tez mialam białko w moczu w ostatnich badaniach lekarka pow ze to nic nie szkodzi, bo spanikowałam w poprzedniej ciazy przypomnialam sobie ze tez miałam i to nie było nic takiego
Właśnie WIOSNA! Ja chce juz WIOSNE!!! 🙂 wtedy na pewno będziemy miały więcej ochoty na jakiekolwiek działania 🙂 A mi się humor przed chwilą poprawił, bo właśnie był kurier i dostarczył mój osobisty, nowy telefon! 😁 teraz się zacznie wielka rozkmina i rozgryzanie wszystkich funkcji i bajerów 😉
tez mialam białko w moczu w ostatnich badaniach lekarka pow ze to nic nie szkodzi, bo spanikowałam w poprzedniej ciazy przypomnialam sobie ze tez miałam i to nie było nic takiego
ja tez mam bakterie. dla mnie to dziwne bo nigdy nie mialam bakterii w moczu. gin mowi ze pewnie złapałam na basenie - a ciaza ogolnie sprzyja infekcjom bakteryjnym. koncze brac antybiotyk
Też mam czasami takie dni, ze wszystko mnie wkurza i drażni bez powodu no i odbija się na siostrze albo na mężu. Na drugi dzień jak mam dobry humor to ich przepraszam.
Asia 19877 rzeczywiście często chodzisz do łazienki a odczuwasz jakiś ból albo pieczenie?
Właśnie o to chodzi, że nic mnie nie boli ani nie piecze. Ale 6 marca idę na wizytę wiec opowiem gin o moim problemie to może skieruje mnie na jakieś badanko moczu czy coś poradzi. Bo to już na prawdę jest męczące.
Asia, a może sprobuj wczesniej sie skontaktowac z lekarzem, bo do 6 marca jeszcze kawał czasu. A tak to bedziesz spokojniejsza jak sie wszystko wyjasni 🙂
No i jak dziewczyny po dzisiejszych badaniach??? Pierwszy chłopczyk lub dziewczynka??? 😉 Co do moczu i bakterii, no niestety często się to zdarza... Ja się aż sama dziwię że jeszcze nie dostałam zapalenia, bo przed ciążą standardowo raz na 3 miesiące chorowałam. Często piję soki z cytrusów, one zakwaszają mocz i to może ostatnio pomaga???
Co do lenia... Ach... Noł koment. Mi dochodzi jeszcze niskie ciśnienie i to bardzo potęguje moje przemęczenie i brak sił.
Wiosna... Ach... Ja poprostu usycham od jej braku ;,(
MoniaG - tak bez znieczulenia , tzn brałam paracetamol i robiłam zimne obkłady, ale dziś dowiedziałam się od gin, że w takich sytuacjach ze spokojem mogę brać antybiotyk Augmentin...
Po wizycie u gin wszystko dobrze i nawet teraz dużo nie przybraliśmy hehe 🙂 od ostatniej wizyty przybyło nam 30dkg więc oby tak dalej 😁 kolejna wizyta za trzy tygodnie 🙂
Któraś pisałą że ma problemy z wypryskami... Mam na nie sposób i środek który można używać- sudocrem. Tak, ten dla niemowląt. Na noc na pryszcza i ładnie go obsuszy.
O! to coś dla mnie 🙂 Bo wciąż mam wypryski, na twarzy już praktycznie zniknęły ale na plecach i szyi nie, więc wypróbuję. Powiedz mi jeszcze ten krem kupuje się w aptece czy w drogerii można go dostać?
dlugowlosa to przynajmniej jakies pocieszenie ten antybiotyk, dla Twojej obolalej szczeki 😉 super ze po wizycie wszystko ok 🙂 henimedes dobrze wiedziec o tym sudocremie 🙂 A wgl to chyba muszę to zacząć gdzieś spisywać co jest wazne dla maluszka i co trzeba kupic, bo pozniej sie te dobre rady pozapomina, zwlaszcza jak ktos jest srednio doswiadczony w tym temacie 😉
Dziewczyny, a co myślicie o szkołach rodzenia? Macie zamiar skorzystać?
hej monia co do szkoly rodzenia w pierwszej ciay niechodzilam i teraz tez raczej niebede chodzic a to dla tego ze u nas niema moze teraz powstala ale przy drugim dziecku i tak wiesz jak juz porod wyglada wiec szkola nie potrzebna ale wiadomo kazdy wedlug wlasnego wyboru
Świadomie wybrałam prywatne i uważam, że takie jest lepsze. Moje dziecko przeszło w tym roku do szkoły i widzę jak wyglądają placówki państwowe. Tutaj zawsze brakuje środków, nigdy nic się nie da, a na każde rozwiązanie znajdzie się problem. W przedszkolu takich problemów nie mieliśmy. Dziecko było zaopiekowane pod każdym względem i rozwijało swoje pasje. Czy tak jest w każdym prywatnym, pewnie nie, bo dla niektórych to czysty biznes i z przedszkola potrafią zrobić kołchoz. Z własnego doświadczenia polecam szczerze pójść i zobaczyć - jak są wyposażone sale, czy jest plac zabaw, jak duże są grupy, jakie zajęcia są w standardzie a nie dodatkowo płatne - bo spotkałam się z tym, że logopedia niby jest, a potem się okazuje, że dodatkowo płatna. Podobnie języki, psycholog, zajęcia sportowe itd.
Jeśli ktoś tu zajrzy z okolic Włoch, to Have Fun na Wirażowej warto wziąć pod uwagę.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Rekomendowane odpowiedzi
karolina211188
MoniaG
A mi się humor przed chwilą poprawił, bo właśnie był kurier i dostarczył mój osobisty, nowy telefon! 😁 teraz się zacznie wielka rozkmina i rozgryzanie wszystkich funkcji i bajerów 😉
Jamargaretka
ja tez mam bakterie. dla mnie to dziwne bo nigdy nie mialam bakterii w moczu. gin mowi ze pewnie złapałam na basenie - a ciaza ogolnie sprzyja infekcjom bakteryjnym. koncze brac antybiotyk
Asia19877
Właśnie o to chodzi, że nic mnie nie boli ani nie piecze. Ale 6 marca idę na wizytę wiec opowiem gin o moim problemie to może skieruje mnie na jakieś badanko moczu czy coś poradzi. Bo to już na prawdę jest męczące.
MoniaG
henimedes
Co do lenia... Ach... Noł koment. Mi dochodzi jeszcze niskie ciśnienie i to bardzo potęguje moje przemęczenie i brak sił.
Wiosna... Ach... Ja poprostu usycham od jej braku ;,(
dlugowlosa
Po wizycie u gin wszystko dobrze i nawet teraz dużo nie przybraliśmy hehe 🙂 od ostatniej wizyty przybyło nam 30dkg więc oby tak dalej 😁
kolejna wizyta za trzy tygodnie 🙂
henimedes
Któraś pisałą że ma problemy z wypryskami... Mam na nie sposób i środek który można używać- sudocrem. Tak, ten dla niemowląt. Na noc na pryszcza i ładnie go obsuszy.
Asia19877
henimedes
MoniaG
henimedes dobrze wiedziec o tym sudocremie 🙂
A wgl to chyba muszę to zacząć gdzieś spisywać co jest wazne dla maluszka i co trzeba kupic, bo pozniej sie te dobre rady pozapomina, zwlaszcza jak ktos jest srednio doswiadczony w tym temacie 😉
Dziewczyny, a co myślicie o szkołach rodzenia? Macie zamiar skorzystać?
daga19902