Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja mam wizyte jutro w dzien kobiet 😉 mam nadzieje że z tej okazji wszystko bedzie ze mna ok i z małą kobitka w moim brzuszku też 😉 jutro lekarz przeanalizuje mi wyniki badań mocz krew glukoza i wymaz z pochwy ciekawe jak wyszlo to wszystko ? 😮

• Mamusia
Dziewczyny życzę powodzenia na glukozie. Ja miałam we wtorek da się to przeżyć ale nie jest to smaczne 🤢
Dzisiaj mam wizytę popołudniu, juz nie mogę się doczekać. Moja królewna coś ostatnio spokojna jest ale czasem mamę kopnie delikatnie oby po porodzie też była taka grzeczna 🙂
Paulinka wy juz pewnie po wizycie, oczy nacieszylas widokiem córeczki 🙂 napisz jak wrażenia.
Życzę miłego dnia 😎

• Mamusia
Mamuska2706 napisał(a):
ale mialam dzis sen juz sie zaczeło 🤔 sny o porodzie masakra!!! dzis postanowilam ze zabieram sie ostro za jakies cwiczenia bo spulchnialam i moje cialo juz nie jest takie umiesnione 😠 majtki mi sie wbijaja w boczki i tylek wycisniety masakra no 🤢

Ja jak poćwiczyłam na tej szkole rodzenia,tak drugi dzień mam zakwasy 😞

• Mamusia
Mamuska2706 napisał(a):
ja mam wizyte jutro w dzien kobiet 😉 mam nadzieje że z tej okazji wszystko bedzie ze mna ok i z małą kobitka w moim brzuszku też 😉 jutro lekarz przeanalizuje mi wyniki badań mocz krew glukoza i wymaz z pochwy ciekawe jak wyszlo to wszystko ? 😮

Napewno wszystko będzie dobrze 😉

• Mamusia
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają dzieci. Która część wózka najbardziej się brudzi?
Podoba nam się wózek Bebetto Luca ale zrobiony jest z delikatnego ( w moim odczuciu) materiału i nawet jak weźmiemy grafitowy to obawiam się, że może się łatwo brudzić. On nie ma struktury takiej nieprzemakalnej tylko wygląda trochę jak len.

• Mamusia
magdad86 napisał(a):
Moja Zuzanna jak się zmieni to w Marcelka,ale ciuszków różowych i typowo dziewczęcych mam mega dużo 🙂
Moja córcia też ostatnio jest bardzo spokojna,a szkoda,bo lubię jej kopniaczki :]

Ja nad imieniem dla córeczki jeszcze się zastanawiam 🙃 ale jak się okaże że to chłopiec to też będzie Marcelek. Imię czeka od prawie 8 lat , tylko chętnego na nie nie ma 😁 ale mój mezus powiedział że nie będzie długo czekal 😜 i będzie weto po porodzie. Licze na to 🙃. Narazie nie możemy się doczekać przyjścia na świat naszej kochanej córeczki, ja od początku czułam że to będzie córka. Oby była zdrowa i doczekała grzecznie terminu 🙂

• Mamusia
zucchini napisał(a):
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają dzieci. Która część wózka najbardziej się brudzi?
Podoba nam się wózek Bebetto Luca ale zrobiony jest z delikatnego ( w moim odczuciu) materiału i nawet jak weźmiemy grafitowy to obawiam się, że może się łatwo brudzić. On nie ma struktury takiej nieprzemakalnej tylko wygląda trochę jak len.

w gondoli to sie raczej nic nie brudzi. podkladasz pieluszke i nawet jak sie uleje to sladu nie bedzie.
w spacerowym/parasolce brudzi sie chyba wszystko 🙂 najbardziej podnozek jak maluch juz chodzi, brudza sie boki bo jak je to wszedzie lapkami dotyka i zostawia slady. kurcze, no generalnie te materialy przynajmniej ja mialam latwo zmywalne.

• Mamusia
Ania13 napisał(a):
Glukoza po 2 godzinach z obciążeniem 75g wynik 200 😲 To poszalalam, zobaczymy co powie lekarz. Muszę jeszcze przed wizyta wciągnąć coś słodkiego, później mogę sobie juz nie poszalec 🥴

cos mi sie widzi ze bedziesz musiala wypic jeszcze jeden kubeczek :/ strasznie wysoki ten wynik :/

• Mamusia
aniutka102 napisał(a):
dziewczyny mialyscie moze robiony ząb w ciazy? mnie czeka jutro wizyta, ósemka mnie boli 😞
dentystka mi mowila ze ten okres ciazy jest najbespieczniejszy do leczenia zebow, ale pewnie znieczulenia nie dostane...

Można leczyć zęby ze znieczuleniem. Tylko musisz uprzedzić dentystę o swoim stanie i podaje znieczulenie, które nie jest szkodliwe. Bez adrenaliny czy coś takiego. Pytałam swojego lekarza o to.

• Mamusia
Hej ja też po glukozie fuj wyniki:
przed obciążeniem na czczo 80,6
obciążenie 75 gram
po godzinie 127,7
po dwóch godzinach 75,7
Mam nadzieję, że wszystko dobrze 🙂
Maluch mnie kopie jak szalony, aż mi wszystko drży zwłaszcza jak jadę autem i słucham muzyki 🙂
Przytyłam o zgrozo 10 kilogramów 🤪

• Mamusia
Ja w pierwszym trymestrze poszłam z bólem piątki i leczył mi ząb bez znieczulenia, bo powiedział,ze nie może mi dać. Cholernie bolało ale juz po leczeniu kanałowym mogłam normalnie funkcjonować. Ale w tym trymestrze to chyba już jest jakieś znieczulenie. Na pewno jest skoro dentysta tak ci powiedział.

• Mamusia
dzis bylam w sklepie o ogladalam wózki, sprzedawczyni dala mi kilka ulotek i spodobal mi sie strasznie 1 tu link http://allegro.pl/babyactive-elipso-wozek-3w1-ultra-lekki-tychy-i3077599869.html ocencie i napiszcie co o nim myslicie. Ja tez uwazam ze sie spacerowka brudzi choc jasna gondola tez sie brudzi 😉

• Mamusia
Można leczyć zęby ze znieczuleniem. Tylko musisz uprzedzić dentystę o swoim stanie i podaje znieczulenie, które nie jest szkodliwe. Bez adrenaliny czy coś takiego. Pytałam swojego lekarza o to.

o to super wiadomosci dla mnie! bo boje sie dentysty okropnie...

• Mamusia
Witam
Jestem po wizycie u ginekologa. Widziałam dzidziusia, przez pierwsze 10 min tak się wiercił, że nie było szansy go zmierzyć, zrezygnowany lekarz stwierdził, że poczekamy to może się obróci. Porozmawialiśmy przez 5 min i dzidzia się obróciła. Zobaczyliśmy 100% dziewczynkę. Mała ma się dobrze i waży 900 g
Pozdrawiamy

• Mamusia
Mamuśka2706 fajny ten wózek podoba mi się gondola wieksza koła pompowane odpowiadał by mi ale jaki jest w rzeczywistości na żywo to nie wiem.
Ania nacieszyłam oczy nacieszyłam 🙂 Doktorka przyłożyła tylko to coś od usg :p i mów o jaką ma bibulinkę pannica rośnie no i się bardzo ucieszyłam że się już potwierdziło że to dziewczynka 🙂 waży 700g serduszko zdrowe wszystko ma na swoim miejscu buzia kręgosłup cały bez rozszczepów ssała paliszka u jednej rączki a drugą rączką dotykała się po buzi 🙃 miała przez całą wizytę czkawkę co i było widać na monitorze he 🙃
Mam pytanie do was ponieważ mam łożysko w dnie i na ścianie przedniej jak to ma się do porodu naturalnego? czy łozysko tak jakby przeszkodzi w wydostaniu się maluszka i wchodzi tu tylko cesarka w grę????

• Mamusia
Fijolek , na Libelta mialam badanie.

Chyba jako jedyna nie podołałam glukozie - zwymiotowalam po pol godziny. gdybym nie wstala z lezanki, moze bym wytrzymala, ale moja glupota ze wstalam choc wiedzialam ze przed 15 minutami prawie przelykalam glukoze ktora wracala mi do gardla :/ myslalam ze juz w porzadku bo czulam sie dobrze i nagle jak mnie zlapalo... :<
nie przemoglam 😞 czulam sie okropnie, nie wiem co powie lekarz, drugi raz mimo to krew mi pobrali, ale pewnie bede musiala poprawic badanie. Na pewno 😞 nie wiem jak dam rade 😞 już pierwszy lyk byl okropny, a przy polowie kubeczka juz mi sie zwracalo. wszystkiego dowiem sie w poniedzialek.

W poczekalni prawie zemdlalam dwa razy, caly dzien wszystko smakowalo i śmierdzialo mi glukoza..