Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry w marcu... 😲
ja mam tak samo jak Ola z piersiami. Jak kiedyś nacisnęłam to poleciało coś ale tak samo z siebie to raczej chyba nie leci.
ja już też dzisiaj po wizycie. krew i mocz jak zwykle bez szału no ale trudno.magnez i żelazo są moimi dobrymi znajomymi nadal... bóle podbrzusza są jak najbardziej w normie, tak samo więzadeł. jak lekarz zaczął mi wymieniać co jeszcze może mnie boleć to podsumowałam mu: aha, czyli będzie coraz gorzej 😉 a on na to: no tak - i uśmiech od ucha do ucha 😉eh... lekarze. z Bobasem ok. waży 2200g 😮 powiedział, że tygodniowo Bobas będzie rósł ok 200g. i oczywiście żadnych fotek nie mam. rączka znowu na buzi i zupełnie nic nie było widać. wstydziuch jeden 🙂

• Mamusia
Dzień dobry Dziewczynki kochane!

Dziś po raz pierwszy od 4 dni się przewietrzyłam z psem na spacerze 🙂.
Może dziś zrobię sobie USG aby sprawdzić ile mała waży 🙂 może stała się grubaskiem.
Rano wzięłam Skopolan i magnez, bo brzusio twardy. Niby gin kazał mi brać Skopolan trzy razy dziennie, ale borę wtedy gdy czuje twardniejcie brzucha.
Biodra mi się jeszcze bardziej rozszerzyły. Chyba to już niedługo 🙂 🙂.

Dziewczynki jak obstawiacie...która pierwsza pęknie ? i kiedy?
Chyba możemy zacząć robić zakłady 😁.

• Mamusia
Kasiu ja zdjęcia dzidzi też nie dostaje. Ostatnie mam z końca października. 😠 ja nie wiem czemu tak ciężko mu wydrukować tą fotke, a szczerze mówiąc prosić go o to też jakoś mi dziwnie. 🤨 Zwłaszcza, że już teraz zdjęcia i tak nie pokażą jej całej, więc nie wiem czy jest sens.
Ilona ja mam nadzieje, że jako ostatnia, pod koniec kwietnia. 🙃 Ale czy pozwolą mi tyle przenosić? 😜

• Mamusia
Kobietki nie ściskać sutków !!! To wywołuje skurcze i możecie wcześniej urodzić 🙂
Byłam u gin. wszystko jest okej 🙂 jestem dzisiaj takaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa szczęśliwa, że nie da się opisać 🙂))) słonce swieci, przebiśniegi mam w ogródku ! Moje dzieciatko jest piekne i kochane 🙂)) żyć nie umierac 🙂))

• Mamusia
Hej babki 🙂

od godzinki mam w końcu internet, który dziąła jak należy 😎

Super że Wasze maluszki mają się dobrze,
ja mam wizytę dopiero 11 marca i pewnie będzie ostatnia.

I co widzę niektóre marzą o przenoszeniu ciąży? Pamiętajcie że im później tym gorzej bo maluch będzie większy.
Ja tam nastawiam się na rodzenie w terminie czyli 5-ego, ale święta będą na pewno nerwowe.
W szpitalu w Kościerzynie nie pozwalają na zbyt długie przenoszenie, każą kobiecie zgłosić się w dniu porodu i wywołują poród w przeciągu 3 dób.

Agata z takim pozytywnym nastawieniem brnij do końca 🙂 A na ciotki tak do końca nie licz, bo my wszystkie będziemy obecne ale nieprzytomne 🙃

• Mamusia
Jeżeli będzie pogoda taka jak dzisiaj i wczoraj to na pewno ciagle bede szła z pozytywnym nastawieniem 😁 dzisiaj Pani w kwieciarni powiedziała,ze az milo popatrzec na mloda usmiechnieta twarz 😁 .
Aga za takie słowa jestes pierwsza na liscie :P

• Mamusia
No Ada teraz to brzmi rozsądnie 🙂

Weszłam na chwile na marcówki - dzisiaj 1-ego a juz trzy zdąźyły się rozpakować 😁

Założe się że któraś z nas załapie się na poród jeszcze w marcu 🤪
Jesteście chętne na wyliczankę? Na kogo padnie na tego bęc 😁

• Mamusia
To [prawda 🙂 cala ciaze mowil wszystki,ze chyba po Larisie nastepne dziecko bo jestem kochansza w ciazy 😁 a teraz mowi,ze nie nadąża za mnną 😁 no coz - Kobieta zemnienna jest 😁 . Moja Mama mowi ze czuje mnie na marzec Oo .

• Mamusia
To [prawda 🙂 cala ciaze mowil wszystki,ze chyba po Larisie nastepne dziecko bo jestem kochansza w ciazy 😁 a teraz mowi,ze nie nadąża za mnną 😁 no coz - Kobieta zemnienna jest 😁 . Moja Mama mowi ze czuje mnie na marzec Oo . Ale tez brzuszek dzisiaj za orzeproszeniem zapierdala 🤪

• Mamusia
To [prawda 🙂 cala ciaze mowil wszystki,ze chyba po Larisie nastepne dziecko bo jestem kochansza w ciazy 😁 a teraz mowi,ze nie nadąża za mnną 😁 no coz - Kobieta zemnienna jest 😁 . Moja Mama mowi ze czuje mnie na marzec Oo . Ale tez brzuszek dzisiaj za orzeproszeniem zapierdala 🤪