Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jak się trzymasz Malinko? Ściskam Cię mocno i przekazuję tyle dobrej energii i siły ile tylko się da!!! 😘 Coś czuję, że w nagrodę za to czekanie sam poród pójdzie szybko, lekko, łatwo i aż by się chciało powiedzieć : przyjemnie 😉 😆 😎
Oliczeko drugą ręką ściskam Ciebie - nie martw się kochana, za moment będziecie już we Troje 🤪 😘
No i Asiu - gratulacje na wątku z gratulacjami, ale buziaków nigdy za dużo 😘 😘 😘 😘 😘 🙃 🙃 🙃

Nam zaczyna się właśnie ostatni tydzień i mam dziś zamiar wybrać się na spacer, zrobić duże prasowanie i mycie podłóg na kolanach, a co najważniejsze, a raczej najprzyjemniejsze - dopaść w końcu swojego mężusia 😜 , tak , aby jutro zaczęła się akcja porodowa. Normalnie nie spieszyłoby mi się aż tak, ale ten ucisk w krzyżu i paraliżujący ból prawego biodra i nogi nie pozwala mi normalnie funkcjonować 😞 Najchętniej odrąbałabym sobie tę część ciała, no ale może się jeszcze kiedyś przydać 😜

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja właśnie się szykuję do szpitala, bo torbę na poród mam już od tygodnia w aucie ale nie wiem co będą robić więc muszę kilka drobiazgów wziąć.

Najgorsze że cos niespokojna jestem i głodna ale ponoć lepiej żebym była na czczo.

Jak coś to napiszę ze szpitala.
Trzymajcie się tam 🙂

• Mamusia
malina101 napisał(a):
Ja właśnie się szykuję do szpitala, bo torbę na poród mam już od tygodnia w aucie ale nie wiem co będą robić więc muszę kilka drobiazgów wziąć.

Najgorsze że cos niespokojna jestem i głodna ale ponoć lepiej żebym była na czczo.

Jak coś to napiszę ze szpitala.
Trzymajcie się tam 🙂

Malina trzymam kciuki...lepiej nie jedz 😉 mnie przeczyscilo i tak przed samym porodem ☺️

• Mamusia
Malinko 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 Pamiętaj, jak wejdziesz na porodówkę to powiedz tak jak mój Pawełek ma w planach : "Pogoda taka ładna z oknem, więc my tylko na godzinkę. Potem bierzemy Synka pod pachę i do zobaczenia przy następnym Maluszku!" 😜

• Mamusia
Ale super 😎 jest coraz wiecej majowych Dzidziusiow...Moj mały smoczek śpi wiec wreszcie nadrobie Was dziewczynki bo czasu nie mam wogole...Stas je ,spi ...nie chce dac zmienic pieluchy 😜 wije sie i płacze przy tym ..nie lubi jak mu sie pupe myje 😉
Dostał mi wczoraj jakiegos uczulenia (chyba) ale tak mysle ze to od plynu do plukania bo prawie nic nie jem ☺️ byla u nas połozna ...wiec jesli chodzi o jedzenie to dziewczynki korzystajcie teraz bo pozniej tylko gotowane mieso ryby marchewka buraki szpinak i ziemniaki 😠 no wiec obserwuje mojego Plamka 🙂
Jutro ide na zdjecie szwow nareszcie bo zaczynaja mi troszke przeszkadzac ...
No dobra trzymam kciuki za Was dziewczynki...odezwe sie wkrótce 😘 😘 😘

• Mamusia
asia85a napisał(a):
Witajcie dzis o 24.40 sn urodziłam kubusia szybko poszlo przy 2 partym byl juz na swiecie reszte napisze jak wrucimy pewnie w sobote wyjde

Jest juz Kubuś!!! gratulacje ogromne 🙂 🙂 ja też na swojego już wyczekuję 🙂

• Mamusia
Gratulacje dla kolejnych świeżych mamuś! Super, że Maleństwa są już z Wami 🙂
Powiem Wam dziewczyny, że zazdroszczę, że na końcówce ciąży sobie możecie dogadzać 🙂 Ja jak pomyślę, że po porodzie faktycznie trzeba będzie się pilnować też bym sobie chętnie podogadzała... Ale nie mogę 😞 Jak tylko zjem coś cięższego to taaaaak się mega męczę, że głowa mała. Takich bóli żołądka i jelit nigdy wcześniej nie miałam. Czasem aż się zastanawiam, czy to niestrawność, czy już poród :/ Jedyne pocieszenie w tym, że to już końcówka.
Pozdrawiam Was równie gorąco, jak gorący jest dzisiejszy dzień 🙂

• Mamusia
totylkoja8 napisał(a):
Mam pytanie do Mamuś, które mają już swoje Skarby po drugiej stronie brzuszka - w co ubrałyście swoje Dzieci na wyjście ze szpitala? Bo choć od dawna mam torby gotowe, to ciągle głowię się, w co ubrać Jasia... 🤔 😮

Grażynko ja jak wychodzilam w sobote to nie bylo takiej super pogody wiec ubralam Stasia w dresik..pod spodem mial spioszki..no i czapeczke troszke cieplejsza nie jakas tam gruba ale taka z podszewka wiazana zeby uszka byly zakryte...teraz spi w samym body bo goraco jak nie wiem co 😮 polozna mowila zeby dziecku zakladac warstwe wiecej niz sobie wiec jak bedzie goraco mysle ze nie ma co szalec...przygotuj mezowi do zabrania dwie opcje jak bedzie chlodno i jak bedzie goraco...my jutro juz wychodzimy sie wietrzyc 🤪 i mam go ubrac w body i spioszki..i wziac kocyk do wozka oczywiscie jak bedzie goraco 😉

• Mamusia
KarolinaMotyl napisał(a):
Ale Wam zazdroszcze 😞 😞 😞

Karola nie bój żaby .. 😉 zobacz ja mialam rodzic w listopadzie 😁 a tu chwila i po wszystkim..niedlugo i Ty bedziesz miałam Oliwierka po drugiej stronie..zobaczysz 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Dobre pytanie z tym ubraniem. Ja wczoraj przegladalam torbe dla Elvisa i zastanawiam sie.
Jesli w pt zrobia mi cesarke i wszystko bedzie ok to w pon powinnam wyjsc. Sprawdzalam pogode i ma byc u nas 16-18'C...Mam pajacyk bawelniany, polarowy, 2 body, kaftanik z krotkim i dlugim, spioszki, 2 czapeczki( ciensza i grubsza), rekawiczki i kocyk. Dziewczyny, wiem ze temat pampersow byl poruszany....ale ja dopiero teraz kupuje. Jakie i ile kupilyscie?
Czy macie Huggies z wycieciem na brzuszku? Znow wczoraj uslyszalam ze Pampersy sa bardziej mieciutkie, chlonne a na brzuszku podwijamy na wierzch lub pod spod....?

• Mamusia
agus34 napisał(a):
Dobre pytanie z tym ubraniem. Ja wczoraj przegladalam torbe dla Elvisa i zastanawiam sie.
Jesli w pt zrobia mi cesarke i wszystko bedzie ok to w pon powinnam wyjsc. Sprawdzalam pogode i ma byc u nas 16-18'C...Mam pajacyk bawelniany, polarowy, 2 body, kaftanik z krotkim i dlugim, spioszki, 2 czapeczki( ciensza i grubsza), rekawiczki i kocyk. Dziewczyny, wiem ze temat pampersow byl poruszany....ale ja dopiero teraz kupuje. Jakie i ile kupilyscie?
Czy macie Huggies z wycieciem na brzuszku? Znow wczoraj uslyszalam ze Pampersy sa bardziej mieciutkie, chlonne a na brzuszku podwijamy na wierzch lub pod spod....?

Ja uzywam Huggies ale mam rowniez Happy i maz ma kupic Dada w Biedronie bo podobno sa dobre...u nas niestety Hugg...sa wycofywane ze sprzedazy wiec bede musiala sie przerzucić na jakies inne ale jeszcze nie wiem na jakie 😮

• Mamusia
ja mam tylko ubranka na wyjscie i wzielam wszystkie mozliwe opcje, body na krotki rekaw i na dlugi, spiochy bawełniane i welurowe, takie grubsze, 2 pary skarpetek i 2 czapeczki - po jednej cieplej i cienkiej i niedrapki, do tego kocyk, pieluche taka grubsza materiałową i 2 tetrowe i rożek 😁

A najlepsze ze ja już byłam w takim dołku bo nie wiedziałam co wziąść i Paweł to wszystko wybierał 😁

• Mamusia
Moja Paulinka ma termin na 14-16 maja i na wyjście mam przygotowany kaftanik, welurkowy pajacyk, skarpetki i czapeczkę bawełnianą. Gdyby jakimś cudem przyszła bardzo brzydka pogoda to mam dla niej cały taki cieplejszy pajacyk-miś ale uważam że nie będzie potrzebny. I tak małą będę zabierała w nosidełku i kocyk będzie jakby co, więc nie panikujmy.

Ja leżałam 3 dni na patologi, miałam wielkie nadzieje że te moje bole z krzyża i krocza się przekształcą w coś bardziej poważnego ale niestety, mała to taki mały łobuz i wyjść nie chce. Skurczy porodowych nie mam, ordynator jedynie stwierdził skrócenie szyjki o 20%, więc szansa jest ale to nadal niewielki postęp.

• Mamusia
asia85a napisał(a):
Witajcie dzis o 24.40 sn urodziłam kubusia szybko poszlo przy 2 partym byl juz na swiecie reszte napisze jak wrucimy pewnie w sobote wyjde

gratulacje Asia!!!!!! 🤪 super że masz już synusia przy sobie! życzę zdrówka i szybkiego powrotu d domu 🙂

• Mamusia
Dzięki piękne Dziewuszki za podpowiedź 😘 Dorzuciłam po dresiku do każdego rozmiaru (bo mam wariant na 56 i 62), gdyby miało się jakoś nagle ochłodzić i teraz to ja mogę rodzić 😜
Właśnie wróciłam ze spaceru/zakupów. Mąż by mnie ukatrupił, gdyby widział, ile niosłam, ale boli mnie to biodro i noga jak jasna cholera, więc drugi raz do sklepu bym nie doszła, a nie chcę pokazywać mu, że boli mnie tak bardzo, bo tylko biedaczek by się przejmował, a przecież i tak nie pomoże 🤢 Dlatego bardzo, bardzo, bardzo, ale to bardzo chciałabym, żeby Jaś postanowił wyjść nawet za 5 minut 😉

• Mamusia
agus34 napisał(a):

Ja pzretestowałam te Huggiesy przy Werce i wycięcie za cholere nie chciało wypaść tam gdzie powinno 🥴 Osobiście na start polecam pampersy - ja wywijam na wierzch

• Mamusia
Oliczeko nie martw się. Często tak robią ze przed cesarką podają oksytocynę żeby rozruszać troszkę organizm, żeby dzidzia wiedziała że czas wychodzić na świat. Wyjęcie dziecka z brzucha tak nagle może być dla malucha szokiem, tak więc spokojnie, bez nerwów

Asiu GRATULACJE 🙂

Rudzielec żaden facet nie lubi jak mu klejnoty marzną 😉

• Mamusia
Dziewczyny,
Akcja Nikoś odwołana!!! 🙂 Dziś zrobił nam psikusa i bardzo ładnie obkręcił się na usg 🙂 No nie mogę z tym wszystkim, jak już się nastawiłam i denerwowałam 2 dni to on mi takie numery robi.
Więc jesteśmy w domu i czekamy.... Muszę zrobić do środy usg z przepływami ale każdy ma zajęte terminy...
Zapewne teraz urodzę ostatnia! 🙂 Mama nadzieję że któraś na mnie poczeka 🙂

• Mamusia
oliczeko napisał(a):
Dziewczyny,
Akcja Nikoś odwołana!!! 🙂 Dziś zrobił nam psikusa i bardzo ładnie obkręcił się na usg 🙂 No nie mogę z tym wszystkim, jak już się nastawiłam i denerwowałam 2 dni to on mi takie numery robi.
Więc jesteśmy w domu i czekamy.... Muszę zrobić do środy usg z przepływami ale każdy ma zajęte terminy...

spokojnie ostatnia na pewno będę ja !!!! nie martw się. 🙂

• Mamusia
oliczeko napisał(a):
Dziewczyny,

o kurcze! ale numer! ja coś tak czułam, że to jeszcze jakiś numer Ci Nikoś wykręci 🙃 teraz na spokojnie, bez presji, ja tam na Ciebie mogę poczekać, bo mi tam dobrze w tej ciąży 😁