Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nihasa trzymam kciuki za to,by dzieciątko jeszcze poczekało 🙂 i siedziało sobie spokojnie w Twoim brzuszku.

martam83,KarolinaMotyl,Angela dziękuję za opinie
zastanawiam się nad tym modelem,na wiosce byłyby dobre te koła...tylko zastanawiam się czy ten wózek nie jest za niski? i gondola ma tylko 75cm 😞

• Mamusia
Dzięki dziewczyny z takim wsparciem musimy dać radę! 🙂

My kupiliśmy ten wózek http://allegro.pl/wozek-3w1-krasnal-saturn-2-6x-super-gratis-i3060749128.html
W komisie używany w bardzo dobrym stanie 3w1 za 620 zł. Kolor 12. Fajnie się prowadzi, nie jest taki ciężki łatwo się składa. Gondola ma 82 cm! I jest wysoki a my jesteśmy wysocy, nie chodziło o regulację rączki tylko, że gondola jest wysoko na stelażu osadzona 🙂 Później chcemy małemu od razu kupić już nową spacerówkę taką co się składa w parasolkę bo zajmuje mało miejsca i podobno dzieci wolą w tym jeździć 🙂

• Mamusia
Nihasa trzymam kciuki chociaz do tego 37tc..pozniej jak juz bardzo bedzie chcial niech wychodzi 😉
Ja po wizycie zlapalam krotka drzemke a teraz nie moglam wstac tak mnie wszystko boli jakbym co najmniej 30km przejechala na rowerze 😜

Marcysiu wozek jest jak najbardziej ok 😆 ogladajac zdjecia nie ma sie wrażenia ze gondola jest mała...
A ja dalej nie wiem jaki kolor zamowic 🤔 ze tez czlowiek nie ma wiekszych problemow ☺️
wiec i ja podsylam link bo ja juz glupia jestem a szczerze chcialabym to miec juz za soba 😉
http://www.babyactive.pl/elipso/

Wrzuciłam zdjecie mojej kuleczki 🙂

• Mamusia
Marcysia dla mnie ta gondola też jest normalnych wymiarów. Zresztą mi się podobają zgrabne wózki i ten za taki uważam 🙂
Rudzielec mi najbardziej się podoba ten niebieski o ile w rzeczywistości jest taki bardziej chabrowy. Nawet zastanawiałam się nad takim chabrem dla dziewczynki 🙂 a drugi to chyba na ten krem z brązem bym stawiała, bo taki posh jest.

• Mamusia
Ja już bym sie tak nie przejmowała wielkościa gondolki, w mojej jest 86 cm, jest duza bo taką chciałam, mimo to wygląda bardzo zgrabnie 🙂 ale jak zamontowałam sacerówke, rozłozyłam na płasko to stwierdziłam że nie ma potrzeby wielkiej gondolki bo dobra spacerówka się rozłoży na płasko, przykryjesz kocykiem i śpiworkiem i w zimie jk talala 🙂

A dzisiaj samiutka siedze w domu cały dzień bo mój Paweł pojechał na szkolenie do Wwy... 😞

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
.
A ja dalej nie wiem jaki kolor zamowic 🤔 ze tez czlowiek nie ma wiekszych problemow ☺️
wiec i ja podsylam link bo ja juz glupia jestem a szczerze chcialabym to miec juz za soba 😉

Rudzielcu kochany, ja mam fioła na punkcie szarości, więc naturalnie baaardzo mi się podoba nr 22 🙂 Ale nr 10 jest bajeczny, uwielbiam takie odcienie, no i nr 10 jest też super, bo żywy, ale elegancki. Te trzy kolory będą się nadawały i dla chłopca i dla dziewczynki 🙂

• Mamusia
oliczeko napisał(a):
Dzień dobry!
Dziewczęta dziś 1.Dzień Wiosny!! Tylko nie u mnie! 😞 Śnieg, mrozek...buuu Mam już dosyć ubierania się w kurtki, kozaki! Kiedy będzie ciepło???
Chcę już się nie męczyć przy zakładaniu butów 🙂

To Ci powiem ze u mnie jest tak samo 😁 😁 😁 i u Karoli chyba tez 😁 😁 😁 damy rade 😉 choc z tego co slyszalam toi poczatek kwietnia ma byc zimny 🤨

Grażynko tak wlasnie ta 10 za mna chodzi 😉 musze tylko ustalic czy to bardziej jest chaber czy tak jak jest napisane w folderze fiolet...
Marta te brazy tez sa ładne ale maz kreci nosem..zreszta jak widze 10 rzuca sie w oczy kazdemu a jesli chodzi o kolor to od poczatku myslalam wlasnie o takim ultra-fiolecie jeszcze wtedy gdy powiedziano nam ze bedzie dziewuszka 😁
dziekuje za udzial w badaniu upinii publicznej 😁

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
Nihasa trzymam kciuki chociaz do tego 37tc..pozniej jak juz bardzo bedzie chcial niech wychodzi 😉
Ja po wizycie zlapalam krotka drzemke a teraz nie moglam wstac tak mnie wszystko boli jakbym co najmniej 30km przejechala na rowerze 😜

Marcysiu wozek jest jak najbardziej ok 😆 ogladajac zdjecia nie ma sie wrażenia ze gondola jest mała...

Wrzuciłam zdjecie mojej kuleczki 🙂

mi się podoba 4 i 12 🙂.......a kuleczka piękna 😉

• Mamusia
oliczeko napisał(a):
Dzień dobry!
Dziewczęta dziś 1.Dzień Wiosny!! Tylko nie u mnie! 😞 Śnieg, mrozek...buuu Mam już dosyć ubierania się w kurtki, kozaki! Kiedy będzie ciepło???

U mnie też wiosny nie ma....Dodatkowy powód do narzekań mam taki że nie kupiłam kurtki ciażowej a płaszcz w którym chodzę leeeedwo się już zapina. Nosz cholera chyba nie będę kurtki w kwietniu kupować?????? 😠

• Mamusia
A może od kogoś pożyczysz?jakąś kurtkę- najlepiej od mężczyzny, a może mama albo ciotka teściowa jest troszkę większych gabarytów. Ja co prawda jeszcze sie dopinam, o dziwo, ale moja tesciowa ma spory biust więc jakby co pożycze jej jakąś kurtkę, albo wezmę swoją letnią, której nei dopnę i do tego złożę polar mojego męża. Bo faktycznei żal wydać teraz takie pieniądze. i pochodzić w tym zaledwie miesiąc.

Ale faktycznie wiosny nei widać, dzisiaj u nas szaro buro i ponuro, nawet nie chce mi się nic robić, dobrze, że obiad mam z wczoraj :P

• Mamusia
wanilia napisał(a):
oliczeko napisał(a):
Dzień dobry!

U mnie też wiosny nie ma....Dodatkowy powód do narzekań mam taki że nie kupiłam kurtki ciażowej a płaszcz w którym chodzę leeeedwo się już zapina. Nosz cholera chyba nie będę kurtki w kwietniu kupować?????? 😠

haha mam to samo 🙂 mialam sobie sprawic jakis fajny plaszczyk na wiosne,bo kurtke ktora kupilam w grudniu to juz na pół brzucha wkladam 😁 ale jest tak zimno,ze chyba jednak kpie kurtke:P

Dzien dobry 🙂

• Mamusia
no ja własnie pozyczyłam kurtkę od mojej mamy... nie jest straszna ale wyglądam jak taka baba z oponą zamiast kobiety w ciąży....nienawidzę tej kurtki z całego serca!!!
żeby już wyszło słoneczko .... to mam taki płaszczyk na 3/4 rekawa tulipanek 🙂 bedzie idealny do brzuszka 🙂

• Mamusia
BettyPe napisał(a):
no ja własnie pozyczyłam kurtkę od mojej mamy... nie jest straszna ale wyglądam jak taka baba z oponą zamiast kobiety w ciąży....nienawidzę tej kurtki z całego serca!!!
żeby już wyszło słoneczko .... to mam taki płaszczyk na 3/4 rekawa tulipanek 🙂 bedzie idealny do brzuszka 🙂

Haha, kurtkę w opcji Buka (z Muminków) też mam i też pałam do niej szczerą nienawiścią 😁 Weronikę rodziłam 2go grudnia i było wyjątkowo ciepło, cały listopad przechodziłam w długim, grubym swetrze a tą kurtkę może z trzy razy na grzbiecie miałam 😉

• Mamusia
Marcysia, wózek to najlepiej po prostu przymierzyć do siebie 🙂 Może się okazać, że wysokość zawieszenia gondoli nie będzie miała żadnego znaczenia.

Wanilia , ja wychodzę z założenia, że w płaszczu zimowym, w którym przeszyłam guziki na maksa powiększając objętość, pochodzę pewnie do połowy kwietnia, bo coś wiosny nie widać, a później jak rąbnie ciepłem, to od razu bez kurtek będzie się chodziło 😉

Mi ostatnio często cierpnie prawa ręka, a konkretnie palce 🤢 Dziwna sprawa... Wizytę mam dopiero 3 kwietnia, ale to chyba nie jest nic takiego, żeby trzeba było lecieć do lekarza od razu.
A zima tak mi się wdaje we znaki, że szlag mnie trafia! Wyjść z domu się nie chce, no i strach, bo śniegu pełno i ślisko jak cholera 😠 W domku mam energię od ok. 12 do 15-16, bo później, po obiadku najczęściej, zasypiam nawet na godzinę. A wieczorem 21 - 21.30 i już śpię do rana... I jak tu domek szykować na wiosnę i Dzidziulka?! Perfekcyjną Panią domu zatrudnić?! 😠

Dlatego jednak kupujemy łóżeczko niebiesko-zielone z krową - może w ten sposób wiosnę ściągniemy? 😉 I swoją dynkę wrzuciłam na Nasze Brzuszki 🙂
Miłego dnia Brzusiaczki 🙂

• Mamusia
oj dziewuszki u mnie wiosny w ogóle nie widać.wczoraj tak sypał śnieg,że mąż całe podwórko musiał odśnieżać.a powiem wam ,że już w nosie mam tą pogodę ...w tym roku tak mnie ta zima wkurzyła,że już jej nie lubię 😮.
3 kwietnia mam usg i doczekać się nie mogę 🙂
a Święta już mnie nie cieszą....zawsze już miałam zakupy porobione,menu ustalone 😁,a teraz nic...nie mam nawet ochoty nic gotować,jak nigdy 🤔,bo ogólnie uwielbiam pitrasić w garach

• Mamusia
marcysia86 napisał(a):
http://www.tosia.pl/espiro-gtx_p1390

ten ma tylko 108cm wysokości

http://www.tosia.pl/tako-captiva_p2246

ten też mi się podoba i ma aż 120cm wysokości

Ale śliczny ten espiro limonkowy!
a nasz wózek tez ma z 120 cm wysokości, siedzisko jest na tyle wysoko że nawet wygodniej bedzie się wyciągać dziecko

• Mamusia
marcysia86 napisał(a):
oj dziewuszki u mnie wiosny w ogóle nie widać.wczoraj tak sypał śnieg,że mąż całe podwórko musiał odśnieżać.a powiem wam ,że już w nosie mam tą pogodę ...w tym roku tak mnie ta zima wkurzyła,że już jej nie lubię 😮.
3 kwietnia mam usg i doczekać się nie mogę 🙂
a Święta już mnie nie cieszą....zawsze już miałam zakupy porobione,menu ustalone 😁,a teraz nic...nie mam nawet ochoty nic gotować,jak nigdy 🤔,bo ogólnie uwielbiam pitrasić w garach

Ja niestety ide na łatwizne i zamawiamy kilka potraw światecznych z Bliklego 🙂 Nie za duzo,bo siweta i tak sa u cioci ale nie wypada z pustymi rekami a ja niestety az taką kucharką nie jestem 😞 Myslałam i Kaczce w pomaranczach z dodatkiem miodu,szalotki i przypraw i terynie(?) z kurczaka z duszonymi porami oraz grzybami,zawinieta w dojrzewjącą szynke 😁 i chyba bede szla w zaparte ze to ja osobiscie zrobilam 😁

Ja ogolnie nie przepadam za ubraniami zimowymi,wiec tez licze na wiosne....plaszczyki,sukieneczki,lekkie koszulki...ach 🙂 marzenie 🙂

• Mamusia
ach dziewczyny miejsca sobie znaleźć w domu nie mogę.żeby nie synio to bym chyba dostała do głowy.lista zakupów taka długa dla dzidziusia i dla mnie ,a ja w polu.
do tego bardziej mi przykro ,bo mój brat z żoną kupili łóżeczko za 800zł 😮 i mojego wymarzonego Tako Lareta.i mój brat stale do mnie dzwoni,że mam przyjść zobaczyć jaki to świetny wózek...jak pięknie się prezentuje itd,itd...a dobrze wiedział,że strasznie chciałabym ten wózek i gdyby nie ten cholerny 3-miesięczny postój męża to bym na pewno kupiła,a może odkupiła od kogoś.
a jakoś tak mi smutno 😞