Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
martam83 napisał(a):
To ok, dam znam o której będę 😉
Właśnie się pokłóciłam z moim M 😠 ale mnie wkurzył. Jak zwykle od pierdoły, a wychodzi nie wiadomo co 😠 😠 😠 😠i nastaną ciche dni 🤢

Przejdzie mu 😉 moj tez lubil sie kilka dni nie odzywac ale po slubie mu przeszlo bo zaczelam go olewac a nie sie przejmowac..choc czasem chcialoby sie isc i poprzytulac ☺️ a trzeba byc twardym 😉

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
martam83 napisał(a):
To ok, dam znam o której będę 😉
Właśnie się pokłóciłam z moim M 😠 ale mnie wkurzył. Jak zwykle od pierdoły, a wychodzi nie wiadomo co 😠 😠 😠 😠i nastaną ciche dni 🤢

Przejdzie mu 😉 moj tez lubil sie kilka dni nie odzywac ale po slubie mu przeszlo bo zaczelam go olewac a nie sie przejmowac..choc czasem chcialoby sie isc i poprzytulac ☺️ a trzeba byc twardym 😉

My to dwa dumne uparciuchy jesteśmy. Ja tym razem też mam zamiar go olać, bo nie mam zamiaru po raz kolejny tłumaczyć tego samego. Olivia już by więcej zrozumiała i wyciągnęła jakieś wnioski.

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
czy Wy to widzicie???? 😮 6 kwietniorek 😁
Gawinka jak to bedzie szlo w takim tempie to Ty raczej nie masz szans na maj 😉

hehe może i 🙂 ja to bym chciała do 21 urodzić - choć obsrana jestem 🤪 Ale wtedy Miłek byłby baranem tak jak ja i mąż 🙂 do 11 rodzic nie mogę bo położna na urlopie 🤪

• Mamusia
oliczeko napisał(a):
martam83 napisał(a):
67...same chudzielce w ciążę pozachodziły 😜 to ja się nawet nie przyznaję ☺️

to i tak 12 do przodu 🙂 a jeszcze trochę czasu zostało...

to ja Was pocieszenia ja mam 18 kg do przodu, waga 72 kg albo już 73. A te sałatki dniami.... Tylko gdyby nie ta zgaga 😞 ja niestety muszę uważać kiedy i co jem bo potem mnie zgaga zabija.

• Mamusia
witajcie kochane!!!!
ale żeście naskrobały 😁....widzę temat wagi ijedzenia.ja mam 71kg teraz,a zaczynałam od 58-59.
ale wszyscy mówią,że szczupło wyglądam...dupcia mi się nic nie zmieniła 😜
2300 waży dziecko,wody itp swoje....
ja wciąż noszę te same spodnie od początku ciąży także wmawiam sobie,że więcej mam wody w organizmie niż tłuszczyku 😁
mam takie kwasy całe dnie i noce,że już powoli nie wyrabiam 😞...więc to jedzenie mnie w ogóle nie cieszy...

• Mamusia
hej dziewuszki!

Wczoraj miałam taki dzień, że myślałam, że zostaniecie cioteczkami 🙃 bóle od rana jak na miesiączke..ale nic sobie z tego nie robiłam 😁 a od 17 jak mnie bóle złapały to myślałam, że zwariuje chodziłam zgięta w pół..jakie przykucki robiłam żeby tylko trochę ustąpiło no ale nic.. 🙃 mówie jak nic coś zaczyna się dziać..poszłam z mężem na spacer a raczej kawałek przedreptałam..wróciliśmy do domu godz 21 a mnie nadal boli jak diabli..no to sobie myślę pójdę pod prysznic i w nocy hop do szpitala 🙃 no ale po 4 godz i po prysznicu bóle zaczęły puszczać 😠 i tak dotrwałam do dzisiejszego ranka 😁 a dzisiaj jak narazie miałam tylko jeden skurcz więc wybieram się na zakupy, później obiadek sprzątanie 🤪 no to tak w skrócie 🙂

Co do wagi to ja się nawet nie przyznaje.. 🤪 ale pocieszyłam się weszłam dzisiaj na kundelka i zobaczyłam zdjęcia kim kardashian w 5 mcu ciąży i doszłam do wniosku, że jednak nie jest ze mną aż tak źle 🤪 a jutro idziemy na chrzciny to sobie z małym podjemy jakichś dobrych rzeczy 😁

A co do becikowego to jeżeli jestem na zwolnieniu od 2013 roku to z mężem przedstawiamy zarobki za 2012 i dzielimy już na 3 czy na dwoje? Nie kumam tego muszę chyba w pon do zusu zadzwonić..

• Mamusia
hejka, hejka!!
jak sie spało?? Ja dziś o dziwo nie byłam w nocy w kibelku na siusiu 🙂 i przespałam całą noc 🙂
Dziś mam wychodne 🙂 Najpierw idziemy do męża na mecz piłki ręcznej, a poźniej gdzieś na piwko ze znajomymi. Na pewno wybierzemy lokal gdzie można dobrze zjeść bo jestem wielkim łakomczuchem a ja nie wytrzymam kilku godzin bez jedzonka 🙂 oni będa pili piwko to i ja muszę mieć jakąś przyjemność. Dobrze że będę miała towarzyszkę w 25tc 🙂

W nocy jak się przeciągam ciągle łapią mnie te skurcze w nogach ( łydki i uda) w szczególności jak napinam mięśnie 😞 Któraś ma coś takiego?

• Mamusia
Dzień dobry brzusie! U nas ciężka noc, Oli kaszle jak nie wiem, co chwile wstawalam patrzeć czy nie wymiotuje z tego powodu. Ale obeszło sie na szczęście. Właśnie patrzę z mam vcale spocone i spuchniete stopy. Co do skurczy w lydkach, to tez mnie łapią w nocy. A na ta zgage to naprawdę polecam gaviscon, teraz lekarka mi przepisala i jest rewelacyjny! Już zreszta chyba Angela zachwalala. Idę na śniadanie i kawusie, a pózniej na obiadek do Rudzielca 😁

• Mamusia
marcysia86 napisał(a):
witajcie kochane!!!!
ale żeście naskrobały 😁....widzę temat wagi ijedzenia.ja mam 71kg teraz,a zaczynałam od 58-59.
ale wszyscy mówią,że szczupło wyglądam...dupcia mi się nic nie zmieniła 😜
2300 waży dziecko,wody itp swoje....
ja wciąż noszę te same spodnie od początku ciąży także wmawiam sobie,że więcej mam wody w organizmie niż tłuszczyku 😁
mam takie kwasy całe dnie i noce,że już powoli nie wyrabiam 😞...więc to jedzenie mnie w ogóle nie cieszy...

u mnie też mało widać tą wagę bo mam 176 cm i startowalam od 55 kg a zgaga tak samo meczy więc muszę uważać co jem :/
Mój Młody waży ponad 3 kg 🙂

• Mamusia
Do becikowego wlicza się urodzone dziecko. Co do roku rozliczenia trzeba dokładnie dopytać ale nie w ZUSie bo to nie oni wypłacana tylko chyba MOPS.

Ja na zgaga rennie biorę i daje radę, dziś też podjem bo gości mam urodzinowych 🙂 w poniedziałek przechodzę na ciemną stronę mocy z 3 z przodu 🙂

• Mamusia
kochane ostatni raz pytam o wózek 🙂
doradźcie plisssss 😘 ☺️
http://allegro.pl/wozek-bebetto-nico-plus-nowosc-super-gratisy-hit-i3095311770.html

http://allegro.pl/listing.php/search?string=retrus+fire&category=82610&country=1

http://allegro.pl/espiro-gtx-wozek-2w1-najtaniej-kolor-purple-i3143784595.html

• Mamusia
marcysia86 napisał(a):
doradźcie plisssss 😘 ☺️
http://allegro.pl/wozek-bebetto-nico-plus-nowosc-super-gratisy-hit-i3095311770.html

http://allegro.pl/listing.php/search?string=retrus+fire&category=82610&country=1

Marcysiu ja bym wybrała bebetto albo espiro ze względu na pompowane koła, widziałąm jak babeczka kiedyś brneła w śniegu z tymi plastikowymi... ;/

• Mamusia
martam83 napisał(a):
Dzień dobry brzusie! U nas ciężka noc, Oli kaszle jak nie wiem, co chwile wstawalam patrzeć czy nie wymiotuje z tego powodu. Ale obeszło sie na szczęście. Właśnie patrzę z mam vcale spocone i spuchniete stopy. Co do skurczy w lydkach, to tez mnie łapią w nocy. A na ta zgage to naprawdę polecam gaviscon, teraz lekarka mi przepisala i jest rewelacyjny! Już zreszta chyba Angela zachwalala. Idę na śniadanie i kawusie, a pózniej na obiadek do Rudzielca 😁

popieram gaviscon to doslownie zloty lek 🙂 ja juz wychlalam go litr... doslownie 🙂 myslalam ze politrowa butla starczy mi do koncy ciazy ale niestety zgaga mnie zabijala i wypilam niedawno druga do cna. na szczescie (i tez zapeszyc nie chce) juz mi ta zgaga chyba przeszla bo od tygodnia nie biore juz gavisconu i zyje 🙂 nawet noc przesypiam bez zgagi 🙂 u mnie nie jest on zbyt tani ale naprawde ratowal mi zycie nie raz a wiec polecam 🙂

• Mamusia
BettyPe napisał(a):
marcysia86 napisał(a):
doradźcie plisssss 😘 ☺️

Marcysiu ja bym wybrała bebetto albo espiro ze względu na pompowane koła, widziałąm jak babeczka kiedyś brneła w śniegu z tymi plastikowymi... ;/

Mi się najbardziej podoba bebetto

• Mamusia
martam83 napisał(a):

Czekam i czekam...bedziesz jadla zimne 😁

• Mamusia
Witajcie Kuleczki 🙂
Ja dopiero znalazlam chwile zeby usiasc nie mam juz dzis sily...Byla dzis u mnie przyjaciolka z pol roczna coreczka...Jejku zakochalam sie ..jest cudowna..tym bardziej czekam na Naszego łobuziaka 😜
Dostalam dzis tez 2 pudla ciuszkow ,czapeczek,kombinezon zimowy i 3 kurteczki wszystko cudowne..
Wozek bedzie za 2 tygodnie ...juz czuje ze godzina ''W'' jest coraz blizej 🙂