Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hahahhaa 🙂 dobre z tym lusterkiem i rozwarciem 🙂 🙂

Kamisia chullout!!! Wiem, że już chciałabyś mieć dzidzie przy sobie ale nerwy nic nie pomogą, wręcz tylko psują atmosferę (tzn. że sama sobie dokładasz) :*
Mnie bardzo denerwowało jak ktoś mi mówił:: "Ciesz się tymi ostatnimi chwilami odpoczynku, bo później już będzie ciężko", albo "ale Ci dobrze, leżysz sobie, też bym poleżała"
nosz ku*** mać! Jak mnie to drażniło 😁
ja już miałam w dupie leżenie, odpoczywanie, przecież nie da się na zapas odpocząć! 🙂

Ale teraz mimo tego przymusowego leżenia, twardnienia brzucha, złego samopoczucia i chandry.... jakoś mam większy dystans. Może dlatego, że u mnie jeszcze troszkę do rozwiązania... a pod koniec listopada też będę się niecierpliwić.

• Mamusia
A SKURCZE na pewno poznacie!!!
Tak jak dziewczyny piszą, to jest taki ścisk w dole brzucha, że nie możecie swobodnie oddychać bo kłuje i trwa ok 30s-1min...
Ja przed porodem miałam takie poranki, że występowało już kilka skurczów regularnych i ustępowały. To tak zwane PRZEPOWIADAJĄCE.
Czop mi odszedł chyba częściowo, bo myślałam będąc w domu, że czop mi odszedł, a dopiero w szpitalu jak się już akcja porodowa zaczęła to w toalecie zobaczyłam "tego czopa" 😉 😜

A te WŁAŚCIWE SKURCZE miałam już od 4.30 co 10min, później co 7min, później 4,3... i nie ustępowały, choć ktg ich nie pokazywało... :/ i dopiero jak pielęgniarka mi powiedziała "pochodź sobie trochę po szpitalu...albo się uspokoją albo zacznie się na dobre" to się zaczęło 🙂 tzn. rozwarcie 6cm! 🙂

• Mamusia
A u mnie narazie akcja zatrzymała sie...co jakiś czas tylko skurcz i boli brzuch jak na okres... 😞jestem zmeczona i smutna...ale nic pozostaje mi tylko czekać. ..moze na dniach cos ruszy...:dry 😁obranoc dziewczyny. ..ide spac bo mam dzis doła jak nie wiem. ..jutro biore sie za porządki. ..trochę gimnastyki mi nie zaszkodzi 😉

• Mamusia
Dzień dobry

Ja dzisiaj miałam ciężką noc... mało spałam... córcia budziła się i nie mogła spać a do tego druga córcia kopała w brzuszku... Miałam skurcze (naliczyłam chyba z 10...) ale ustały.

Kamisia, ja też ostatnio robiłam "porządek" ze stopami 😉 nie było lekko, ale podczas kąpieli jakoś tak się powyginałam, że dałam radę ;-) 🙂

Jak tam Kochane nocka w szpitalu? Zmrużyłyście oko? Wstałyście już :*

Miłego poniedziałku :*

• Mamusia
Witajcie w słoneczny poniedziałek 🙂
Przed chwilą miałam obchód, lekarz powiedział, że jutro do domciu więc humorek się poprawił 😆
Leży ze mną dziewczyna, która na wczoraj miała termin, dziś zaciska nogi bo nie chce urodzić 11.11 🙂
Niunieczka trzymaj się, też leżałam 2 dni sama na sali. Dobrze, że mam neta i laptopa bo ześwirować można... A co Ci lekarze mówią?

• Mamusia
Witajcie w słoneczny poniedziałek 🙂
Przed chwilą miałam obchód, lekarz powiedział, że jutro do domciu więc humorek się poprawił 😆
Leży ze mną dziewczyna, która na wczoraj miała termin, dziś zaciska nogi bo nie chce urodzić 11.11 🙂
Niunieczka trzymaj się, też leżałam 2 dni sama na sali. Dobrze, że mam neta i laptopa bo ześwirować można... A co Ci lekarze mówią?

• Mamusia
No to Ilia super ze do domku Cie wypisują 🙂
Malinka juz doskonale wiem jak sie czułas jak szłas po Gracjana do przedszkola i co chwile musiałaś stawac bo malutki tak Ci na krocze naciskał główką 🤨 🤨 🤨
Boze ja myslalam ze dzisiaj to juz nie dojde do domu 🤨 tak mi maluszek główką naciska na krocze od rana ze mnie zgina w pół i kuje strasznie 🤨 🤨 🤨 chodzic nie moge 🤨 🤨

• Mamusia
hej kobietki 🙂
a ja nie wiem za co mam się wziąć , bo niby jutro do szpitala 🙂(o ile mnie zostawi :huh 🙂 no i chciała bym wszystko zrobić po swojemu , m. kazał mi zrobić listę co i jak i powiesić na lodówce wstawiłam jeszcze pranie i Bartusia muszę spakować bo na ten czas wyprowadza się do cioci (mojej bratowej)
boję się że tyle przygotowań , a jak mnie nie zostawią na cc 🤨 to wszyscy będziemy zawiedzeni 😞 😞