Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Poważnie dziewczynka Henimedes? 🤪 Super mimo, że moje przeczucia zawiodły 🙃 Ale jestem ciekawa co pozostałym mamusiom się okaże 🙂
Co do wanny z hydromasażem Daga, to faktycznie tak jest. Ja na studiach wynajmowałam mieszkanko gdzie była taka wanna, ale i tak jej się nie dało używać, bo masażery były pozapychane, a czyszczenie meeega kosztowne (przynajmniej 4 lata temu tak było). Więc musisz dokładnie popytać, żeby nie wydać kasy na darmo...
A u mnie dzisiaj ranek rozpoczął się od dobrej wiadomości - koleżanka wreszcie zdała prawko za 2 razem 🤪

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marinka napisał(a):
Co do wanny z hydro, nam bardzo odradzal Nasz projektant. One sie zapychaja... musimy poza tym te nasze koszty skrócic zeby na kuchnie starczylo..
MoniaG ja sie juz boje, bo tez bede niedługo zdawac prawko 🤢 🤢 🤢 gratuluje kolezance

Nie bój się, najważniejsze to podejść z pozytywnym nastawieniem i będzie dobrze 🙂 Jak jesteś pewna siebie to egzaminator też to zauważa. A kiedy zdajesz?

• Mamusia
MoniaG napisał(a):
marinka napisał(a):
Co do wanny z hydro, nam bardzo odradzal Nasz projektant. One sie zapychaja... musimy poza tym te nasze koszty skrócic zeby na kuchnie starczylo..
MoniaG ja sie juz boje, bo tez bede niedługo zdawac prawko 🤢 🤢 🤢 gratuluje kolezance

Nie bój się, najważniejsze to podejść z pozytywnym nastawieniem i będzie dobrze 🙂 Jak jesteś pewna siebie to egzaminator też to zauważa. A kiedy zdajesz?

pewnie pod koniec kwietnia... ech bedzie sie dzialo

• Mamusia
pokaze mezowi wasze opinie bo to on jest taki przekonany co do tej wanny mi to jest raczej obojetne w zywklej moim zdaniem tez mozna sie relaxowac heh ja wlasnie posprzatalm w ostatnim pokoju wszystko w regale co zbedne to do kosza a duzo tego bylo a ile rzeczy sie poznajdowalo hoho czyli mam juz wszystko sprzatniete tylko jeszcze te okna i dywany potrzepacale to jak bedzie cieplej bo narazie u mnie -5 za oknem

• Mamusia
Dla mnie też był lekki szok, bo wszyscy mi dookoła mówili że chłopak, nawet moja intuicja 🙂 A tu sukieneczki, kokardeczki, kucyczki 🙂 Denerwuję się tylko jedną rzeczą. Niby gin powiedziała żeby się narazie nie przejmować i że za miesiąc jeszcze raz poszukamy ale jak spr narządy nie mogła znaleźć żołądka. I ja głupia już się naczytałam co i jak 🥴 Oczywiście na masie usg i to nawet w późnejszym terminie często go nie widać, bo np w tym momencie nie jest napełnione wodami płodowymi ale zdarza się że to może być wada u płodu- niedrożność przełyku i że w pierwszej dobie po porodzie wymagane jest przeprowadzenie operacji... Pocieszenie to takie że widoczny byl i to bardzo dobrze pęcherz moczowy.

Do prawka to najlepiej na spokojnie podejść. Co będzie 😉 U mnie nie dawno gość się prawdopodobnie tak zestresował na egzaminie że osierocił 3 dzieci... Aż w lokalnej gazecie o tym pisali.

• Mamusia
Co do wanny z hydro też odradzam. One teraz cenowo nie są drogie, ale kto zamontował ze znajomych i ma odrobinę tylko twardą wodę (a nie oszukujmy się, rzadko gdzie woda nie jest twarda) to klnie i pluje sobie w brodę. Tego trzeba używać non stop, nie można w takiej wannie niczego namaczać a już niedajboże sypać proszek...

• Mamusia
Gratuluje Henimedes dziewczynki. To teraz czekają Cię piękne sukieneczki 🙂 A w tabelce mamy dwóch chłopczyków i dwie dziewczynki.
Martyna a miałaś usg 4D? Może żołądek nie był wypełniony i wtedy można go nie zobaczyc. Pęcherz wypełniony, to znaczy, że dziecko wody połyka i nic się nie martw. Trzeba byc dobrej myśli. Pozdrawiam ciepło :*

• Mamusia
u mnie w tabelce tez mozna zapisac dziewuche,juz 2ga lekarka to potwierdzila 😉 bylam na usg polowkowym, ale za tydz ide jeszcze raz. niestety wyszedl ten tzw bright spot w serduszku ale ta ginka tez powiedziala zeby sie tym nie martwic, 1%dzieci to ma ale nie wiaze sie to z czyms powaznym, niestety jednak okazalo sie ze w pempowinie mam tylko 1tetnice a powinny miec dwie, mamy tzw pepowine dwunaczyniowa:/ niestety to rzadka przypadlosc, czesto dzieci rodza sie zdrowe ale polowa przypadkow ma wady serduszka,lub ukladu moczowego i sa zwykle bardzo malutkimi dzieciaczkami, z niska masa urodzeniowa 😞 tak bardzo sie martwie, od poczatku cisazy wciaz przeszkody 😞

• Mamusia
Gratulacje Daga 🙂 Tak było gęsto w tabelce od chłopców, a teraz przewaga dziewczynek 😁
Mamuśki nie martwcie się usg, wiem, że łatwo mowic... ale może faktycznie wychodzi przekłamanie jakieś, albo się jeszcze wszystko rozwinie i poukłada tak, że dzieciaki będą zdrowe jak ryby! 🙂 Najważniejsze jest pozytywne myślenie, pamiętajcie, że ono też ma niesamowity wpływ na dziecko 🙂
więc głowy do góry i będzie git!

• Mamusia
Justynisko2323 napisał(a):
Witam, dołączam do forum. Od dłuższego czasu przeglądam to forum. Niestety nie znam jeszcze płci, mam wizytę dopiero po świętach. Pozdrawiam wszystkie mamusie i nie dajcie się wirusom. 🙂

Czesc Justyna! Witamy kolejną mamusię 🙂 Super, że jestes i to jeszcze w 18 tyg, czyli gdzieś mniej wiecej w tym samym czasie co ja 😉 napisz cos o sobie, podaj dane do tabelki jeśli chcesz (jest w innym wątku). A na kiedy masz termin? Co przeczuwasz synka, czy córeczkę? 😆

• Mamusia
Nie mam przeczucia co do płci. Dużo osób mi mówi, ze chłopak bo poprawiła mi się cera i jak to powiedziała koleżanka w pracy na początku ciąży "masz ten błysk w oku" (jeżeli coś takiego istnieje hehe). Pierwszy termin na 8-9 sierpnia a później na 12.08. Czas ciąży wykorzystuje na nadrobienie zaległości książkowych oraz na uzupełnianie braków w angielskim, bo kiedy jak nie teraz. 🙂

• Mamusia
Justynisko2323 napisał(a):
Nie mam przeczucia co do płci. Dużo osób mi mówi, ze chłopak bo poprawiła mi się cera i jak to powiedziała koleżanka w pracy na początku ciąży "masz ten błysk w oku" (jeżeli coś takiego istnieje hehe). Pierwszy termin na 8-9 sierpnia a później na 12.08. Czas ciąży wykorzystuje na nadrobienie zaległości książkowych oraz na uzupełnianie braków w angielskim, bo kiedy jak nie teraz. 🙂

No tak, kiedy jak nie teraz? Po porodzie to już bedzie graniczyło z cudem pewnie 😁 Właśnie ostatnio mi znajoma powiedziała, że jak mam coś do załatwienia czy jakieś plany, to żebym sobie wszystko co się da pozałatwiała teraz i nie odkładała, bo z doswiadczenia wie, że pozniej nie ma sie na to ani czasu, ani siły... 🙃
Justyna, a to Twoja pierwsze dziecko?