Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry Brzusiaczki 😁
Od kiedy mamy wreszcie słoneczko wstąpiła we mnie nowa energia 🤪 Sezon"wicia gniazda" uważam za rozpoczęty 😜 Ale w jednej kwestii potrzebuję Waszej pomocy, jak zwykle chodzi o wózek... Zostały na placu boju dwa:
http://www.aroshop.pl/product-pol-743-WOZEK-DZIECIECY-LUCA-KOLOR-GRAFITOWY-NR-230.html
http://wspb.home.pl/tako/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=15&virtuemart_category_id=9
W obu przypadkach chodzi o szary/grafit.
Największy dylemat mamy z tym "paskiem" między nóżkami, który w Larecie jest przypięty do pałąka, a w Luce nie ma tego paska wcale. No i tak się zastanawiamy, że gdy dziecko jest już większe to chyba pasami się go już nie przypina, a bez tego paska między nóżkami może się ześlizgnąć z wózka, gdy np. śpi? Chyba, że pasy stosuje się cały czas? Zagwozdkę mamy ogromną, bo jednak nieco bardziej ciągnie nas w stronę tego Luca, ale on tego paska nie ma... 🥴Ratujcie doświadczone Mamcie! Z góry dziękuję 😘

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
totylkoja8 napisał(a):
Dzień dobry Brzusiaczki 😁
Od kiedy mamy wreszcie słoneczko wstąpiła we mnie nowa energia 🤪 Sezon"wicia gniazda" uważam za rozpoczęty 😜 Ale w jednej kwestii potrzebuję Waszej pomocy, jak zwykle chodzi o wózek... Zostały na placu boju dwa:
http://www.aroshop.pl/product-pol-743-WOZEK-DZIECIECY-LUCA-KOLOR-GRAFITOWY-NR-230.html
http://wspb.home.pl/tako/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=15&virtuemart_category_id=9
W obu przypadkach chodzi o szary/grafit.
Największy dylemat mamy z tym "paskiem" między nóżkami, który w Larecie jest przypięty do pałąka, a w Luce nie ma tego paska wcale. No i tak się zastanawiamy, że gdy dziecko jest już większe to chyba pasami się go już nie przypina, a bez tego paska między nóżkami może się ześlizgnąć z wózka, gdy np. śpi? Chyba, że pasy stosuje się cały czas? Zagwozdkę mamy ogromną, bo jednak nieco bardziej ciągnie nas w stronę tego Luca, ale on tego paska nie ma... 🥴Ratujcie doświadczone Mamcie! Z góry dziękuję 😘

Ja na twoim miejscu wybrałabym Laret 🙂 wszystko mi sie w nim bardziej podoba 🙂

• Mamusia
Witajcie Brzuszaczki po weekendzie? 😉
Martus a co za impreze szykujesz bo nie doczytałam? 😜
Dzisiaj pogoda piekna!!! Popołudniu maz zabiera mnie na zakupy do pokoju Naszego Stachurka 🙂Mam nadzieje ze cos fajnego i niedrogiego dorwiemy 🙂 jakies pierdułki typu rolety, kosze wiklinowe i inne 🙂
Przez cały weekend przebywałam u tesciow i zmeczyli mnie strasznie...usiadz,nie stoj,ja pozmywam,idz odpocznij i inne teksty nie bawia mnie wcale ..nic nie dali mi zrobic a i tak nie dalam za wygrana bo lepiej czuje sie dreptajac niz ciagle siedzac ☺️mam wrazenie ze brzuszek z dnia na dzien cooooraz wiekszy i widac ze Dzidzius w poprzek lezy bo sie robi kwadratowy 😜 w piatek USG wiec siedze jak na szpilkach 🙂

totylkoja8 moim typem jest Luca, moze dlatego ze sami sie nad nim zastanawialismy...tylko ze my szukalismy małego i przede wszystkim lekkiego!!! a Luca jest jednym z najlzejszych wozkow...
Co do tego pałaka w spacerowce..w wozku ktory wybralismy tez go nie ma ale powiem tak jakiegokolwiek wozka bysmy nie ogladali to zaden nie byl idealny ,wiec w kazdym jest jakis drobny mankament... 😉no tak bylo w moim przypadku..ale juz wozkow nie ogladam skoro juz wybralam teraz tylko kolor 😮
A co do Tako to moja przyjaciółka go ma i jest bardzo zadowolona 🙂 Tyle ze ona ma tako Jumper X

Betty a jak Ty sie czujesz??

• Mamusia
Bardzo dobrze 🙂 wypadek nie był straszny, lekka stłuczka tylko więcej sie strachu najadłam 🤨 Bombelka mojego i koleżanki ze stłuczki zbadali z kazdej strony i wszystko jest ok 🙂 Ale już dzis kupiłam specjalne adaptery do pasów samochodowych dla kobet w ciązy... pani doktor mi poleciła, sama używała i na pewno się przydadzą 🙂

A dzisiaj idziemy oglądać mieszkanko które kupujemy, jak na razie mamy plany a dzisiaj mogę dotknąć i poczuc i na balkon wyjść 🙂 🙂 🙂 Zdecydowaliśmy się na dwupoziomowe z mozliwością odłączenia górnej części w przyszłości 🙂

Tylko żebym znowu w drodze nie wpadła na coś... 😲

• Mamusia
BettyPe napisał(a):
Bardzo dobrze 🙂 wypadek nie był straszny, lekka stłuczka tylko więcej sie strachu najadłam 🤨 Bombelka mojego i koleżanki ze stłuczki zbadali z kazdej strony i wszystko jest ok 🙂 Ale już dzis kupiłam specjalne adaptery do pasów samochodowych dla kobet w ciązy... pani doktor mi poleciła, sama używała i na pewno się przydadzą 🙂

A dzisiaj idziemy oglądać mieszkanko które kupujemy, jak na razie mamy plany a dzisiaj mogę dotknąć i poczuc i na balkon wyjść 🙂 🙂 🙂 Zdecydowaliśmy się na dwupoziomowe z mozliwością odłączenia górnej części w przyszłości 🙂

Tylko żebym znowu w drodze nie wpadła na coś... 😲

No to trzymam kciuki za wybor mieszkanka..i za miłosc od pierwszego wejrzenia 🙂 pamietam jak my jezdzilismy ogladac mieszkania .. 🤔 moglo byc duze i piekne ale czulam ze to nie jest moje miejsce..az wreszcie !!!! 😉
i oczywiscie uwazaj na siebie 😜

• Mamusia
totylkoja8 też wybrałabym Tako Laret 🙂
ma grube fajne opony co ułatwi jazdę np po śniegu zimą 🙂....widziałam ten wózek na żywo z dzieciątkiem w gondoli jak i spacerówce i bardzo mi się podobał 😉...to jest mój faworyt,gdybym mogła pozwolić sobie na nowy,ale niestety męża postój przez ten śnieg pozbawił nas oszczędności a co za tym idzie szansy na "nowy wózek" 😞....no ale trudno nie można mieć wszystkiego czego się zapragnie.byleby dzieciątko przyszło na świat szczęśliwie i było zdrowe...a reszta się da 😉

tylko,że Tako ma większą wagę ...z tym,że mi akurat by to nie przeszkadzało 😉

• Mamusia
oliczeko napisał(a):
Właśnie chciałąbym kupić taki 3w1.
Czy któraś z Was zna wózki Coneco?

to zależy jaki model...Coneco mają małe i ciasne gondole...a nie wiadomo czy dziecko będzie na zimne dni jeszcze w gondoli czy już w spacerówce?...ogólnie to chyba dobre wózki.u mnie dość często spotykam się na ulicach z wózkami firmy coneco 🙂

• Mamusia
no dziewczyny ja już po zaręczynach... trochę stresu było żeby wszystko się udało...i się udało a co do wózka to polecam wam z firmy navington...sprawdzony przez znajomą i teraz Kubuś odziedziczył wózeczek 😉 mam tylko gondole i foteli ale nie ma źle...teraz tylko przeprowadzka...lekarz juz mi powiedział ze na pewno urodzę 3 tyg wcześniej ze względu na moją cukrzycę.

• Mamusia
claudy napisał(a):
no dziewczyny ja już po zaręczynach... trochę stresu było żeby wszystko się udało...i się udało a co do wózka to polecam wam z firmy navington...sprawdzony przez znajomą i teraz Kubuś odziedziczył wózeczek 😉 mam tylko gondole i foteli ale nie ma źle...teraz tylko przeprowadzka...lekarz juz mi powiedział ze na pewno urodzę 3 tyg wcześniej ze względu na moją cukrzycę.

GRATULACJE 😆
A jak duza cukrzyca Ci wyszla??

• Mamusia
BettyPe, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze z Mamciami i Dzidziulkami 🙂 A te adaptery to naprawdę świetna sprawa, zwłaszcza, jeśli często się jeździ.
Claudy, GRATULACJE! Zaręczyny - piękna sprawa... 🙂
I dziękuję Wam Brzucholki za pomoc, na 99% weźmiemy jednak Lareta, bo choć Luca niby jest dostępna w Smyku, to w naszym miejscowym tego modelu nie mają i nie sprowadzą do obejrzenia, chyba, że od razu za niego zapłacimy... 😠
Zostaje nam jeszcze kwestia łóżeczka i wszystkie decyzje będą już podjęte 😆
A w środę idę do szkoły rodzenia i cieszę się na nią jak dziecko 🙃

• Mamusia
marcysia86 napisał(a):
dziewczynki ja już myślę o Wielkanocy 🙂
co króluje u Was na Świątecznym stole? jakie potrawy ?

My jedziemy do teściów, więc jak zwykle nic mam nie przywozić 😜 I jak zwykle będę się opychała żurkiem i babką 🙃 Tylko w ciąży jajka mi średnio smakują, więc pewnie zjem symboliczną ilość. A chwilę po Świętach mam urodziny, więc czekam na nie z większą ekscytacją niż na Boże Narodzenie 🙃 Zwłaszcza, że kupiłam sobie na wyprzedaży piękną sukienusię dzianinową w oczożrącym kolorze różowo-pomarańczowym 🤪

• Mamusia
http://store.orsay.com/wszystkie-sukienki.htm?v=c&lg=pl&cat=4&type=category#url=sukienka-ciemny-r--owy--.htm%3Fv%3Dp%26lg%3Dpl%26cat%3D4%26type%3Dcategory%26orderBy%3D3%26page%3D0%26listType%3Dlimited%26productId%3D53151036%26ajax%3Dcontent%26timestamp%3D1362405397338%26sId%3D57EAB2A634FD6E81FD243D1592B9D545%26divTarget%3Dcontentarea%26listType%3Dlimited
To ta sukienka 😆

• Mamusia
Dziewczyny a ja wczoraj przeglądałam swoje zdjecia sprzed ciąży i sie poryczałam 😞 nie wiem czemu ale jakos zupelnie nie moge sie zaakceptowac w tym nowym"rozmiarze" 😞 wiem,ze to minie ale tak mnie to dobija,ze masakra,a jeszcze moje kolezanki non stop proszą czy moge im pozyczyc sukienki(zawsze bylam maniaczką kiecek i torebek:P) i jest mi tak cholernie przykro,że one sie w nie mieszcza a ja czuje sie jak Bulba 😞 😞 w ogole od 2 dni mam jakis fatalny nastroj i nawet słonce mnie nie cieszy 😞 a mieszcze sie moze w 15% sukienek sprzed ciazy i to takich,ktore kiedys byly dla mnie w miare luźne 😞

• Mamusia
Karolcia, wyglądasz przecież cuuuudownie! Wasze zdjęcie rzuciło mnie na kolana! Mieliście sesję? A to, że się nie mieścisz, to kwestia jeszcze kilkunastu tygodni! Zobaczysz, Bubulek się urodzi, zaczniesz biegać dookoła niego i ani się obejrzysz, a będziesz ciągać nosem, że musisz wymienić garderobę, bo wszystko za duże będzie 🙃 Moja kochana przyjaciółka przytyła w ciąży 18 kg (rodziła w 37 tyg., więc do 40 pewnie do 20. by dobiła 😜 ), a już po trzech miesiącach wróciła do wagi sprzed ciąży. Po pięciu, ma 2-3 kg mniej niż przed ciążą. A najlepsze jest, że się nie odchudza, bo karmi, nie ćwiczy, tylko z Małą na spacery chodzi 🙂 Także nie martw się i tak jak ja, krocz z brzusiem dumnie, kaczym chodem 😜 🙃 Mnie już nawet cellulit nie przeraża, a uda mam poorane jak powierzchnia księżyca, bo nasze Skarby powitamy wiosną, a wiadomo, najszybciej zrzuca się właśnie wiosną i latem 😆

• Mamusia
Ja przed ciążą chodziłam tylko w sukienkach i spodnicach, miałam fioła na ich punkcie..zreszta taka miałam pracę. Większość sukienek miałam takich rozciągliwych więc teraz się tez w nie mieszcze, tylko brzuszek odstaje...ale najgorsze jest to że kochałam też koszule i obcasy...a w zadne spodnie się nie mieszcze a koszule tym bardziej 🙂 Chodzę tylko w leginsach bo jest mi najwygodniej...ale marzę już żeby założyc kieckę i obcasy 🙂

• Mamusia
Jeśli chodzi o święta Wielkanocne to nie myślę i nich jak o świętach a raczej o terminie po którym już muszę być gotowa ze wszystkim hihi bo to kilka tygodni tylko zostanie 🙂 hihi

Dzisiaj śniło mi się że odeszły mi wody i jak się przebudziłam to odrazu sprawdzałam piżamę i łóżko, jak było suche od razu mi ulgę przyniosło, bo stwierdziłam że to jeszcze za wcześnie 🙂 Po 37 tyg to i można rodzić ale w 32?Niech trochę urośnie jeszcze 🙂 hihi

Karolina zdjęcie ze sesji boskie i trzeba się przyjrzeć gdzie jest brzuszek więc nie stresuj się wagą i tym że nie mieścisz się w coś tam 🙂 Urodzimy w ciepłym okresie będziemy dużo spacerować i waga zleci na pewno 🙂

• Mamusia
Nie martw się Karolina, ja w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, i tyle samo zgubiłam w 1,5 miesiąca. Bez żadnych ćwiczeń, czy czegokolwiek. Nawet nie zauważysz jak szybko wrócisz do figury sprzed ciąży 😉 pozdrawiam

• Mamusia
Nie martw się Karolina, ja w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, i tyle samo zgubiłam w 1,5 miesiąca. Bez żadnych ćwiczeń, czy czegokolwiek. Nawet nie zauważysz jak szybko wrócisz do figury sprzed ciąży 😉 pozdrawiam

• Mamusia
Hej brzusie!
Cloudy serdeczne gratulacje!!!

Karolina, rozumiem co czujesz, bo ja tak samo przeżywałam każdą zmianę w moim ciele w pierwszej ciąży. Tym bardziej, żeby mieć extra figurę, to zawsze musiałam się pilnować z jedzeniem. Przed ślubem było mega odchudzanie i udało mi się osiągnąć cel jaki sobie obrałam. Zaraz po ślubie zaczęliśmy starać się o dziecko. No i tak wyszło, że jeden strzał i ja byłam już w ciąży, także długo moją nową figurą się nie nacieszyłam. I choć wiedziałam, że moje ciało będzie się zmieniać, to doła łapałam jak nie wiem. I szczerze Co powiem, że nie potrzebnie! Tydzień po porodzie ja już wchodziłam w moje spodnie z przed ciąży! Wszyscy gadali, że wyglądam tak jakbym w ciąży w ogóle nie była. Także teraz przeraża mnie to, że mam większy brzuch i wagę niż z Olivcią, ale wierzę, że i tym razem będzie ok. A jak nie, to przy dwójce pewnie z czasem i tak wrócę to "normy". Pocieszam się, że moja mama po trójce dzieci nosi rozmiar 36/38. A Ty szczuplutka jesteś jak nie wiem, brzusio mały, więc nie narzekaj 😜 Jakbyś stanęła koło mnie, to od razu humor by Ci wrócił 😁

Rydzielec, 8 marca moja córcia ma 3 urodzinki, więc imprezka urodzinowa się szykuje. Trzy lata temu taki prezent na dzień kobiet sobie zafundowałam 😁

A co do przypinania dziecka w wózku, to uważam że zawsze powinno być przypięte szelkami, nawet te starsze, które i z pałąkiem sobie poradzą 🙂

Ja do torby szpitalnej mam już wszystko uszykowane, także tylko ją zapakować i niech sobie czeka.

• Mamusia
Dziewczyny z całego serca Wam dzekuje za słowa otuchy:* powiem Wam,ze nie rozumiem tych moich zmian nastroju-raz jestem pełna szczescia i euforii a za chwile przeraza mnie to wszystko...te zmiany w moim zyciu...ale coz to chyba uroki bycia w ciązy 🙂
Mam nadzieje,ze mi tez sie uda dojść do formy tak szybko jak Wam,ale wiadomo jak to jest-ludzie boja sie nieznanych "rzeczy" a ze to moja pierwsza ciążą to nie wiem czego sie spodziewac:*

Gratuluje zareczn!! 🙂

Jesli chodzi o sesje brzuszkowe to ja akurat mam paru znajomych fotografów bo przed ciążą coś tam działałam i my nic nie płacimy za sesje,a jeszcze mam 2 w planie:P ta akurat była robiona jako fotografia tzw.stockowa czyli np.zdjecia moga byś sprzedane na jakies ulotki czy do gazety,ale to jz ftograf bedzie sie tym zajmowal 🙂mysle,ze to fajna pamiatka nawet zeby pokazać Bubusowi :P Moja mama nie ma zadnych zdjec jak byla ze mna w ciazy i troche nad tym ublewam bo chetnie bym porownala 🙂

Co do Świąt to..jeszcze o nich nie mysle 🙂
A martam83 Olivka 3 urodziny kurcze ale super ze masz takiego brzdąca w domu: 🙂 🙂 3 latka roznicy miedzy rodzenstwem to super sprawa 🙂 ja bym chciala nastene Bobo miec tak za 5 lat 🙂