Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A nie ma za co 🙂 Kupilam do kolorow bo stwierdzilam,ze do bialego jest bardziej chemiczny ...
a co najlepsze na all za 2,8 chca nawet 37 zł a z przesyłka ok 60 zł 😮
No Ja kupie te nakladki bo laktatora w ogole nie kupuje 🙂 a brodawki ? hm... chyba mam jak brodawki za to sutki drygaja mi na powiew wiatru he 🙂

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agata poproś Kuby to Ci je wyciągnie 😜
Gunia przestawiłam tylko 2 szafki i łóżka zmieniły miejsce bo zamieniliśmy się miejscami z małym gdyż tam gdzie nasze stało lepiej mu się śpi 😉 plecki mi tylko trochę bolą ale da się przeżyć....
też chyba wpadam w etap wicia gniazdka gdyż mam nieodpartą chęć wyszorowania na błysk łazienki......

Co do proszku to wszystko mam zamiar prać w persilu + płyn sensitiv jeśli jużby było tak że maleństwo się uczuli to przerzucę się na jelp lub lovela

• Mamusia
Ja też piorę w persilu, przy Helci się sprawdził więc mam nadzieję że teraz też. A płukanka biały lenor.
I tak będę miała pranie z nas czworo, a jak bym musiała jeszcze segregować i używać każdemu inny proszek to masakra... przerzucę sie na wszystko co jednorazowe 🤪

• Mamusia
No to powiem Ci Aga, że nieźle Cię ponislo z tymi fugami 😜 . Jak bym wpadła w swoj trans sprzatania to pewnie tez bym zajechala po fugach 🙂 ale ostatnio zle sie czuje cos i brzuch mnie boli napina sie po mimo nospy .... nic mi sie juz nie chce .

• Mamusia
Guniu też myślałam o szorowaniu fug w podłodze łazienkowej przed porodem i się jeszcze mocno nad tym zastanowię. Chodź mam nadzieje że od początku kwietnia a nawet już w marcu będzie piękne słoneczko i będę mogła iść przerabiać ogródek przydomowy 😉

Agata trzeba było go zmusić 😜

Ilona to ja druga 😉

• Mamusia
3.

Chyba jestem zbyt słaba w te klocki 😜 ciężko jest zmusić kogoś mając dobrze wychodowaną dynię z przodu 🙃
... dobra dobra tak se tłumacz hi hi 😁

Ja już po moczu i zrobiłam też dodatkowo morfo bo skończyło mi się wczoraj żelazo to zobaczymy czy lepiej wyszły czy też nie . 🤢 Spać mi się chce nie miłosiernie ... nawet sobie kawę zrobiłam po śniadaniu po mimo tego, iż kawe w ciąży wypiłam ja wiem ... chyba z 5 razy . Mam nadzieje,ze da mi jakiegoś KOPA !
Dzisiaj jeszcze chyba tylko zrobię zakupki na słynną kwietniową szarlotkę i pójdę spać o ile będę mogła od Was odejść 🙂 a wieczorem jade w końcu po Mame i po walizke rzezcy od Siostry 🤪

• Mamusia
A ja właśnie wróciłam z dwugodzinnego spaceru po lesie z pieskiem.

Dziewczyny...marzec chyba będzie dla nas nieubłagany i będziemy się gnieć w przyciasnych płaszczach i kurtkach 🙂

Choć w prognozie pogody 16 dniowej u mnie ma być za dwa tygodnie 13 stopni. :| ale to jak wróżenie z fusów.

Chyba posprzątam z nudów pokoik małej 🙂.

• Mamusia
Jesteśmy jesteśmy, popijam kawkę z murzynkiem 🙂
Ilona dwugodzinny spacer - fajowo, dobrze, ze masz pieska to jest z kim ja w ciągu dnia nie mam motywacji iść samej na spacer :/ dziwnie się samemu spaceruje, no chyba że po Galerii 😁
A wczoraj wieczorem Mojego wyciągnęłam na spacer, bo mówię mu " choć ze mną na spacer, bo jak siedze w domu to tylko coś podjadam 😁 " i wyprowadził Orkę na spacer po parku 🙂

Zaraz mykam do ZOL ( Zakład Opiekuńczo Leczniczy - choć z opiekuńczo nie ma wiele wspólnego ) stoczyć walkę z lekarzem, psychologiem i może dyrektorką pielęgniarek :/
Moja Babcia tam jest po udarze i wielu innych już schorzeniach, niestety nie stać nas an 3000 zł/ mc aby opłacić prywatny dom więc niestety jest w publicznym :/ jak tam jestem to scyzoryk mi się otwiera w kieszeni... to umieralnia 😞 i często mam ogromne wyrzuty że taki los spotkał babcię 😞
Z ostatnich akcji ( po napadzie padaczkowym ) zlecono konsultację neurologa, był przepisał jakiś lek - nie mieli go w aptece ichniejszej, więc stwierdzili że jak nie ma to hmm trudno. jak zainterweniowałam to okazało się że jest zamiennik ( absurd, Pan Doktor, pochwalił się swoją kreatywnośćią 😮 że sprawdził w googlach i jest zamiennik - oook tylko czemu dopiero po mojej interwencji ???heloł ? ) Super tylko po tym leku, moja mama przyszła po 4 dniach, i okazuje się, że z wczesniej normalnei rozmawiającą babcią, nie ma prawie kontaktu, mamrocze coś pod nosem, zupełnie nie zrozumiale
albo w dzień "imprezy Wielkiej Orkiestry" gdzie grali właśnie dla starszych .... przychodzimy, żeby babcię na przedstawienie zabrać, a ona leży w pampersie, przemoczonym na 10tą stronę... - chyba od dnai poprzedniego, a w pampersie prześcieradło wepchnięte (żeby chłonęło) . Idę do pielęgniarki i pytam co kurw** odp: " nie mamy pampersów " ... a na ciasto i kawę na WOŚP i Michała Wiśniewskiego który kurna przyjechał z tą swoją rodziną na 20 minut się polansowac to jest ??
😠 😠 😠 😠 i kurwa nikt... nikt na to, że coś dzieje się z pacjentem nie reaguje.. i takich historii wiele wiele mogła bym ale to moje frustracje 😠
Starość i choroba w naszym kraju są straszne - jestem za eutanazją!

przepraszam, za wywód, ale mam mnóstwo emocji z tym związanych 😞

i dziś właśnie stuknęła mi 30tka na suwaczku, dołączam do srających po gaciach 🤪 😮

• Mamusia
co do proszku to też będę prała nasze rzeczy razem z rzeczami Małego ale na początek jak jeszcze mam czas to wypiorę je osobno w innym proszku.
też miałam w planie przejść się dziś na spacer ale jak zobaczyłam ten nawał śniegu na chodnikach to wybieram samochód jako środek transportu. chociaż i samochód prowadzi mi się już ciężko...
robiąc rano śniadanie mężowi stwierdziłam, że chyba muszę zabrać się za sprzątanie kuchni... czy to też ten syndrom? 😉 jestem coraz bardziej przerażona... 🥴

• Mamusia
Ja właśnie wstałam z drzemki z małym który już śpi ponad 2,5godzinki ale to wina gorączki 😞 dałam mu czopek więc przynajmniej sobie pości. Po przemeblowaniu spał całą noc aż rano byłam w szoku 🤪

Agata gdzie Ty??
Kasiu tak to ten syndrom, potem będzie łazienka, kurze, szafki, okna, schody i wszystko inne będzie Cię kusiło byś sprzątała. A nawet setne wycieranie kurzy Cię nie zanudzi 😜
Kasiu-Gawinko znam takie ośrodki bardzo dobrze i się nie wypowiem ale 90% z nich powinna być już dawno zamknięta.....
Ilona miałaś siłę na dwugodzinny spacer? Ja wysiadam po godzinie 😉

• Mamusia
Jestem,jestm 🙂 poszłam robić obiad i ciasto żeby sie zasnąć 🙂
Powiem Ci,ze ja tez tak mam 🙂 jak z Kubą daliśmy w inne miejsce kanapę to też jakoś lepiej nam się spało jakby nowe łóżko było 🙂
Boże jakie mam brudne okna 😮 umyje je zrobie wszystko każde pomieszczenie wysprzątam ale dopiero po 17 marca 😁 szkoda mi tej mojej koleżanki bo miała termin jak My a tu taka niespodzianka w lutym i pol roku zwolnienia ;/ .... ale dobrze ze wszystko ok . Posprzątam wszystko ale wiem,ze na 2 dzien bede zła jak lwica bo ciezko utrzymac porzadek przy facecie który robi wszystko na odpierdol ( dobrze,ze w ogole cos robi ) i przy 70 letniej tesciowej ...

• Mamusia
U mnie za oknem kupa i co za tym idzie moj humor dupiasty dzisiaj.
No wlasnie, calkiem zapomnialam o tym wydluzonym macierzynskim.Ale to juz przeszlo na 100%?
Gotuje ryz i bede robila T sushi, ja jakos nie przepadam, wrecz nie probowalam tego jeszcze 🥴 nie kreci mnie surowizna.

• Mamusia
U mnie za oknem jest biało, dużo białego puchy i strasznie zimno.....

Adriana ja to bym chciała spróbować sushi ale takiego prawdziwego.... a tatara np mogłabym jeść lecz musi bym dobrze przyrządzony.

Wygrałam no może nie tyle ja co moja mama zniżkę 20% upustu na wybrany produkt Espiro 😉 Tak więc skaczę z radości bo będę miała wózek tańszy o jakieś 200-300zł ewentualnie tak coś bym od nich wzieła.

• Mamusia
Ja jak zjem jogurt naturalny to potem latam na kibelek jak nie wiem co.....

Mój już w domku zdecydował że w lesie jest trochę za zimno dzisiaj i skończył szybciej..... ah a ja miałam ambitny plan leżeć i nic nie robić a tak będę usiała chociaż wstać z wyrka 😉

• Mamusia
Ilona miałaś siłę na dwugodzinny spacer? Ja wysiadam po godzinie

Aniu muszę trenować, aby potem z wózkiem szaleć na spacerach 🙂.

Aniu mieszkasz z teściami?

szkoda mi tej mojej koleżanki bo miała termin jak My a tu taka niespodzianka w lutym i pol roku zwolnienia ;/

Ja bardzo lubię sushi i sama robię z awokado. Mniam... aż mi ślinka pociekła.
my się tak nie nastawiajmy na rok, bo jeszcze nic nie wiadomo :| i też będziemy mieli zonka.