Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hehe , moja cora sie cieszy 😁 ciagle sie pyta kiedy bedziemy kupowac dla dziecka rzeczy
a ja siedzie na "tablicy" i szukam lozeczka 😉 uparlam sie na jeden model 😎
moze nie jest na topie ale funkcjonalny jak ktos ma malo metrow 😉 (tak mi sie wydaje )Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...
co do ubranek to faktycznie ja tez szalalam i polowa lezala mloda urodzila sie 1 dnia 37 tyg ... to miala 54 dl i 2900 ( porod byl wywolany )
dobrze jest podadac o tych "pierolkach " co i jak bo zielona jestem hehe
a jaka butelka , jakie mleko jesli juz ... iakie kosmetyki kurcze tyle pytan

• Mamusia
A propos mleka... jakieś 2 tyg temu kumpel udostępnił zdjęcie i komentarz swojej koleżanki z Lublina na fejsie... W środku opakowania był zdechły szczur!!!!!!!!! To była kaszka Nestle- do końca życia będę miała to zdjęcie przed oczami!!!!!!

Witam nową 😉 Jest nas tutaj sporo i różne były nasze początki, u jednych bezproblemowo u innych z przygodami, ale teraz wszystko już jest ok i rośniemy 😉

Widziałam tego szczura czy cuś na fb, jak pokazałam mężowi to się pytał skąd wiadomo że to szczur Gdybym sama coś znalazła w opakowaniu myslę, że zemdlałabym. Ja jestem strasznie obrzydliwa i nawet w restauracjach się brzydzę jeść 🙂
W ciągu tych 3 lat życia mojego synka widziałam już kilka takich wpadek marek , gerbera najczęściej 🙂

Razem - u mnie nawet takie łóżeczko by się nie zmieściło A teraz w ogóle ta przeprowadzka nie wyszła i nie mam pojęcia gdzie damy łóżeczko :/

A co do gadania o pierdolkach no to właśnie dlatego tu w końcu weszłam 😉
Wszystko się tak strasznie szybko zmienia, że sama chętnie podyskutuję na temat butelek, wózków i innych. Ostatnio jak byłam w Pętliczku - ogromny sklep z art. dla dzieci od smoczkow, przez buty, wózki, zabawki itd - to na prawde wszystko sie pozmienialo.
Z mlekiem i kosmetykami to my chyba nie bedziemy za bardzo szaleć, bo starsze dziecie ma AZS (ktorego ja do dzis nie widze), ale wszelakie alergie ma w najwyzszych klasach uczuleniowych i nie odwaze sie chyba drugiemu dawac zwykle mleko czy uzywac zwyklych kosmetykow. Bede sie bala:/

Czesc Madzia! Witamy!

• Mamusia
henimedes napisał(a):
A propos mleka... jakieś 2 tyg temu kumpel udostępnił zdjęcie i komentarz swojej koleżanki z Lublina na fejsie... W środku opakowania był zdechły szczur!!!!!!!!! To była kaszka Nestle- do końca życia będę miała to zdjęcie przed oczami!!!!!!

Witam nową 😉 Jest nas tutaj sporo i różne były nasze początki, u jednych bezproblemowo u innych z przygodami, ale teraz wszystko już jest ok i rośniemy 😉

tak ale później w necie i TV było sprostowanie że to prowokacja o żaden szczur to nie był , jak znajdę to podeślę linka

• Mamusia
UUU,i skasowalo sie 😞 Wydawalo mi sie ze obila mi sie o oczy juz jakas dziewczynka... ale widze ze Dagmarze sie udalo! Gratuluje!
Nie moge tabelki obejrzec bo nie dostalam zaproszenia 😞
Witam wszystkie nowe brzuszki 😁

• Mamusia
Gosia734 napisał(a):
Hej taz zaglądam czasem do was ale nic nie pisze a tu macie o tej kaszce artykuł http://wyborcza.pl/1,126565,13286353,_Szczur__z_kaszki_dla_dzieci_okazal_sie____zbrylonym.html sierpnióweczka 2013 🙂

dokładnie, a później jeszcze gdzies pisali że to jakis "główny " składnik kaszki się tak zbrylił , niestety niefortunnie w taki kształt , powinni pociągnąć tą dziewczynę do odpowiedzialności i chyba tak będzie

• Mamusia
Dzięki za miłe powitanie dziewczyny 🙂
Obserwowalm Wasze posty od dawna ale ciagle powstrzymywalam sie od rejestracji i pisania. Dlugo staralismy się o brzuszek i po raz pierwszy udalo nam sie w lipcu, niestety w 7 tygodniu poronilam,nastepnie przestalam reagowac na leki jakie mi podawano na wzrost pecherzyka i lekarz stwierdzil ze 19 listopada powinnam poddac się w szpitalu resekcji klinowej jajników(bo są za duże).Intensywnie szykowalam sie do szpitala, wszystko było ustalone 11 listpada w moje urodziny powinnam dostac okres,a ze ten czesto lubil się spóźniac to 13 nadal sie nie martwilam,wiedzialam ze owulacji nie bylo i tylko interesowalao mnie aby dostac okres i 19 udac sie do szpitala.Nie dostając okresu do 16 listpada zaczelam sie martwic ze jak ja mam isc do szpitala jak nie dostalam okresu a lekarz kazal isc po okresie,no i tym sposobem tak od niechcenia bez zadnej nadzieji zrobilam test ciążowy i czekając na wynik mylam sobie zęby i jak zobaczylam te 2 krechy to myslalam ze z wrazenia szczoteczke do zebow połknę.Od tamtego czasu bylam ostrożna, nie nastawialam się na sukces,bo balam się ze stanie sie to samo co w lipcu, ale w 12tygodniu wiedzialam ze moge juz rodzinie powiedziec,i tak zlecialo az do teraz, coraz bardziej zaczynam wierzyc w to ze zostaniemy rodzicami ale ciagle jest to dla mnie takie dziwne uczucie.Mam straszną ochote na pomarańcze i jabłka,nie moge patrzec na mięso, najlepszym posiłkiem jest chleb z masłem i pomidorem lub ziemniaki z kapusta kiszoną.Piersi mnie bolą i do niedawna bolała mnie strasznie kość ogonowa a teraz ból przeszsedł na kosc kulszowa i tak mnie prawy półdupek boli ze nie mogę wytzrymać,czy któraś z Was ma jakąś złota ade na ten ból?

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂
Witam nowe mamusie Gosie i Marlene 🙂

W niedzielnym nastroju postanowilam sobie z rana zrobic relaks w wannie 😉
Mloda jeszcze spi to nie bedzie mama , mamo...itd
Dzis jak sie obudzilam to mialam dziwne sny ktore pamietam w urywkach
piersza historia to to ze maz ssal piers moja (a cyce byly ogromne :blink 🙂 i plul krwia ale pozniej cos tam zaczynalo leciec ( czyzbym niala jakies schizy na temat karmienia ? , hmmmm z mloda nie mialam pokarmu dostalam cos tam po tygodniu siedzenia w domu i to znikome ilosci wiec dostawialam ja do cyca okolo 1,5 miesiaca i sie poddalam bo nic to nie dalo ) - a tu prosze taki sen moze proroczy 😎drugi fragment to taki ze mezowi zadne imie nie pasowalo
jakos tak ostatnio snia mi sie sny w temacie ciazy i dziecka 😁
co do stanu odczuwania wszelkiego w ciazy to czesto bola mnie piersi (brodawki i sudki wygladaja jak by ktos je z namaczania wyciagna miesiecznego tak ciagna ) , kregoslup boli dolne partie jak wiecej potuptami i podzwigam (ale to typowe obiajwy ) no i jak kicham albo zaklaszle to dol ciagnie
zapachowo juz mniej dokuczliwie (tak mi sie wydaje , ale unikam sklepowi i miejsc gdzie jest surowe mieso 😁 )
co do smakow to wdalszym ciagu nie jestem pewna ... jogurty jem , platki z mlekiem, kolorowe kanapki (pomidor , ogorek kiszony) lubie kwasne , slone (za slodycze mnie niepociagaja ) ale bez
jakiegos szalu raczej jejm bo jem (czest sie wlasnie zastanawiam co by tu zjesc 😞 )
no to tyle w kwestii mojego bytowania brzuszkowego aaa
maluszek wczoraj wieczorem z prawej strony" przefikal " na lewa (poczulam ) bo mama sie ukaldala na lewa 😁 starm sie mu poswiecic troszke czasu wieczorem to cos tam do niego mowie czule i glaszcze 😎
a szwgierka ma juz 1cm dzidzusia"(dzidzia byk "hehe ) fajnie ; zaczyna odczuwac mdlosci i wstret do ogorkow kiszonych (tak sobie mysle ze bedzie dziewczyna , no ale czas pokarze )
milej leniwej niedzieli kochane brzuszki

• Mamusia
Razem napisał(a):
Witam nowa mamusie na forum 🙂
jakie masz komplikacje jeli mozna wiedziec ?
my czasem tez borykamy sie z roznymi dolegliwosciami i sie wspieramy 😉

moja historia wygląda tak, ze obecnie zaczal sie u mnie 14tydzien, termin mam na 3-4.08. w6 i9 tyg mialam krwawienia, okazalo sie ze mam krwiaka na macicy kt,ry się nie wchłania i kosmówka jest bardzo nisko polozona, boje sie ze przeobrazi sie w lozysko przodujace 😞 czy ktoras z was kobitki to miala?

• Mamusia
Witam, jeszcze z łózka 🙂

Impreza udana, nawet bardzo 🙂
Kacper zadowolony z prezentów.
Od nas dostał kolejną część do Tomka i skwitował to zdaniem: " no właśnie o to mi chodziło"
Także radość ogromna 😉
Od mojej siostry dostał ZygZaka i też radość nie miała granic 🙂
Teście spóźnili się prawie 2 godziny 🤪 Ale przecież spoko - niby dlaczego miałabym się denerwować.
Teraz nie mam zamiaru za bardzo wychodzić z sypialni, co by sobie ciśnienia nie podnosić z rana 🤪
Ale fajnie było.
Czas strasznie szybko leci, 3 lata temu był taki malutki, taki bezbronny a teraz już super chłopak z niego 🙂
Płakałam wczoraj jak nie wiem jak go obserwowałam jak się z kuzynem bawił.

Rudi zaproszenie wysłałam już dawno, teraz wysłałam jeszcze raz.
Jagoda do Ciebie zaproszenie też wysłane.
Zaraz wkleje poprawioną tabelkę 🙂

Witam nowe mamusie i jak macie ochotę to podajcie dane do tabelki 🙂

Z tą kaszką to robią wielkie afery a ja nie sądzę, żeby to był szczur. zbryliła się kaszka i już - przynajmniej według mnie 🙂

Monika może rzeczywiście prorocze sny 🙂
Ja mam ostatnio tylko erotyczne 🙂 Noc w noc 🙂

Muszę iść bo mnie na śniadanie mąż woła 😉

• Mamusia
Hej 🙂
Właśnie wstałam- właściwie się obudziłam 😁
Dagii- super, że impreza się udała. Sto lat dla Synusia! Niech rośnie duży i silny!!! 🙂

Dzisiaj znowu śniadanie do łóżka 🙂 Właśnie przyszedł mój Mąż i zapytał na co mam ochotę 🙂

Co do snów... mi się śnią głupoty głównie, czasami straszne sny... ale to ponoć normalne... :P

Milego dnia!!!

• Mamusia
Dagii Mam to samo z tymi snami nale przyznam szczerze ze to mi sie podoba 😉 ☺️

witam nowe dziewczyny coraz wiecej nas naprawde super 🙂

Jesli chodzi o kaszke to bzdura poddali to do laboratorium to byla kaszka posklejana ,wiecie jak to jets konkurencja chce wybic konkurencje 🙂

Ja sie wlasnie tak zastanawiam bo 10.01 bylam na wizycie i mowili 12 tydzien ,(po 12 dniach)22 stycznia mialam badanie i to byl 13 tydzien..(znow po 10 dniach bylam) w szpitalu bylam 2 dni temu czyli 02.02 i znow mowili ze 13 tydzien ;/ ja nie wiem jak oni to licza i troszke mnie to denerwuije to co moje dzieciatko nie rosnie czy jak ;/ 😮

Dzień Dobry w niedziele!

Boże, ta pogoda mnie dobije. Od rana jest szaro i ciemno jak w nocy :/

Lola
- mogę sobie tylko wyobrazić zaskoczenie widokiem kresek na teście, ale jak widać tak miało być, teraz już będzie z górki, zobaczysz jak szybko zleci 🙂 Twój świat stanie na głowie hehe

Razem
- a propos karmienia - ja mialam ogromne problemy z karmieniem 😞 Do dziś mam straszne wyrzuty sumienia 😞 Poddałam się po 3 tygodniach i teraz wyrzucam sobie, że nie dałam rady. Wczoraj wlasnie czytalam opinie o szpitalach - gdzie sa najlepsze poradnie laktacyjne. U mnie jest problem z brodawkami, a po krawieniach i pekaniu do dzis mam blizny :/ Nie chcialabym powtorki tego wszystkiego ale zamierzam karmic jak najdluzej.
A w chwili obecnej to moje piersi waza chyba po 2 kg kazda, sa ogromne, skora mnie swedzi, brodawki sie powiekszyly na maxa :/ jak smaruje oliwką dla dzieci to mi skora puchnie. Musze jakis krem przeciw rozstępom zakupić, ale póki co mojego poprzedniego super sprawdzonego nie ma nigdzie w hurtowniach wiec czekam.

Rudi - Witaj! 🙂

Mariette - z tymi tygodniami to zupelnie sie nie przejmuj! to tylko automaty licza. Potem jak dzieciatko bedzie wieksze to przeciez kazda jego czesc ciala na USG bedzie "datowana" na inny wiek 😉Natura i tak wie najlepiej kiedy 🙂 Ja akurat wiem kiedy dokladnie bylo poczecie no i sama sobie mozesz to policzyc od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki - moj byl 24 pazdz w srode wiec w kazda kolejna srodę rozpoczyna się kolejny tydzien ciazy 🙂

Dagii
- a gdzie te zaproszenia przychodzą? bo ja nic nie mam :/ a Tabelkę widzę od początku.

Kerry - nie za dobrze Ci 😉?

Dziewczyny które mają już dzieciaki - czy któraś nosiła w chuście? Ja się przymierzałam ale jakoś mi nie wyszło, a teraz bardzo chcę 🙂 Chętnie dowiem się jak to jest i czy faktycznie szybko można się nauczyć wiązań i umieszczania dziecka w środku

Pozdrawiam wszystkie mamusie!

• Mamusia
madzialicious napisał(a):
drogie mamusie, napiszcie mi prosze o wszych""powiklaniach", czy ktoras z was ma albo miala krwiaki na macicy lub kosmowke za nisko ulozona?pozdrawiam

przykro mi nie pomogę 😞
Jagoda jeśłi chodzi o chusty to też za bardzo nie wiem o co chodzi, nawet nie wiem do czego to potrzebne 😮, ale myślę że wiązań można sie nauczyć, nawet w necie są jakieś "kursy"
a co do karmienia to mam nadzieję że tym razem już w szpitalu się odważę i powiem NIE , bo z małą uległam presji i karmiłam 2 mce , o całe 2 mce za długo , to nie dla mnie, nie lubię być uzależniona od dziecka , czułam dyskomfort i wyłam jak bóbr jak tylko miałam ją przystawiać
chyba nie muszę WAM pisać jaka byłam napiętnowana z tego powodu
tylko mój widział jak na prawdę cierpię

• Mamusia
Witam niedzielnie i boląco- standardowo głowa ;/

Widzę że karmienie to jednak dla wielu problem. Myślałam, że rzadko zdarza się by kobieta nie miała pokarmu... A jednak...

Dagmara, myślę że dziewczyny powinny podać ci do tabelki kiedy poczuły ruchy 🙂

Marietta oni to podają g pomiarów. Jedne rośnie szybciej drugie wolniej. Serduszko bije więc jest ok i nie przejmuj się tym 😉