Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Madziu ja odnosiłam wrażenie ze wszystko co jem wieczorem to nie jest wyraz głodu tylko po prostu apetytu nocnego.
A jak zacznę jeść wtedy to nie mogę skończyć 🙂.

Ja wczoraj zjadłam ostatni posiłek o 16:00 powoli się organizm przyzwyczaił i nawet zapomniałam że mogę coś sobie wziąć na ząb, a głodna nie byłam 🙂

Wystarczy porządny obiadek 🙂

• Mamusia
Tak, szkoła jest najbardziej życiowa nad życiowymi życiami 🙂
Dzisiaj przychodzi mój wózek 🤪
Więc mi zostało jeszcze coś dla siebie...ale jak patrze na te seksi majtki i wkłady to mi się płakać chce. Więc oddalam na najdalszą dalszość.

Nie dobija Was ta pogoda? 😠
Chociaż każda z Nas z innej części kraju...może ktoś ma lepiej? 🙂

• Mamusia
Sylwia a Ty jaki masz temat?

Ja dwa lata temu się broniłam z instytucji świadka koronnego i tamto się pisało jak opowieść kryminalną 🙂

Karolinko ciesz się że pozwalają założyć majtki- to już luksus.
W niektórych szpitalach panuje zakaz majtkowy 🙂

• Mamusia
Oj poważnymi tematami dzisiaj tu wieje 🙂

Witajcie, dużo Was tu z rana, aż miło zajrzeć 🙂

Wszystkie piszecie że nie macie jeszcze kosmetyków, dołanczam się. Ale to bardzo dobrze jak sprawimy je sobie dopiero za miesiąc, czym dłuższy termin przydatności tym lepiej. A teraz i tak by sie tylko kurzyły na półce.

Któraś pytała o wkłady poporodowe, ja miałam 3 duże paczki, troszkę dostałam w szpitalu od pielęgniarek. I 5 majtek siateczkowych ale tych wielorazowych. (Jednorazowe są do dupy, miałam kupione ale są tak niewygodne że nie nosiłam ich wogóle). A jak wróciłam do domu to jechałam na zwykłych podpaskach (na noc bo są chłonniejsze) i to było znacznie wygodniejsze. Niewiem jaką bielizne nosicie na co dzień, ale zaopatrzcie się w majciochy takie zwykłe bawełniane, z 5 par się przyda.

• Mamusia
Karolinko zapytaj się najlepiej w szpitalu którym rodzisz, bo każdy ma swoje inne zwyczaje.

W moim wymagają ubranka. U nas całą paczkę dla dziecka ma i dysponuje mama, jak personel zajmuje się maleństwem to przychodzą i proszą o ciuszki albo pieluchy.

Właśnie u mnie w szpitalu wymagają tylko paczki podpasek :P.
A co do zakazu majtek to nosisz bez i chodzisz jak pingwin z jajkiem pomiędzy nogami i stresujesz się aby Ci nic nie wypadło przy ludziach 🙂

Podobno u mnie w szpitalu można nosić majtki, ale na obchód się je zdejmuje aby któryś z lekarzy się nie przyczepił.

• Mamusia
Madera29 napisał(a):
Rozmawiałam z koleżanką, która rodziła jakiś czas temu i chyba pielęgniarki zajmowały się przebieraniem maluszków, nie wiem, po jakiejś pielęgnacji. I ubranka szły o prania ze wszystkimi szpitalnymi i dziękuję dobranoc

To sie Panie zagalopowaly 😁

• Mamusia
Kurna, muszę sobie spisać listę za i przeciw i do kwietnia na blachę wykłóć 🙂

Ilonka, zapytam się, bo i przy okazji chciałabym zarezerwować sobie salę rodzinną. Chłop się jeszcze nie oddecyował więc jak najszybciej muszę to zrobić 😜
Oglądaliśmy ostatnio ten filmik z tymi dziennikarzami to imitowali im skurcze porodowe. Uśmiałam się po pachy, a mój P. nawet nie drgnął... czym mnie jeszcze bardziej rozśmieszył 😆
Gawinka, jak tam Kraków, rzeczywiście macie tam taki przerażający smog?