Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kurcze i mam dylemat...na tym forum pokazuje mi 13 tc 2 dni...a jestem jeszcze zalogowana na 40tyg.pl i wpisuję tam tą samą datę porodu i tam już pokazuje 14tc.u położnej byłam we wtorek i też wpisała,że to już 13 tc.kurcze nie kumam tego ,że każde pokazuje inaczej?

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nihasa napisał(a):
Jak to jest dziewczyny, że wczoraj czułam cały dzień jak moja rybka się przesuwa a dzisiaj cisza? Może ze dwa razy delikatnie jak się wsłuchałam w siebie 😞 i już mam zmartwienie 😞

Nic się nie martw! W zeszłym tyg. moja dzidzia szalała, a potem przez 4 dni żadnego ruchu. Też byłam trochę zmartwiona i od tego zaczęłam moją poniedziałkową wizytę z położną. Na to usłyszałam, że nie mam co się zamartwiać, bo na tym etapie ciąży, to jest całkowicie normalne!!!!

• Mamusia
Jeju, przed chwilą zjadłam kilogram mandarynek ☺️, ale mnie naszło....
Dzisiaj po spacerku byłam wyjątkowo zmęczona. Oczy same mi się zamykały. A teraz, gdy córcia już dawno śpi i mogłabym też już iść spać, to jak ręką odjął! Mężuś jeszcze w pracy przez godzinkę.
A jak Wam minął weekend brzuchatki?

• Mamusia
Ufff dziękuję za odpowiedź martam 🙂 Już mi troche lepiej 🙂

A mam takie pytanie hmm takie bezpośrednie jak to jest z sexem u was w czasie ciąży? Nam niby lekarz jeden powiedział, że kategorycnie nie drugi, że jak chcemy to możemy spróbować no i długo się powstrzymywaliśmy ale ile można! Okazało się, że nic się nie dzieje po..ale zawsze mam wyrzuty sumienia.. 😞 Co wam lekarze o tym mówili?

• Mamusia
Witaj Nihasa,
Dawno sie nie udzielalam, ale nie mialam czasu 🙂
Ja obecnie jestem w drugiej ciazy, w pierwszej lekarz mi mowil, ze w Pierwszym trymestrze lepiej ograniczyc wspolzycie, najbezpieczniejszy jest drugi trymestr, w trzecim juz nieco mniej i ostrozniej. Teraz w tej ciazy inna teoria, jesli czujesz sie dobrze i nic sie nie dzieje, to nie ma przeszkod by sie powstrzymywac, tylko wszystko z wyczuciem.....
Ale moja mama mowi, ze tylko pod koniec ciazy "na pol gwizdka"
Hihi

• Mamusia
Czesc Brzuszaczki 🙂
Nie bylo mnie przez caly weekend ale powiem szczerze że jakoś ostatnio czuje sie kiepsko..i troszke sie zaczynam martwic ...mam wizyte 28 wiec znow bede gadac i gadac a gin.bedzie mnie uspokajac 🙂
Ale ostatnio jestem tak obolała ..nie wiem czy to jelita tak mnie bola czy co..ogolnie czuje jakby ktos mi igly wbijał w brzuch a w nocy to czasem z trudem przekrecam sie na drugi bok 😞 taki mam brzuch obolały ,a duzy nie jest, wrecz bym powiedziala bardzo malutki 🤨
Staram sie nie myslec o tym ale czasem jak usiade to ciezko mi wstać... 😠

• Mamusia
Witajcie Brzuchatki,
Ja juz po pierwszym USG, chyba wszystko dobrze skoro nikt przez tydz nie zadzwonil. Tu w szpitalu USG wykonuje technik, nic nie chciala powiedziec, wyniki wyslali do mojej kliniki, a ja mam tam wizyte 6 grudnia.
Babel ssal paluszek, dupcie wypial do kamery, a na zdjeciu jedna raczke ma pod glowka a druga trzyma sie za nosek...
Pewnie zachowuje sie jak oszalala, ale tak sie ciesze ze moglam Moj Skarb zobaczyc. A dzis mojemu mezowi snilo sie ze rodzilam ....wstal biedny w nocy I nie mogl spac.
Dobra zmykam na zakupy, moze rosolek dzis ugotowac...
Milego dnia Brzuszki!

• Mamusia
Witajcie Brzuchatki,
Ja juz po pierwszym USG, chyba wszystko dobrze skoro nikt przez tydz nie zadzwonil. Tu w szpitalu USG wykonuje technik, nic nie chciala powiedziec, wyniki wyslali do mojej kliniki, a ja mam tam wizyte 6 grudnia.
Babel ssal paluszek, dupcie wypial do kamery, a na zdjeciu jedna raczke ma pod glowka a druga trzyma sie za nosek...
Pewnie zachowuje sie jak oszalala, ale tak sie ciesze ze moglam Moj Skarb zobaczyc. A dzis mojemu mezowi snilo sie ze rodzilam ....wstal biedny w nocy I nie mogl spac.
Dobra zmykam na zakupy, moze rosolek dzis ugotowac...
Milego dnia Brzuszki!

• Mamusia
Jeżeli podczas ciąży nic się nie dzieje złego, to nie ma żadnych przeciwwskazań do seksu. Według mnie też drugi trymestr jest najodpowiedniejszy. Bo w pierwszym różnie przechodzimy przez te wszystkie dolegliwości, a w trzecim może być już nam trochę ciężko 😉
Podczas pierwszej ciąży mój mąż miał tyle obaw, ale na wizycie z lekarzem poruszyłam ten temat, to lekarz się uśmiechnął, mrugnął do mojego męża i powiedział:\"dla dziecka to też jest przyjemne...takie kołysanie\"
Także korzystajcie 😉, bo po porodzie to już obowiązkowy post w połogu, a i potem nocne wstawanie, zmęczenie( nam córcia w ogóle \"nie dała popalić\", wszyscy mówili, że my to tak jakbyśmy w ogóle dziecka nie mieli...ciekawe jak to będzie teraz, bo nie znam jednakowego rodzeństwa 🙂).

• Mamusia
Prawdę mówiąc to tatuś pierwszy poczuł wczoraj wieczorem, jak kladlismy się spać, leżałam na boku i podłożył mi rękę pod brzuszek. Był zachwycony, ponieważ to jego pierwsze dziecko, powiedział że maleństwo przybiło mu piątkę na dobranoc. A ja poczułam dziś, na 100 % jestem pewna bo trwały dosyć długo, a poza tym jestem mamą drugi raz, i mam jako takie doświadczenie. A to jest tak wspaniałe uczucie, że nie można go zapomnieć. 😁

• Mamusia
Cześć brzuchatki! 🙂

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. 🙂 U nas dzisiaj znowu cisza maleństwo nie fika znaczy wczoraj wieczorem poczułam bardzo delikatnie ze dwa razy..już tęsknie za tym jak w sobote calutki dzień czułam kruszynkę ;( Ja chcę znowu! Fajnie, że czujecie już wasze fasolki! 🙂 Szkoda, że jeszcze nie udało mi się poznać płci..bo chciałabym już rozpocząc zakupy dla maleństwa tak po troszku 🙂
Dzisiaj mi się śniła dzidzia, że była bardzo grzeczna w ogole nie płkała tylko cały czas spała i chciałam ją nakarmić i nie miałam pokarmu ;( traume przeżyłam we śnie.. a później okazało się że to nie moja dzidzia...ach te ciążowe sny 😞

Pozdrawiamy z kruszynką! 🙂

• Mamusia
Witajcie brzuszki. Rzadko do Was zaglądam, ale nadrabiam zaległości 🙂. Ja również mogę się pochwalić, w niedziele poczułam ruchy mojego maleństwa 😁. Podobnie jak któraś z Was napisała, jestem tego pewna, to moje drugie dziecko i nie da się tego pomylić z niczym innym 🙂

• Mamusia
hej majówki!!!!
u mnie weekend minął pracowicie,gdyż mąż miał 31 urodziny.przyszli jak zwykle tylko moi rodzice i brat z żoną w ciąży 🙂.zawsze robiłam różne potrawy i kolację...a w tym roku zrobiłam niedzielny rodzinny obiadek.rosołek z makaronem...najpierw wszyscy byli w kościele...ja gotowałam rosół i zostałam w domu.potem ziemniaczki ,mięsa i dodatki.później kawka,ciasto i owoce.miałam zrobione ozorki w galarecie i klopsiki w occie i mąż postawił gorzałeczkę,ale 1 z kulturką 😁
było super,tak niedzielnie,odświętnie,z białym obrusem.chyba co roku będę teraz serwowała obiadek na urodziny(mąż ma 18 a ja 26,więc wyprawiam razem)...

jeśli chodzi o ciążę....mnie też coś zakuwa czasami jakby szpilki mi ktoś wbijał.właśnie po tej urodzinowej niedzieli,gdzie wszystko robiłam i się nalatałam to pod wieczór mnie bolało i przez pół nocy...ja czasami też poczuję ruchy tak koło pępka,pod pępkiem...przeszły mi mdłości i wymioty,ale za to mam mega niestrawność i kwasy w żoładku....masakra

• Mamusia
Cześc Dziewczyny!!
Wczoraj miałam "usg rozszerzone z oceną przepływów" i powiem Wam, że jak zobaczyłam moje dziecko to aż mnie ścisnęło w gardle. COŚ NIESAMOWITEGO!!!!!!
niestety usg było dopochwowe, ze na brzuchu nie było wyraźnie widać. Jednak jak zobaczyłam najpierw główkę, potem pojawiły się rączki a na końcu kolanka i stópka z paluszkami to była to miłość od pierwszego wejrzenia!!! w pojutrze zaczne 12 tydzień i powiem Wam, że dopiero od wczoraj, od godziny 16 czuję, ze będę miała dziecko 🙂 brzunio mi rośnie jak szalony, dzidziuś ma już 5cm 🙂 jest najpiękniejszym dzieciątkiem pięcio-centymetrowym na świecie!!! 🙂

właśnie trzymam laptopa na poduszce i jest oparty o mój brzuch. Bobas już się denerwuje i go czuję 🙂 jestem taka szczęśliwa, że jest wszystko w porządku, że nawet moja depresja, mdłości i wstręt do jedzenia przestały mieć dla mnie znaczenie. Jestem absolutnie zafascynowana i zakochana w swoim dziecku!!! zwariowałam!! 😁

• Mamusia
Witajcie majoweczki 🙂
Choc na tej stronce jestem juz od jakiegos czasu dopiero teraz postanowilam zawitac na forum 🙂
Pewnie wszystkie sie juz tu doskonale znacie ale mam nadzieje ze nawiaze z Wami jakis kontakt 🙂
Moze na poczatek powiem co nieco o sobie 🙂 A wiec jestem w 15 tc wszystko jest ok 🙂 Mam 21 lat i mieszkam w niemczech 🙂 Jestem bardzo ciekawa jak ciaza przebiega u innych przyszlych mam ktore tez maja terminy na maj przyszlego roku 🙂 Mam nadzieje ze bedziecie mialy ochote troszke mi o sobie i swoich maluszkach poopowiadac 🙂
Pozdrawiam bardzo serdecznie i zdrowka wszystkim zycze 🙂