam, cały czas 10kg na plusie. A brzuszek rośnie, na wysokości pępka mam 96cm 🤪 Tyle co mąż 😁 😁 😁 I
lona ile Ty masz w obwodzie, bo brzuchol wygląda max na 5 miesiąc, albo na porządne wzdęcie 😁

• Mamusia
Atomota chudzielec z ciebie niesamowity, fajnie 🙂
Hancia ja na pewno nie dalabym rady wysiedziec na tylku tyle czasu.Nawet jak ide w odwiedziny do tesciow albo rodzicow to chwile posiedze na krzesle a pozniej ide sie uwalic na kanapie w dogodnej pozycji a coo 🙃
Ogladala wczoraj ktoras z was porodowke na TLC ??? dramat z tym dzieciaczkiem co musieli bark zlamac zeby wyszedl, a jeszcze wczesniej szczypcami je obkrecali 😮 Nikt mnie nie przekona ze porod SN jest super.
Od kilku dni lapia mnie lekko bolesne skurcze 😞 na szczescie nie pojawiaja sie czesto.
No maz sobie niezle u mnie zapunktowal.Moje auto szlag zaczal juz trafiac wiec kupil mi nowe 😁
Ide ubierac kolyske bo rano popralam te wszystkie szmatki i falbanki.

• Mamusia
adriana886 napisał(a):
Atomota chudzielec z ciebie niesamowity, fajnie 🙂
Hancia ja na pewno nie dalabym rady wysiedziec na tylku tyle czasu.Nawet jak ide w odwiedziny do tesciow albo rodzicow to chwile posiedze na krzesle a pozniej ide sie uwalic na kanapie w dogodnej pozycji a coo 🙃
Ogladala wczoraj ktoras z was porodowke na TLC ??? dramat z tym dzieciaczkiem co musieli bark zlamac zeby wyszedl, a jeszcze wczesniej szczypcami je obkrecali 😮 Nikt mnie nie przekona ze porod SN jest super.
Od kilku dni lapia mnie lekko bolesne skurcze 😞 na szczescie nie pojawiaja sie czesto.
No maz sobie niezle u mnie zapunktowal.Moje auto szlag zaczal juz trafiac wiec kupil mi nowe 😁
Ide ubierac kolyske bo rano popralam te wszystkie szmatki i falbanki.

Boshhe co Wy oglądacie??!! 🤪ja to bym nie dała rady takich rzeczy oglądać, za bardzo się nakręcam i potem się schizuję :/
Adiana noo to Mąż poleciał z grubej rury z tym prezentem ! szacun 🙂 a jakie autko dostałaś , pochwal się 😁 Mój w końcu zdobył się na gest i w sobotę tulipany mi kupił - ale pewnei jakaś promocja w Teco była 😮 😁

• Mamusia
Ja chytrus jestem i poduszkę pod tyłek z sobą miałam inaczej bym już nie wysiedziała 🙂 Chciałam iść tylko żeby egzaminy pozaliczać bo szkoda mi semestru, teraz tylko jeszcze 2 i matura 😁

Adriana no to niezły prezencik mąż zrobił. Aż zazdroszczę ☺️
Kasia tulipany w sobotę w biedronce były, sama sobie też sprawiłam 😜

• Mamusia
Hancia napisał(a):
Ja chytrus jestem i poduszkę pod tyłek z sobą miałam inaczej bym już nie wysiedziała 🙂 Chciałam iść tylko żeby egzaminy pozaliczać bo szkoda mi semestru, teraz tylko jeszcze 2 i matura 😁

Adriana no to niezły prezencik mąż zrobił. Aż zazdroszczę ☺️
Kasia tulipany w sobotę w biedronce były, sama sobie też sprawiłam 😜

Ania te miały naklejkę na folijce "Tesco" 😁