Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ada u mnie przy Bartku już wszyscy w rodzinie mówili że napewno bliźniaki bo brzuch wielki i wogle a dupa Bartek urodził się jeden. Teraz też tak wszyscy gadają a napewno tylko jedno dzieciątko jest. Nigdy nie pomyliłaś męża z tym drugim?? 😉
Powodzenie 😘

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zgaga, taaa w ciąży to moja zmora bo towarzyszy mi odkąd przestałam wymiotować 😮 🤢
ze sposobów na zgagę :
mleko i jogurt owszem przynoszą ulgę tuż po, jednak w efekcie później pogłębiają zgagę, więc nie polecam.
Z moich sposobów niekoniecznie smacznych ale jednak przynoszących ulge w regularnym stosowaniu to :
- siemię lniane, do picia - ohydne, ale działa. ja piję nieregularnie bo jest ble, ale ponoć pite regularnie daje długotrwałe efekty
- rumianek, u mnie też przynosi ulgę praktycznie od razu ( tylko proponuję letni a nei gorący, bo wtedy gorzej )
- a no i do godziny po posiłku raczej pozycja pionowa, bo leżąca powoduje reflux :/
Ania nie daj się i zaciskaj nogi 😉 i po coś tyle białka jadła 😉 🙂

• Mamusia
Ani, odpoczywaj należy Ci się 🙂 🙂

Zamówiłam pościel dla małej i parę innych drobiazgów. Dla małej mam już wszystko 🙂 poza wózkiem oczywiście i kosmetykami.
AAA i jeszcze grubszy kocyk by sie przydał, bo mam dwa cieniutkie, ale ten też już sobie upatrzyłam:].

Chciałam dziś dokupić dla siebie kilka rzeczy do szpitala ale ten sprzedawca którego sobie upatrzyłam wycofał nagle wszystkie aukcje :P. Peszek.

• Mamusia
Kota to ma Kasia i to Ona miała go wozić w koło bloku :P
A Karola w koło stołu śmiga 😁
Byłam dzisiaj u gin . Wszystko jest okej z mała to najważniejsze 🙂 No i co ? Jestem szczęśliwa bo Larisa waży 1500 😁 a Ja ? 63.4 kg 😞 ... od dzisiaj sie odchudzam hi hi ^^ No i mam coraz gorsze wyniki z morfo ... ciągle z tym żelazem ;/ teraz przepisała mi jakieś tabletki mam nadzieje,ze pomoże . Dostałam skierowanie na mocz, mam nadzieje,ze w nim tez wszystko będzie okej . Jakoś nie spieszy mi się do szpitala ... no chyba, ze z Anną na oddziale 😜

• Mamusia
Aga zapraszam rozniesiemy oddział na strzępy 😉
Z zelazem często w ciąży są problemy, popijaj tabletki sokiem pomarańczowym 😉
O kurka no to mi się pomyliło, ale wiadomo o co chodzi Kasia wkoło bloku a Karola wkoło stołu śmiga 😜

• Mamusia
Oj Ja już bym na pewno rozniosła 🙂
To dobrze,ze spisz co tam innego do roboty 🙂 odpoczywaj sobie póki możesz bo przy urwisie Bartku to nie posiedzisz na tyłku :P . Popijam,popijam ale ile można tym sokiem 🙂 Boże niech ten remont sie juz konczy ;/ wszędzie kurzu pełno i ten smród tych wszystkich gówien 🤢

• Mamusia
Agata widze ze nasze brzdace dobrze rosna 🙂)))
Hancia trzymaj sie.
Moja gin pytala sie czy lezalam w szpitalu... ja ze nie. Niespodobal sie jej moj twardy brzuchol uhhh. Mowila ze moze dac mi skier do szpitala. ale jak zrobila usg dopochwowo to powiedziala ze wszystko jest ladnie ze wszystko jej sie podoba. I w nagrode dostalam zdj ale za boga nie moge go rozgrysc ha ha ha

• Mamusia
Agatko dużą masz dziewczynkę 🙂 🙂

Jak masz problem z żelazem pij sobie 2 -3 razy w tygodniu koktajl ze szpinaku. Zmiksuj blenderem szpinak z bananami (możesz dodać pomarańcze ale nie musisz), dodaj wody aby nie było zbyt geste (lub jogurtu naturalnego- jak kto woli) a jak za mało słodkie to syropu klonowego. Jest słodziutki i naprawdę bardzo smaczny, a co najważniejsze ma dużo kwasu foliowego i innych witamin 🙂. Poza tym zmniejsza łaknienie 🙂.
Żelazo w naturalnych produktach jest lepiej przyswajalne przez organizm niż ten farmakologiczny.

Ja prawie w ogóle nie jem mięsa tylko właśnie tym się ratuje,a teraz mam hemoglobinę w granicach 13-13,5, na co lekarz jest w szoku:P.