Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja właśnie wróciłam od koleżanki która mieszka obok...na sałatce i plotkach 🙂 To jest dosłownie kilka kroków a ja się tak zmęczyłam jakbym biegła maraton 🙂
Płaszcz już mam taki opięty chyba przez niego tak mi ciężko...i też łażę jak pingwin 🙂

Gorąco jest mi non stop...w domu mam pozakrecane kaloryfery i pootwierane okna, jak mąż wraca z pracy to psioczy że zimno i się przeziębię 🙂

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mi też tak gorąco. Płonę dosłownie, szczególnie w nocy. Ja śpię w koszulce na ramiączkach i spodenkach krótkich, a mąż w skafandrze jak ja to mówię 🙂 pod kołdrą i kocem podwójnie złożonym, nakryty po samą głowę, czasem to go znaleźć nie mogę 😁

• Mamusia
Dziękuję Dziewczyny za życzenia 🙂

Właśnie wróciliśmy z kina - byliśmy sami na sali 🤪 ale szczerze polecam bajkę Kurdowie - rewelacja, chyba śmieszniejsza niż shrek 😁
A no i dziś byłam u fryzjera - łepek przycięty ( pomimo zabobonów mojej Mamy 🙂 że przed porodem włosów się nie ścina 😁 ) więc można się na porodówce pokazać 🙂

• Mamusia
Widzę, że nie tylko mi jest gorąco i nie tylko jak płonę 🙃
Też otwieram okna, zakręcam grzejniki a mój biedny mąż flika nosem bo mu non stop zimno 😁

Oprócz tego mam masakrycznie popuchnięte dłonie i stopy..ale to jakaś tragedia moje nogi wyglądają jak świńskie nóżki.. 😠 ostatnio zrobiło się cieplej i chciałam założyć baleriny i co nie zmieściłam stóp w buty no szok normalnie..na każdej wizycie ginek pyta czy mam obrzęki ja mówie, że bardzo i na tym się kończy.. już nie wiem co z tym robić.. 😠

Wczoraj wyciągnełam męża na spacerek, później poszliśmy do teściowej na 4 piętro to sapałam jak lokomotywa.. 😮
Naczytałam się w necie, że sexik pomaga przy porodzie to zaciągnęłam tego mojego do łóżka chyba po 2 miesiącach postu poprzytulaliśmy się trochę i co? I duspko blade.. 😮

Brzuch na dole to mnie tak boli, że po 10 krokach staje i zginam się w pół..wczoraj mąż myślał że nie dojdę do domu..albo czasami mam wrażenie, że mały mi zaraz wypadnie.. siku biegam co 5 min.. 😠 Też tak macie?

Dzisiaj zapowiada się chyba w miarę pogoda to tak myślę, że może jakiś długi spacerek 🙂

Co do magnezu z wit B6 to też brałam jakiś czas na skurcze i pomogło. Taki mi dali w aptece.
Pisałyście też o drętwieniu rąk..mi dłonie okropnie drętwieją, czasami aż wypada mi coś z ręki i ląduje na podłodze.. 😠 oprócz tego ból w stawach biodrowych jest nie do zniesienia..nie wiem ale czuję się jak moja 82 letnia babcia..
Marudzę wiem ale mężowi już staram się tak nie smęcić bo ile może tego słuchać.. 🙃

• Mamusia
Nihasa, biedactwo 😞 Mi właśnie drętwieje prawa dłoń, wcześniej tylko czasami, od wczoraj non stop i niestety do porodu nie ma szans, że przejdzie 🤢 Ale to jedyne, co mi dokucza, więc wyobrażam sobie, jak Ty kochana się męczysz z puchnięciem i całą resztą 😞 Ale pomyśl, że jeszcze mniej niż 20 dni, najpewniej coś koło 14 i nie dość, że większość dolegliwości minie od razu, to jeszcze będziesz trzymała na rękach swoje Szczęście 🤪

• Mamusia
Nihasa napisał(a):
Widzę, że nie tylko mi jest gorąco i nie tylko jak płonę 🙃
Też otwieram okna, zakręcam grzejniki a mój biedny mąż flika nosem bo mu non stop zimno 😁

Oprócz tego mam masakrycznie popuchnięte dłonie i stopy..ale to jakaś tragedia moje nogi wyglądają jak świńskie nóżki.. 😠 ostatnio zrobiło się cieplej i chciałam założyć baleriny i co nie zmieściłam stóp w buty no szok normalnie..na każdej wizycie ginek pyta czy mam obrzęki ja mówie, że bardzo i na tym się kończy.. już nie wiem co z tym robić.. 😠

Wczoraj wyciągnełam męża na spacerek, później poszliśmy do teściowej na 4 piętro to sapałam jak lokomotywa.. 😮
Naczytałam się w necie, że sexik pomaga przy porodzie to zaciągnęłam tego mojego do łóżka chyba po 2 miesiącach postu poprzytulaliśmy się trochę i co? I duspko blade.. 😮

Brzuch na dole to mnie tak boli, że po 10 krokach staje i zginam się w pół..wczoraj mąż myślał że nie dojdę do domu..albo czasami mam wrażenie, że mały mi zaraz wypadnie.. siku biegam co 5 min.. 😠 Też tak macie?

Dzisiaj zapowiada się chyba w miarę pogoda to tak myślę, że może jakiś długi spacerek 🙂

Co do magnezu z wit B6 to też brałam jakiś czas na skurcze i pomogło. Taki mi dali w aptece.
Pisałyście też o drętwieniu rąk..mi dłonie okropnie drętwieją, czasami aż wypada mi coś z ręki i ląduje na podłodze.. 😠 oprócz tego ból w stawach biodrowych jest nie do zniesienia..nie wiem ale czuję się jak moja 82 letnia babcia..
Marudzę wiem ale mężowi już staram się tak nie smęcić bo ile może tego słuchać.. 🙃

Mam tak samo. Ale wiecie co zniknęła zgaga, a jem to samo, nawet wczoraj pozwoliłam sobie wczoraj na cebulę w sosie z tuńczykiem i nie miałam zgagi. I jeszcze w nocy nie muszę wstawać siusiu. I spokojnie wytrzymuję od 23 do 8 rano. Ale w dzień to już jest masakra.
I gdyby nie głód to spałabym i spała....
Dla dzidziusia mam już wszystko wyprasowane. Muszę uprać tylko wszystko do łóżeczka, ale chcę żeby pachniało jak najdłużej, więc jeszcze trochę poczekam 🙂
A do torby dla mnie parę rzeczy muszę dokupić i pozostanie tylko czekać 🙂

• Mamusia
No, no, Ewelinko, ale zazdroszczę, że już się uwinęłaś ze wszystkim! 🙂 Odpoczywaj więc ile wlezie, zwłaszcza, że jak widzisz, Twój organizm domaga się odpoczynku. Także bez skrupułów - łóżeczko, kocyk i leż i pachnij 😉
Ja od dziś zaczynam pranie kolejnej partii ubranek. W planach mam też sprzątanie gruntowne kuchni, zwłaszcza w szafkach i dokończenie porządków w szafie w sypialni.

• Mamusia
Ja właśnie ze względu na remont-malowanie posprzątałam całą kuchnię, dobrze że mąż mi pomagał, więc uważaj na siebie żebyś się nie przemęczyła, bo niby wydaje się a co tam trochę kurzu i niby sprząta się dobrze raz w tygodniu, to kurcze przy bardziej gruntownych porządkach ten brud jest jakiś mocniejszy i jakoś go więcej :P

A dokładnie będę leżeć i pachnieć i muszę poukładać dokumenty, bo kupiliśmy segregatory i chcemy zrobić porządek w końcu z nimi, bo szczerze to nie wiem nawet gdzie jest nasz akt ślubu ☺️
A dodatkowo będą dokumenty dzidziusia więc porządek musi być 🙂

• Mamusia
Hehe, z góry współczuję pracy z papierami - my wzięliśmy się za to dwa tygodnie temu i miałam wrażenie, ze im dłużej je segregujemy, tym więcej ich jest :P
A co do porządków, to z jednej strony energii mam mnóstwo, z drugiej wiem, że muszę się oszczędzać i mocno uważać, bo do soboty jestem sama w domku i wolałabym nie jechać do szpitala w jakimkolwiek celu, dopóki mój mężuś nie wróci 😉 Dlatego będę działać skutecznie, ale pomalutku 🙂

• Mamusia
Hej Kobitki!

Ja cos mam dziwnego, śpię normalnie do 4 a później już nie zasnę. Kładę się z mężem w salonie i zasypiam jak wyjezdza do pracy przy tv. I spię do tej pory 🙂
Na siusiu biegam co 5 min.... a teraz o większych zakupach to chyba nie ma mowy,bo Mały tak nogami wierga że psitka to aż mnie piecze...chyba mu już ciasno 🙂

• Mamusia
Ja właśnie wróciłam z mega długiego spaceru 🙂 teraz popijam herbatkę z cytrynką bo troszkę zmarzłam ale myślałam, że się nie doturlam do domu tak się zmęczyłam 🤨 Chwilkę odpocznę i zmienię pościel, trochę posprzątam, jakieś pranie zrobię 🙂

Ja dla brzdąca mam już wszystko, łóżeczko też stoi w sypialni złożone jak był ten kryzys z wcześniejszym porodem to mąż złożył 😁 Co do spania to ja zasypiam ok 21 a budzę się codziennie przed 6 i jestem mega głodna.. 🙃 później trochę leżakuję a później coś robię w domu i tak jakoś dni mijają..

• Mamusia
witajcie kochane brzuszki!!!!
tak sobie teraz myślę,że jak ten czas szybko leci...znamy się jakieś dobre 7-8 miesięcy 🙂

ale żeście znowu naskrobały!!!!
mi również jest stale gorąco,mam pootwierane okna,stale wietrzę,a w nocy czasami jestem taka mokra,że muszę zmienić koszulę.
u mnie ze spaniem w nocy jest katastrofa.dziś to aż się popłakałam.nie dość,że zawsze około 23-24 dostanę takich kwasów,że nic już nie pomaga,to dzidzia jest tak ułożona,że strasznie mi nie wygodnie.a jak mi wygodnie na danym boku to dzidzi się nie podoba i strasznie mnie kpie.
do tego to przeziębienie...nos zapchany,usta popękane,gardło boli.
no i pisianie w nocy co 30 min 😮 jak trochę kwasy zelżeją i przysnę to muszę wyłazić na pisiu i tak całe noce 😮

• Mamusia
Byliśmy w sobotę u znajomych, którzy mają 6 letnią córkę i dzisiaj koleżanka napisała do mnie, że mała ma ospę.. czyli w sobotę już zarażała! 😲 Ja ospę przechodziłam w dzieciństwie ale mój mąż nie..no i się trochę martwię czy go coś nie trafi 😠 to byłaby po prostu katastrofa!

• Mamusia
Nihasa napisał(a):
Byliśmy w sobotę u znajomych, którzy mają 6 letnią córkę i dzisiaj koleżanka napisała do mnie, że mała ma ospę.. czyli w sobotę już zarażała! 😲 Ja ospę przechodziłam w dzieciństwie ale mój mąż nie..no i się trochę martwię czy go coś nie trafi 😠 to byłaby po prostu katastrofa!

ale skoro Ty przechodziłaś to chyba nie ma obaw?? Gorzej jakbys Ty się zaraziław ciąży... tak mi się wydaje.

• Mamusia
czesc Kluseczki 😁
Własnie wrocilam ze szpitala z KTG. Wszystko ze Stanisławem dobrze, wiercil sie strasznie 🙂 skurczow brak wiec mam jeszcze czas 😉
Gdy połozna zaczela mnie podlaczac to mnie przestraszyla mowiac..Pani w 36 tc i ma Pani taki malutki brzuch?? czy z dzieckiem wszystko ok??-zamurowalo mnie troszku 😮 ale jak zobaczyla moje usg to rozwialo to wszelkie watpliwosci... 😜 Podejrzałam sobie oddzial..dowiedzialam sie ze wszystko musze miec swoje...i ze w tym szpitalu nie ma płatnych pokoi...sa sale 2 osobowe jedne z lazienka inne bez i wszystko zalezy od tego kiedy urodze i gdzie mnie poloza..ogolnie wszystko jest darmowe a oddzial byl remontowany w 2010 nie sa to jakies luksusy bo to Klinika Akademii Medycznej ale personel strasznie mily i mysle ze to najwazniejsze 😉 No to tak jakby ktoras Kluska 😁 z Wawy chciala wiedziec 😁

• Mamusia
Rudzielec ja z Werka miałam taki mały brzuszek że krótko przed terminem nikt nie chciał wierzyć że za chwilę będę rodzić 🙂 A z córcią wszystko w porządku było za wyjątkiem stópki która źle sie ułozyła i trzeba było ja masowac przez około 2 tyg po była koslawa. Teraz też nie mam zbyt dużego brzucha i nawet zaczełam się martwić czy dzidziuś nie będzie miał znów za mało miejsca ale mój gin powiedział że to nie ma żadnego znaczenia i nawet jesli znów coś będzie "ułożeniowo koślawe" (jak to brzmi 😲 ) to nie pozstawia to zadnych sladów w rozwoju. Musze zerknąć na ten Twój brzuszek w wątek zdjęciowy jeśli dodawałaś foto bo szczerze mówiąc nie mam czasu tam pobuszować 🤔

• Mamusia
marcysia86 napisał(a):
a powiedzcie mi kochane jakie ubranka zabieracie do szpitala? śpiochy i kaftaniki czy pajace i body też? a na 56 czy od razu na 62 ?

U mnie na czas pobytu w szpitalu ciuszki dają a na wyjście mąż zabrał jakieś 3 zestawy i położna która ubierała Weronikę sama sobie wybrała w co ją wcisnąc 😉

• Mamusia
marcysia86 napisał(a):
a powiedzcie mi kochane jakie ubranka zabieracie do szpitala? śpiochy i kaftaniki czy pajace i body też? a na 56 czy od razu na 62 ?

No wlasnie wczoraj zadalam to samo pytanie 😁 mam nadzieje ze jeszcze zleca mi jakies USG zeby ogarnac naszego Gizmona 😆 bo wage ma po srodku normy ale w 32 t mial juz 45 cm i lekarz mowil ze bedzie długi

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Rudzielec ja z Werka miałam taki mały brzuszek że krótko przed terminem nikt nie chciał wierzyć że za chwilę będę rodzić 🙂 A z córcią wszystko w porządku było za wyjątkiem stópki która źle sie ułozyła i trzeba było ja masowac przez około 2 tyg po była koslawa. Teraz też nie mam zbyt dużego brzucha i nawet zaczełam się martwić czy dzidziuś nie będzie miał znów za mało miejsca ale mój gin powiedział że to nie ma żadnego znaczenia i nawet jesli znów coś będzie \"ułożeniowo koślawe\" (jak to brzmi 😲 ) to nie pozstawia to zadnych sladów w rozwoju. Musze zerknąć na ten Twój brzuszek w wątek zdjęciowy jeśli dodawałaś foto bo szczerze mówiąc nie mam czasu tam pobuszować 🤔

A no wlasnie tym bardziej ze Stas podobno gleboko \\\'\\\'we mnie siedzi\\\'\\\' a ja nie jestem jakas duza pod wzgledem wagi ,jakos tak mi sie to rozlozylo mimo iz mam juz 10 na plus. Bedzie ok 😉
a tak wogole to moje cisnienie wynosi 90/60 🙂 totalny spokoj 🙂

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
czesc Kluseczki 😁
Własnie wrocilam ze szpitala z KTG. Wszystko ze Stanisławem dobrze, wiercil sie strasznie 🙂 skurczow brak wiec mam jeszcze czas 😉
Gdy połozna zaczela mnie podlaczac to mnie przestraszyla mowiac..Pani w 36 tc i ma Pani taki malutki brzuch?? czy z dzieckiem wszystko ok??-zamurowalo mnie troszku 😮 ale jak zobaczyla moje usg to rozwialo to wszelkie watpliwosci... 😜 Podejrzałam sobie oddzial..dowiedzialam sie ze wszystko musze miec swoje...i ze w tym szpitalu nie ma płatnych pokoi...sa sale 2 osobowe jedne z lazienka inne bez i wszystko zalezy od tego kiedy urodze i gdzie mnie poloza..ogolnie wszystko jest darmowe a oddzial byl remontowany w 2010 nie sa to jakies luksusy bo to Klinika Akademii Medycznej ale personel strasznie mily i mysle ze to najwazniejsze 😉 No to tak jakby ktoras Kluska 😁 z Wawy chciala wiedziec 😁

Rudzielec a co to za szpital? Na Starynkiewicza?