Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesto 4w1 oznacza baze samochodowa do fotelika ale spotkałam sie tez z takim określenie np. 3w1:stelaz,gondola i spacerówka. Trzeba uwaznie czytac. A co myslicie o wózku Espiro Vector? dla mnie wielkość gondoli nie ma tak ważnego znaczenia.

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny ja tez sie zastanawiam nad wozkiem czy nie kupic wczesniej zeby miec z glowy a z drugiej strony to remonty robimy i tez nie wiem jak to bedzie ;/ moja kuzynka kupila teraz fajny wozek za 1200 zl gondola, spacerowka fotelik do tego te wszystkie ochrniacze itp parasolka torba i zadowolona ja tez taki chyba kupie

• Mamusia
Hugolinka napisał(a):
Widziałam szkraba,ale strasznie kręcona jest! Uklad miednicowy, główka jest po prawej stronie mojego brzucha. Macica juz sie rozrosła i jest ponad pępek. Fajnie było widać jak kopała w pepowine.. jak chciał zbadać jej przepływ to mała kopała w nią i ciężko było zbadać. Pytałam się kiedy dzgdzia powinna sie pryekrecic główką w dół to gin powiedział, źe nawet w 37 tyg ciąży do tego dochodzi.

to fajnie, zazdroszcze!!! ja bylam u lekarza i nie zrobil mi usg bo mowi ze narazie nie ma takiej potrzeby ,zbadal bicie serduszka i wszystko jest ok, o ułozeniu powiedzial mi tez ze jest ponad pempek.żałuje ze nie zobaczylam synusia ale wiem ze ten lekarz jest świetnym fachowcem i wie co robi,dlatego sie nie martwie.

• Mamusia
Aniutka jak jesteś w rękach dobrego fachowca to nie masz się o co martwić 🙂

Byłam na tej szkole rodzenia i pierwsza lekcja to mowa o porodzie naturalnym, ćwiczenia też takie przygotowujące do porodu naturalnego. Ale będę chodzić, później dowiem się czegoś więcej na pewno to raz, a dwa, że przynajmniej jakieś ćwiczenia się robi, a nie tylko siedzi w domu :]

• Mamusia
Yvonne1987 napisał(a):
Dziękuję dziewczyny za tyle odpowiedzi odnośnie ułożenia dziecka, uspokoiłam się 🙂
Mi też podoba się Jedo Fyn ,a także Passo

http://allegro.pl/wozek-passo-4w1-euro-cart-gratisy-wysylka-24h-i3062170276.html

dla mnie ważna jest gondola,musi mięc chociaz 80 cm długości aby dziecku jak urośnie tez było wygodnie 😉

Passo bardzo fajny wozeczek i ten fiolet, sądzicie że ten kolor pasuje i do dziewczynki i chłopczyka?
Wczoraj pani w sklepie zachwalała mi wózek firmy tako gondola duza 90 cm, od spodu plastikowa- fajna i wkoncu widziałam konkretna spacerowke na żywo bo te które wcześniej oglądałam to jakieś lipne były wyglądały na bardzo małe a ta naprawdę super i ogólnie cały zestaw mi się podobał ale cena masakra 2000 zł oczywiście fotelik w tym. W środku miał wypełnienie w kolorze i był z materiałów oddychających co się z tym wiąże nie miał okienka.
Ze względu na cenę to jednak na ta chwile wybrałabym passo.

• Mamusia
ale mialam dzis sen juz sie zaczeło 🤔 sny o porodzie masakra!!! dzis postanowilam ze zabieram sie ostro za jakies cwiczenia bo spulchnialam i moje cialo juz nie jest takie umiesnione 😠 majtki mi sie wbijaja w boczki i tylek wycisniety masakra no 🤢

• Mamusia
Mamuska2706 napisał(a):
ale mialam dzis sen juz sie zaczeło 🤔 sny o porodzie masakra!!! dzis postanowilam ze zabieram sie ostro za jakies cwiczenia bo spulchnialam i moje cialo juz nie jest takie umiesnione 😠 majtki mi sie wbijaja w boczki i tylek wycisniety masakra no 🤢

O to widze że nie tylko ja miałam taki sen tej nocy 🙂 Też właśnie mi się śniło że rodziłam, ale prawie bez bólu było i nawet sobie tak pomyślałam we śnie że mogłabym tak więcej razy rodzić. 🤔 A i jeszcze najlepsze nie zdążyłam wszystkiego kupić bo przed czasem znalazłam się w szpitalu. Także muszę chyba powoli zakupy robić żeby faktycznie tak nie było.
Mi się też teraz ładnie tyje, tyle tylko że na brzuszku. I już nawet nie mam w czym chodzić bo wszystko albo ciasne albo krótkie 🙂 Skoro teraz mam taki brzuszek to zastanawiam się jak będę później wyglądąć 🙂
Ale ten czas szybko leci. Kiedy

• Mamusia
Mamuska2706 napisał(a):

O to widze że nie tylko ja miałam taki sen tej nocy 🙂 Też właśnie mi się śniło że rodziłam, ale prawie bez bólu było i nawet sobie tak pomyślałam we śnie że mogłabym tak więcej razy rodzić. 🤔 A i jeszcze najlepsze nie zdążyłam wszystkiego kupić bo przed czasem znalazłam się w szpitalu. Także muszę chyba powoli zakupy robić żeby faktycznie tak nie było.
Mi się też teraz ładnie tyje, tyle tylko że na brzuszku. I już nawet nie mam w czym chodzić bo wszystko albo ciasne albo krótkie 🙂 Skoro teraz mam taki brzuszek to zastanawiam się jak będę później wyglądąć 🙂

• Mamusia
Mamuska2706 napisał(a):

• Mamusia
Yvonne1987 napisał(a):
Dziękuję dziewczyny za tyle odpowiedzi odnośnie ułożenia dziecka, uspokoiłam się 🙂
Mi też podoba się Jedo Fyn ,a także Passo

http://allegro.pl/3w1-jedo-fyn-4ds-berber-jedo-2013-od-reki-i3075370582.html

dla mnie ważna jest gondola,musi mięc chociaz 80 cm długości aby dziecku jak urośnie tez było wygodnie 😉

Podobają mi się też te wózki, widziałaś je może na żywo, coś nie mogę zagonić męża, żeby na coś się w końcu zdecydować.
http://allegro.pl/3w1-jedo-fyn-4ds-berber-jedo-2013-od-reki-i3075370582.html

Poza tym u mnie dziś ciężki dzień i dużo stresu mam nadzieję, że mojemu skarbowi to nie zaszkodziło, mam trochę problemów rodzinnych, czasem wyrzucenie paru słów oczyszcza atmosferę, mam nadzieję, że tak będzie u nas..
To są właśnie uroki mieszkania z rodzicami...

• Mamusia
Fajny nawet ten wózek JEDO FYN 4DS tylko zastanawia mnie ten śpiworek na nóżki w wersji spacerowej jakiś taki inny taki w środku spacerówki??.... nie wiem może to ja coś wydziwiam he
Jutro na 9.30 USG 🙃 i dowiemy się czy Zuzanka jest nadal Zuzanką 🙂 a może w Antoniego się przeistoczyła hi 😁