Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien dobry,
wcinam szarlotke na drugie sniadanie wlasnie 😜
Butelki???kurcze jeszcze nie mam, ale maz powiedzial ze w tym tygodniu jedziemy na zakupy bo nie ma zartow juz skoro zostal mi miesiac z hakiem.
Stelylizaotr-uwazam za zbedny wydatek.Ale wiadomo "robta co chceta"

• Mamusia
Ja już nie mam niestety szarlotki bo za dobra mi wyszła aby mogła przetrwać na drugi dzień 🙂
Kuba też zawsze rano śniadanie dostaje 9 wstaje szykuje mu śniadanie i ide dalej w kime 🙂 ale dzisiaj chyba juz nie zasne bo juz mnie męczy oddychanie buzią :/ . Na mocz nie pojechałam bo po mimo tego, że budzi z przypomnieniem dzwonił co 10 min nie był na tyle silny aby zwalić mnie z wyrka 🙂 jutro pojade . Co do sterylizatora to też twierdzę, że jest zbędny biorąc pod uwagę to jak postępowała Moja Siostra ... bo Ja tam nic nie wiem w sumie na ten temat . Ale Ona zawsze twierdziła, że można za to kupić rzecz,która bardziej nam się przyda, sama zaś wyparzała butelki wrzątkiem normalnym z czajnika i przemywała zwykłym płynem bo z tego co wiem i jak Moja koleżanka kupowała to są specjalne płyny i szczotki do butelek 🙂 ale taka sama szczotke mozna kupić za 2zł a nie za 20 zł czy iles bo jest firmy Tommy Tippe itp. 🙂
Moja Koleżanka też z terminem na kwiecień urodziła w sobotę 😮 dostała w nocy jakiegoś bólu i pojechała na szpital tam jej dali niby coś na podtrzymanie ale zanim się obejrzeli odeszły jej wody 🙂
Mówiła, że darła się w niebo głosy 🥴 chlopczyk urodził się z wagą 1700 i leżakuje w inkubatorku 🙂 wszystko jest okej . Ale tak się drapie po głowie i zastanawiam ... Urodziła 1700 i się darła a Ja urodzę mam nadzieje chociaż 3kg to co będę robiła ? I co robią Kobiety rodzące po 4,5 kg ? 😮

• Mamusia
To chyba zależy od tego jaki masz próg bólowy. Moja kuzynka 3200 rodziła drąc się i przeklinając, a koleżanka dwa dni później 4500 i położna kazała mówić kiedy ma skurcz, bo nic się nie odzywała 😲
No i słyszałam, że przy oksytocynie bardziej boli... 🤢

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Ja już nie mam niestety szarlotki bo za dobra mi wyszła aby mogła przetrwać na drugi dzień 🙂
Kuba też zawsze rano śniadanie dostaje 9 wstaje szykuje mu śniadanie i ide dalej w kime 🙂 ale dzisiaj chyba juz nie zasne bo juz mnie męczy oddychanie buzią :/ . Na mocz nie pojechałam bo po mimo tego, że budzi z przypomnieniem dzwonił co 10 min nie był na tyle silny aby zwalić mnie z wyrka 🙂 jutro pojade . Co do sterylizatora to też twierdzę, że jest zbędny biorąc pod uwagę to jak postępowała Moja Siostra ... bo Ja tam nic nie wiem w sumie na ten temat . Ale Ona zawsze twierdziła, że można za to kupić rzecz,która bardziej nam się przyda, sama zaś wyparzała butelki wrzątkiem normalnym z czajnika i przemywała zwykłym płynem bo z tego co wiem i jak Moja koleżanka kupowała to są specjalne płyny i szczotki do butelek 🙂 ale taka sama szczotke mozna kupić za 2zł a nie za 20 zł czy iles bo jest firmy Tommy Tippe itp. 🙂
Moja Koleżanka też z terminem na kwiecień urodziła w sobotę 😮 dostała w nocy jakiegoś bólu i pojechała na szpital tam jej dali niby coś na podtrzymanie ale zanim się obejrzeli odeszły jej wody 🙂
Mówiła, że darła się w niebo głosy 🥴 chlopczyk urodził się z wagą 1700 i leżakuje w inkubatorku 🙂 wszystko jest okej . Ale tak się drapie po głowie i zastanawiam ... Urodziła 1700 i się darła a Ja urodzę mam nadzieje chociaż 3kg to co będę robiła ? I co robią Kobiety rodzące po 4,5 kg ? 😮

Normalnie nie znasz dnia ani godziny, ciekawe czy torbę miała spakowaną ? 😮

Ja dziś też szarlotę kończę właśnie do kawki 🙂

mało smaczny jednak temat wrzucę ale był juz poruszany.... piekielne zaparcia... co z nimi robić ? aaa! dokuczają wam też ?

A i właśnie przeczytałam w plotkach że Beyonce przytyła w ciaży 27 kg - jakoś mi się lżej zrobiło
🤪 🙂

• Mamusia
Mam nadzieje,ze Ja będę miała na kichnięcie 🙂 ale pewni za wszystkie moje grzeszki będę cierpiała największe katusze 😁 . Co do torby to nawet nie wiem ale po jej słowach stwierdziłam, że marzec jade kupuje pakuje i czekam 🤢 ZACZYNAM SRAC PO KOSTKI . !!!
Ja nie mam zaparć może dlatego,że codziennie pije z półtora litra mleka i codziennie staram się jeść jedno jabłuszko 🙂
Słuchajcie a ostatnio gdzieś przeczytałam, że lewatywe lepiej zrobić w domu . Dlaczego ? Ja zawsze uważałam, że robi się ją w szpitalu ale tak się zastanawiam jak już są skurcze i bóle to tez sie robi ?
Ogólnie boje się, że nie będę wiedziała kiedy mam skurcze . Na moja kol.darly sie piguly,ze nie wie . ;/ a druga mowila,ze to sie ukazuje jak brzuch twardnieje . ? To wiem bo nam juz od dawna twardnieje i sie napina ale to samo jest przy porodzie ?

• Mamusia
Agata choc nie wiem jak bym chciala to nie przypomne sobie tych skurczow porodowych, boli z przodu i z tylu.FAKT zapomnia sie pozniej o tym bolu, uff 😁 ale pamietam ze tez krzyczalam na polozne i innych ktorzy akurat byli kolo mnie.Bylo duzo kur**, ja pier***, i Edyta podaj mi moje ciuchy bo ja stad uciekam 🤪 No bolalo niemilosiernie.Z kolei moja siostra odpowiadala ze jak ja podlaczyli do oksytocyny i jak juz dostala te skurcze to siedziala ciuchutko bo glupio jej bylo krzyczec 😮 no i u niej tez skonczylo sie CC
Agata to w ktorym tygodniu urodzila ta twoja znajoma?
Nie mam zaparc,nawet przy zelazie 😁

• Mamusia
Kasia, u mnie zaparcia nieziemskie, aż oczy z orbit wyskakują. Ale zaczęłam tak jak Agatka wcinać jabłka, pomogło. Teraz załatwiam się częściej po trochu, więc chodzę do kibla 60 razy dziennie raz siku raz kaczka 😮

Też myślę o spakowaniu torby w marcu, bo mam dziwne przeczucie, że mała wcześniej się wykluje. Nie wiem czemu. A jakbym mnie załapało nienaszykowaną to serio... minom mi zaparcia z wrażenia.

• Mamusia
Jabłka nie pomagają, raczej jadam jedno dziennie, piję tez siemie lniane ( blah) na noc, ale to bardziej na zgagę, choć powinno pomagać i na perystaltykę. A w sumie, może to głupie 🙂 ale jak siedzę na kibelku to się zastanawiam czy można aż tak się "wysilać" :P czy to nie szkodzi Małemu 😁 😮

• Mamusia
Hmmm temat zaparc ja poruszalam... bo mam straszne az sama gina powiedziala. Moja siostra dwa lata temu miala termin na marzec a urodzila w lutym. Wody odeszly jej w domu zero buli rozwarcia i urodzila dopiero po 18 h malutka byla pepowina owinieta i cala sina przewiezli ja karetka do innego szpitala 😞 dlatego nie chce rodzic w tym szpitalu co ona.na szczescie mala teraz okaz zdrowia 😉

• Mamusia
Tez sie zastanawiam czy taki wysilek nieszkodzi malemu ;p Jabka mi nie pomagaja. Ja to teraz sie.smieje ze wiem co to znaczy posiedziec sobie na kibelku... jak mezczyzni bo oni tam wiekszosc poswiecaja na przemyslenia ha ha a mnie nerwi siedzenie tak dlugie na kiblu, dla mnie to ide zalatwiam sprawe i wychodze ha ha niestety teraz schodzi to znacznie dluzej :/

• Mamusia
Na zaparcia suszona śliwka i sok śliwkowy.
Ból porodowy nie pamiętam jak bardzo bolało lecz pamiętam że darłam się wniebogłosy i tym samym wkurzałam męża który biedulek martwił się że mnie boli..... 😜

Torba? Taka do porodu w marcu będzie spakowana tak w okolicach 10 marca, a taka zwykła do szpitala już jest od kilku tygodni spakowana i stoi w szafie.

• Mamusia
Po tym jak napisałyście o bólach wpisałam sobie w google "śmieszne historie z porodówki", popłakałam się jak babka napisała,że mąż z nią na porodówkę pojechał w samych gaciach, zapomniał się ubrać 😁 Zbudziła go ze snu 😆

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 🙂.

Ja tam nie mam czegoś takiego jak zaparć 🙂 🙂 błonnik błonnik i jeszcze raz błonnik.

Torby też nie mam spakowanej, ale myślę że na początku marca powolutku będę pakować, bo wątpię że mój wspaniałe zorganizowany mąż będzie umiał to zrobić w pośpiechu 🙂.
Ja się boje że mnie weźmie wtedy jak męża nie będzie w domu 🙂. Teściowa mieszka w miarę niedaleko, ale na nią wolałabym nie liczyć. Jedynie co mi zostanie to dzwonić po rodziców 😁.

• Mamusia
atomota napisał(a):
Aniu Ty mnie nie strasz. Niech się przygotowuje trochę później.

Właśnie patrze na zdjęcia A. Popielewicz która 2 tygodnie temu urodziła :| i ani śladu po ciąży, ale ona przytyła tylko 10 kg przy 170 cm wzrostu.

No ale Ty chyba tez nie masz sie czym przjemowac bo u ciebie pewnie sladu nie bedzie 😁

• Mamusia
Adrianna jak sobie zrobię plastykę brzucha:P.

Dziś widziałam takie piękne trencze wiosenne, no ale nie kupie bo nie wiadomo jak będzie leżał po rozpakowaniu :|.,
Już chyba nie będę chodzić na zakupy, bo mnie denerwuje jak widzę nowe wiosenne kolekcje a tu patrząc w stronę brzucha włącza sie stop.