Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A ja po wizycie u gina. Wszystko okej,
"na następnej wizycie będziemy umawiać się na poród" 🤪 - po tych słowach zapaliła się w głowie lampka, jak mało czasu już zostało...
Aniela wg tc rozwija się prawidłowo, wód płodowych mam wystarczającą ilość, wynikami mam sie nie przejmować - teraz jest taki okres że samoistnie zaczną się poprawiać. Ułożenie prawidłowe, także nastawiam się na poród SN 🙂

Zaliczyłam zakupy w tesco - na małą wdałam 300zł 😎 Butelki, smoczki, skarpetki i inne bibeloty 😆

Oj widze gorący temacik się wam nawinął na taśmę 🤪 Ja jakoś ostatnio nie mam wcale ochoty na sex, więc nie będę się wypowiadać 🙃

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gunia141 napisał(a):
A urlop tacierzyński (2 tygodnie) nie ma nic do macierzyńskiego. To zupełnie odrębna kwestia i przysługuje tacie w ciągu pierwszego roku od urodzenia dziecka. Wystarczy napisać wniosek i pracodawca musi go udzielić.

o.no właśnie 😉

• Mamusia
Mada2409 napisał(a):
Agata czy Twoj tez gra w czolgi ? Bo moj mowi ze dzis bedzie gral do 12 w nocy bo jakis gratis tam daja na walentynki ha ha

Kochana nic mi nie mow o ty przekletych czołgach 😠 dzien w dzien musze sie o nie pokłócić bo nic tylko siedzi i gra z tymi debilami !!!

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Mada2409 napisał(a):
Agata czy Twoj tez gra w czolgi ? Bo moj mowi ze dzis bedzie gral do 12 w nocy bo jakis gratis tam daja na walentynki ha ha

Kochana nic mi nie mow o ty przekletych czołgach 😠 dzien w dzien musze sie o nie pokłócić bo nic tylko siedzi i gra z tymi debilami !!!

😁 😁 😁
Ja za to teraz musze ogladac z moim "Lowcy okazji" i innych poszukiwaczy zlota na discovery.Wylaczam sie wtedy kompletnie 🙂
Agata dzisiaj bede przejezdzac przez Gryfino, cos potrzebujesz ze Szczecina??? 😁
A tak poza tym to leniwie jeszcze,kotlujemy sie z Maja w lozku. 😜

• Mamusia
adriana886 napisał(a):
klk1509 napisał(a):
Mada2409 napisał(a):

😁 😁 😁
Ja za to teraz musze ogladac z moim "Lowcy okazji" i innych poszukiwaczy zlota na discovery.Wylaczam sie wtedy kompletnie 🙂
Agata dzisiaj bede przejezdzac przez Gryfino, cos potrzebujesz ze Szczecina??? 😁
A tak poza tym to leniwie jeszcze,kotlujemy sie z Maja w lozku. 😜

He he Adriana jestesmy na tym samym etapie "Łowcy okazji" i poszukiwacze złota " 🙂 🙂 cooo dziennie 🙂 łowców lubię i czasem sama się wkręcam 😁 faceci 🙂

• Mamusia
UUhhh przeczytałam Was 🙂
Ja rozstępy i skórkę pomarańczową mam ale stare sprzed 10-12 lat więc już z nimi nic nie zrobię raczej.. ( schudłam mocno i szybko i tak zostało)
A na rozstępy zamierzam przetestować to http://www.bio-oil.com/pl/
ponoć działa super, zamierzam zakupić w poniedziałek.

Ale jakoś nie bzikuję na punkcie swojego ciała i teraz i po ciąży - będzie jak będzie, a jak będzie można to się zaradzi 🙂 ( bardziej się nad tym zastanawiam jak Was czytam, jakie emocje budzą rozstępy i cellulit.. )

Mój Milutek w nocy również śpi ze mną, czasem delikatnie się porusza. Ale jak na razie odpukac mój synek jest delikatny i subtelny w ruchach, może raz mi się zdarzyło że w jakieś więzadło chyba kopnął. Liczę, że tak pozostanie 🙂

sterta prasowania mnie przeraaaaaażaaaa 🤢
miłego weekendu Lasencje 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂

Kasiu ja obecnie stosuję Bio-Oil i jak narazie to rozstępów nie mam. Oby tak dalej. 🙂

Obwód na wysokości pępka dalej 84 cm. No i 14 byłam u gin. to ważyła mnie jego położna i 52,5 w butach 🤪. Okropnie się boję, że do narodzin będzie 60 kg.. 🤢 Mała waży już 1770 g. Morfologie mam niezbyt dobrą, bo LYM, MON, HGB, HCT zaniżone, niby niewiele, ale już lekki niepokój.. 😞 Teraz muszę zrobić antyHBs i antyHIV. Robiłyście te badania? No i mam jakieś problemy z łożyskiem, bo jest zbyt dojrzałe jak na 32/33 tydz. Mam II/III stopień, a w grudniu miałam jeszcze 0.. 😮 I teraz muszę latać co dwa tygodnie na kontrole.. 😞

• Mamusia
Ola chudzinko. Kobieto Ty sie wagą nie przejmuj, przez 1,5miesiąca na pewno 8 kg nie przytyjesz 😮
Łożysko dojrzałe może spowodować że wywołają Ci poród przed terminem, ale nie ma sie czego obawiać, najwyżej będziesz wcześniej tulic swoje maleństwo 🙂 Dobrze że wizyty masz co 2 tyg. bynajmniej będziesz spokojna.

U mnie dzisiaj leniwo, lubię takie weekendy.
A jutro w gości - szwagierka po sąsiedzku ma urodziny.

• Mamusia
Matko chrystusowa, przebrnęłam przez te kilkanaście stron, które naskrobałyście.
Od czwartku z P. się lenimy, bo wziął sobie dwa dni urlopu więc mamy długi weekend 🙂
Agatka z tą dupą kota to przegięłaś, myślałam, że się popłaczę 😆 Mój pępek też przypomina tę część ciała Twego zwierzęcia, a w brzuchu mam uwaga: 100cm 😮 Od początku ciąży to już prawie 35cm 🤨
Coś mała mi się ostatnio mało rusza, trochę się martwię, ale we wtorek do lekarza więc zobaczymy co się dzieje.
Ilonka Pisałaś tam o kosmetykach i owijaniu folią, ale używa się do tego spożywczej, tej przezroczystej, nie aluminiowej. Pocięłabyś się nam, kochana 🙂

10kg na plusie 🤨 A ja do lipca muszę ważyć tyle, co przed ciążą, bo idę do krawcowej suknie ślubną szyć. Byłam dzisiaj u złotnika, wybieraliśmy obrączki 🤪

Syry mi puchną niemiłosiernie, wyglądają jak dwa pączki. Bolą jak chu....

Kurna, tyle tego, że nie pamiętam co pisałyście 🤔

• Mamusia
Karola chyba nie ma się co martwić, że mniej się rusza - ważne , że rusza. Ja też ostatnio pisałam, że jakoś tak mi Mały dawkuje to ruszanie się a od dwóch dnia to mam wrażenie, że albo trenuje przewroty w przód albo montuje jakąś maszynę na matkę 🙂 bo daje czadu cały dzień 🙂 - choć nieboleśnie i subtelnie, więc mnie to cieszy przeogromnie. Ale myślę, że dzieciaczki też tak ja my mają bardziej aktywne i leniwe dni 🙂
Mój np mnie często drażni 🙂 i nazywam go wstydniś bo jak się rusza i chce pokazać mamie mojej lub mojemu jak bryka, to ledwo przyłożą ręce to on przestaje 😠 a jak zniecierpliwieni już wezmą dłonie to znowu zaczyna brykać dowcipniś 😁
Mnie nie puchnie nic jak na razie, i nosze obrączkę i pierścionek z przed ciąży, także akurat to mnie nie dopada jak na razie.

• Mamusia
Mi też nic nie puchnie 🙂 Choć pije 2-3 litry wody dziennie, więc ma się co zatrzymywać.

Karolinko a rozmiar też dopasowałaś? bo ciężko właśnie w ciąży dopasować rozmiar obrączek bo palce puchną a niekiedy po ciąży ich rozmiar się może zmienić.

• Mamusia
Ilonka, ręce mi nie puchną, noszę pierścionek zaręczynowy sprzed ciąży więc myślę, że się nic nie zmieni 🙂 Tylko nogi od kolan do palców mam jednej grubości 😆
Jak się czujecie? 🙂
Gawinko, jednak wolę jak harcuje niż jak siedzi cicho, niepewnie się wtedy czuje. Ale napisałam Wam to i chyba ujrzała przez brzuchol, że mama się martwi i fika 🙂