Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
oliczeko napisał(a):
To tylko ja mam z tym problem 😞 nie wiem czemu mam te rozstępy!! Moja największa zmora ! Zawsze byłam bardzo szczupła, teraz urósł mi tylko brzuszek i przytyłam już 12kg może dlatego. I byłam czynna sportowo i sie smarowałam a tu klops!
Ale muszę sobie jakoś z nimi poradzić! 🙂

Słonko, nie przejmuj się - nie jesteś jedyna. Ja mam dużo rozstępów na piersiach już od 4-5 miesiąca i choć się smaruję 2x dziennie to i tak nic nie daje. Widocznie taka nasza uroda 🤨

• Mamusia
oliczeko napisał(a):
Ja własnie kolagenem wyleczyłam sobie cycki z tych rozstępów, bo po 25tc takie mi wyskoczyły że szok! A teraz widzę znaczną poprawę. Widać tylko niebieskie żyły 🙂 Już mi się butelka skonczyła ale chyba sobie znowu zakupie bo widzę że pomaga. No i chyba jakąś maść na blizny w razie czego.

a co to za kolagen - dwaj namiar! muszę go mieć dla dobra moich melonów 😉 🤪

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):

Dziołszki mam pytanie -czy kupujecie podklady na łozko do szpitala?? bo ja sie tak zastanawiam jak bedzie trzeba majty sciagnac bo bedzie obchod czy cos to bedzie chyba bezpieczniej 🙂

W moim szpitalu trzeba mieć podkłady na łóżko swoje w tym właśnie celu, bo po porodzie mamy leżeć i wietrzyć cipcie, żeby się szybciej goiły.

Oliczeko, ja czułam przez kilka dni totalną rozróbę w brzuchu, Mały szalał w tę i z powrotem, ale że to był obrót główką w dół dowiedziałam się dopiero na wczorajszym USG :P

• Mamusia
Najpierw sobie z koleżanka kupiłysmy na pół Kolagen Silver Colway jest dobry ale drogi. W nast miesiącu kupiłam po prostu Kolagen do ciała BingoSpa i też mi pomogło. Piersi mam już czyste prawie 🙂 teraz tez sobie kupię bo mi się butelka skończyła.
A rozstępy pojawiły mi sie na bokach i na udach kilka.

• Mamusia
A teraz relacja z wizyt u ginka 🙂
Jasiulek ok waży 2300g i jest podręcznikowy pod każdym względem 😆 USG nie lubi, bo cały czas się dąsał i szturchał czym się dało w głowicę 😜 Na 3D zobaczyliśmy, że buźkę ma krąglutką, jak zawodnik sumo, więc chyba jednak waży więcej niż wychodzi z pomiarów... Klusek nasz kochany 😘
Ja mam 11kg na plusie, szyjka długa i zamknięta, więc wszystko pięknie 😎 A co do drętwiejących palców, to, jak zapewnia lekarz, w maju problem sam zniknie... 😉
Najbardziej chciało mi się śmiać, gdy usłyszałam, że teraz ruchy będą słabsze, bo ma już mniej miejsca, a w tym samym momencie poleciała w brzuchu tak seria, że aż mi tchu zabrakło 😜 Najgorzej, jak pcha łapki w pachwiny i tak jakby pod biodra, bo na nogach wtedy ustać nie mogę z bólu... 🤢
Miłego dnia Lejdis 😉 😘

• Mamusia
tak mnie dzisiaj głowa napierdziela, że zaraz zwariuje.. ;/ nawet apap nie pomógł 😞

Zazdroszczę wam tych usg ja mojego maluszka zobacze po porodzie dopiero. Chociaż na każdej wizycie mam usg ale to tylko tak szybciutko sprawdzają czy nadal jest główką w dół ułożony i jak serduszko bije. Jak ja bym chciała go już poznać!! 🙂

• Mamusia
Czesc brzuchole 🙂
Melduje sie po dzisiejszej wizycie u ginka 🙂
Alex ma sie bardzo dobrze wazy 2,200kg i jest strasznym lobuziakiem bo na ktg i na usg spiepszal jak sie da aby go tylko nie zbadac 🙂 chyba nie lubi jak sie go podglada 😉 ja mam na dzien dzisiejszy 19 kg na plusie. szyjka zaczela mi sie juz skracac ale pani gin powiedziala ze juz moze byc i ze nawet jak by sie maly bardzo pchal na swiat to nic mu nie bedzie bo jest bardzo dobrze rozwiniety wiec nie ma co sie martwic 🙂 skurcze jako takie tez juz sie pojawiaja czasem ich nie czuje a czasami czuje. seksic sie jeszcze mozemy przez okolo 2 tyg ale bez szalenstw 😉 dzwigac juz mam zabronione i wysilac sie mocno tez nie wskazane wiec odpoczynek 😁 w srode mam kolejna wizyte 🙂 poza tym czuje sie bardzo dobrze i powiem Wam ze ta cholerna zgaga tez juz powoli przechodzi 🙂 (nareszcie) Mam nadzieje ze u Was tez wszystko ok 🙂
pozdrawiam Angela 😁

P.S.
wstawie Wam tu fotke buziulki mojego Slodziaczka 🙂

• Mamusia
A ja dziewczyny właśnie wróciłam z małych zakupów. Bo w jednym z marketów są dzisiaj chusteczki nawilżające na promocji więc pojechałam kupić. Do tego jakaś spożywka, bo świątecznych smakołyków mam dość. I musiałam zaraz po zakupach do mamy zajechać, bo byłam taka padnięta. Oblałam się potem co najmniej jakbym zdobywała jakiś szczyt. Odpoczęłam trochę i wróciłam do siebie ale normalnie tak jestem zmęczona że ledwo żyje 😞 Nawet nie chce mi się nic robić, a miałam poprasować i trochę powynosić rzeczy typu kwiatki czy ściągnąć firankę. Ale chyba zaczekam na męża jak wróci z pracy 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny,
chwilę mnie nie było i chyba nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego ale widze że się posypały wizyty 🙂 Ja też byłam wczoraj, wszystko jest ok ale kolejny raz na usg wyszło że Mały jest ponad 2 tyg starszy niz by wynikało z terminu - szacowana waga to 2600g. Przez ostatni miesiąc nic nie przytyłam i mam od początku 7kg na plusie. Myślę że to efekt przedłużającej się zimy (spacery z wózkiem w śniegobrei 🥴 ) i biegania za córeczką. Wolałabym sobie leżeć i tyć 😉 Kolejna wizyta za 3 tygodnie.
Nie pamietam która pytała czy czułysmy obracanie się dziecka do pozycji głową w dół. Ja za pierwszym razem chyba czułam, tzn tak mi się wtedy wydawało i na kolejnym USG Weronika rzeczywiście już główką w dół sobie medytowała 😉 Teraz nie czułam ale Mały sie szybko obrócił więc miał wtedy dużo miejsca.
Co do zgagi to oprócz reni można też brać gaviscon - polecam ten w zawiesinie, w pierwszej ciązy ratował mi życie

• Mamusia
Witam brzuszki!
jesteście niemożliwe...jak często zaglądam na forum, to nie ma co poczytać, a jak nie zaglądam to później tyle stron do nadrobienia 😉 😁

U nas piękna pogoda od wczoraj. Słońce od rana, w cieniu 8 stopni dzisiaj. Pranko suszy się na dworze itd. Nawet kawusię wypiłam sobie dzisiaj w ogrodzie w promieniach słonecznych 🤪
Za to Olivcia mi się przeziębiła. Na wieczór wczoraj miała temp., w nocy nie najlepiej spała, przez zatkany nos i kaszel 🤨
No i wczoraj zrobiliśmy z mężem przemeblowanie w sypialni i rozłożył łóżeczko. Przy okazji zrobiliśmy już wiosenne porządki. Jak taka pogoda, to aż człowiek ma więcej energii na wszystko.

• Mamusia
I ja sie melduje po wizycie kontrolnej ...wiec za tydzien moge juz rodzic 🙂 Gizmo piekny i donoszony 🙂
wprawdzie szyjka ma 3,6 wiec jakos sie nie zpowiada na szybki porod...teraz z racji cukrzycy mam co tydzien ktg w szpitalu ..tylko jedno mnie martwi ...moja budowa ..bo podobno w miejscu gdzie odgina sie glowka podczas porodu ja mam kosc..centralnie na srodku..9 kwietnia mam wizyte u pani docent ktora stwierdzi czy dam rade urodzic...bo moze byc tak ze ciaza piekna a porod bardzo ciezki...no ale jestem dobrej mysli...co do tego paciorkowca to juz sie wypytalam ..kilka godzin przed porodem podlacza mi kroplowke i odlacza ja dopiero jak Stas bedzie na swiecie.. czyli wszystko napewno bedzie ok 😉 ale jestem szczesliwa i zadowolona 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny. troszkę wchodze z butami wątek ale mam "mega " problem i nikt mi nie potrafi doradzic. mianowicie rodze za kilka tygodni i wybieram wlasnie wozek ale nie potrafię się zdecydowac. moze ktoras z Was miała doczynienia z którymś z tych co zaraz pokaze albo chociaz napisze co sadzi o nim od siebie i ułatwi mi podjecie decyzji za co z góry dziekuję
wozek nr 1
matpol enio kolekcja z eko skóry
wozek nr 2(moj faworyt)
espiro vector pro
wozek nr 3
tutek grander
linków niestety nie moge wkleic