Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Oj, żeby Cię z ZUSu nie zaskoczyli wysokością tej wypłaty 😆
Jeśli chodzi o pościel to ja wybrałam z P. taką:

Koniecznie chciał fiolet, bo to jeden z jego ulubionych kolorów 🙂

hahaha, nie mogę z tego hello kitty 😁

Kurcze, w mojej okolicy nie ma typowych sklepów dla mam, a kupowanie spodni na 3 miesiące za 200zł nie uśmiecha mi się, więc noszę elastyczne spodnie lub leginsy 🙂

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
W Mojej tez 🙂 dlatego jade 30 min. samochodem i kupuje przy okazji jak jedziemy na duze zakupy 🙂teraz ubrałam swoje jenasy nie na zamek i chyba mi dupa urosła 🙂 zastanawiam sie w nich wyjsc czy mi nie pojda w kroku jak bede szla hehehe 🙂

• Mamusia
Fajny tatuś, bo mój na róż krzywi się. Ostatnio założyłam leginsy (bardziej fuksja niż róż) to nie chciał ze mną wyjść 😁

Jadę na zakupy, bo wczoraj się wybrałam, ale zapomniałam, że przecież wszystko pozamykane 🥴 Dzisiaj pierś w papirusie i warzywa na parze 🙂

• Mamusia
Oj dziewczyny dziewczyny ja to w jeansach chodze dalej tych samych dupsko mi jeszcze (odpukać) nie urosło i całe szczęście, co do góry to niestety w nic się nie mieszczę co widać na zdjęciach i muszę wybrać się na szmaty po jakieś sweterki i podkoszulki cobym w coś w końcu normalnie weszła 😉

Co do ubranek to dopiszcie cieplejszą czapeczkę, śpiworek do spania cieniutki, skarpetki, dużo tetrówek.

Ada no to widzę mąż ma poczucie chumoru oj ma 😉

Jeśli chodzi o koszulę do karmienia to osobiście miałam bajecznie różową z krówkami na cyckach 😁 którą mi mój osobisty mąż sam zakupił i twierdził że tylko taka była 😉

• Mamusia
No Ja tez wczoraj napalona na zakupy a tu swieto :/
Ja wczoraj miałam cacyki i szaszłyka 🙂 o piersi w papirusie ciekawi mnie jak one smakuja podzielisz sie pozniej opinia 🙂) a Ja uciekam do biura i do szkoły ... 😞 Do zobaczyszka wieczorkiem !!! 🙂

• Mamusia
Próbowałam już oba papirusy, paprykowy i czosnkowy. Wybraliśmy z mężem jednogłośnie paprykowy, bardzo dobry.

Temat koszuli nocnych przerabiałam na forum trzy lata temu i większosć dziewczyn zdecydowała się wtedy na koszule firmy Muzzy. Wtedy to był dla mnie test, ale teraz faktycznie mogę je Wam polecić, wzornictwo nie najgorsze 😜, pieniażki przystępne a wygoda też okej, miałam 3 różne i spełniły swoje zadanie 😎

Dziewczyny przy zakupie pościeli skuście się też na rożek, dźwiganie dziecka jest w nim bardzo wygodne i dzidziuś lubi na początku być taki skrępowany bo czuje się jak w brzuchu u mamy 🙂

• Mamusia
Robię impreze urodzinową w sobote dla małego co zrobić do jedzenia?
Bo jak narazie mam tylko takie pomysły
* sałatka z kuskusu
* sałatka brokułowa
* faszerowane jajka
* Kurczak
* roladki
* coś z wędlin
i tu pomysłu się kończą

Oczywiście będzie tort nad którym będę w piątek siedzieć bo w sobote mam szkołe do popołudnia a na 17 urodziny robimy.

• Mamusia
Slodycze, duzo słodyczy 🙂 moze sałatka z gyrosa ? aczkolwiek juz masz dwie 🙂 mozna jakies koreczki szaszłyczki czy nawet jakies pałki z kurczaka co dzieci uwielbiaja 🙂
Ja wlasnie upatrzylam sobie kołderke taka jak Karola tylko ze różową Oo ... rożek tez jest w zestawie aczkolwiek jezeli go nie ma mozna przeciez równie dobrze robić z kocyków 🙂 tez sa ladne i kolorowe no i co najwazniejsze tansze 🙂 Moja Siostra przy kazdej z dziewczyn robiła rożek z kocyka 🙂

• Mamusia
A impreza urodzinowa dla dzieciaków czy będą dorośli? Jeśli dzieci to faktycznie przede wszystkim coś na słodko. Każde dziecko woli sobie schrupać coś słodkiego niż jakąś sałatkę. Z czegoś na słodko to mogę polecić muffinki z jakimś dobrym nadzieniem w środku, może z nutellą. Przepis napewno znajdziesz na internecie. Na dobre muffinki przepis jest na kotlet.tv
A jeśli chodzi o dania bardziej dla dorosłych to może gołąbki? Koreczki śledziowe? Pieczone pierożki drożdżowe np. z pieczarkami lub innym dowolnie wybranym przez ciebie nadzieniem. Ja ostatnio tymi trzema daniami mogłabym się ciągle zajadać 🙃
Popatrz sobie jeszcze przepisy na kotlet.tv jest ich tam mnóstwo i bardzo ciekawe.

• Mamusia
Wrrrr chodze jak trup dzisiaj normalnie mogłabym przespać cały dzień... Mąż w trasie ostatniej w tym miesiącu więc od jutra będę mogła troszkę poleniuchować bo normalnie czuje się wypompowana z życia i nie wiem dla czego. Z lenistwa zamówiłam pierogi więc obiadu robić nie muszę.

A tak z tego leżenia przeszukuje internet w poszukiwaniu rozmaitych okazji i promocji. I tym oto sposobem znalazłam na amazon.com super leżaczki i za przystępną cene szkoda tylko że niema mi kto tam kupić i wysłać 😞

• Mamusia
JESTESMYYY 🙂
no straszna przebitka po mimo tego,ze jest uzywany to itak tanio bo na all za używany chcą 500 zł ;/
dlatego biorąc pod uwagę koszta wysyłki to wyjdzie na to samo ;/ chciałabym naprawdę bym chciała żeby ktoś dał mi bilet do Angli w łapke i tam na pewno bym się obkupiła i jeszcze dużo by zostało 🙂 ale muszę zejsc na ziemie 🙂