Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej, hej

Majowe Brzuszki szykują się do świąt 🙂

Do mnie pzyjechała Mama i robi obiadek 🙂
Wczoraj na wizycie okazało się, że mam już skróconą lekko szyjkę, ale w święta nie powinno się nic wydarzyć 🙂 Mały waży 3kg więć już się zaczynam bać 🙂 a apetyt mi dopisuje jak nigdy wcześniej. 🙂 Mam ochotę JEŚĆ!!!!
Pół nocy miałam koszmary związane z porodem. Strasznie mi usiadło na głowie po tej wizycie.
Śmiesznie wyglądał dzidziuś, taki biedny mało miejsca ma stopę miał przy oku 🙂 hehe
Wesołych Świąt Dla Was 🙂

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej Brzuszki 🙂
My podeszlismy do tych świat bardzo tak na spokojnie bo i tak są dla nas nietypowe..Liczebnie skromne bo tylko my i tesciowa.. Zawsze w święta jeździmy, a tu siłą rzeczy nigdzie się nie wybieramy. Moi rodzice w niedziele idą na wesele... no tak jakoś totalnie inaczej niż zwykle. Więc stwierdzilismy że z niczym się nie spinamy byle brzuch był pełny i chata ogarnięta jako tako. Jedyne co to popełniłam dzisiaj błąd bo pojechałam z Michałem na zakupy.. a tam szturm normalnie .. Chyba wszyscy emeryci i renciści z miasteczka i okolic ruszyli po jaja i kiełbase 😉 a w tym ja big mama co się ledwo toczy 🙂
Wesołych Świat !! A Wy króliczki siedzcie w brzuszkach i jak myślicie działać to po świętach 🙂 !!

Aniu popieram żeby króliczki w święta nie kombinowały 🙂
Ja również Wam życzę Wesołych Świąt i samych smakowitości w brzuszkach 🙂 ostatnia szansa żeby się najeść kiełbachy, chrzanu bo pozniej przy karmieniu będzie problem 🙂

• Mamusia
hej 🙂
Ktg w porzadku u nas 🙂 Bylam tez u lekarza i w sumie zalecil mi duzo odpoczywac , przeczyszczac nos woda morska , w przypadku wiekszego bolu glowy zazyc paracetamol, ewentualnie na wieczor zrobic inhalacje z olejkiem z eukaliptusa.
Strasznie wam zazdroszcze w ogole przygotowac, bo my w tym roku obejdziemy sie bez swiat :/
Moj ogolnie niewierzacy , a moja mama jeszcze bardziej chora ode mnie wiec stwierdzilismy ze z zalem ale sobie odpuscimy w tym roku.w przyszlym roku za to nie ma bata , pojdziemy z dziadkami do kosciolka poswiecic maly koszyczek 🙂

• Mamusia
Cześć. Ja już na dziś odpuszczam. Od rana właściwie nie siedziałam. Najpierw mycie okien, wynoszenie pościeli, pranie (3 pralki - mam już Groszkowe wszystko wyprane - jeszcze tylko randka z żelazkiem), później mnie wzięło na sprzątanie i mycie auta, zbieranie prania... Wszystko z dziećmi koło siebie.... Jeszcze wyskoczyliśmy z M i dziećmi na lody i teraz M pojechał do pracy a ja zostałam z dzieciaczkami i odpoczywamy. Od 10 właściwie cały czas byliśmy na dworze. Mam nadzieję, że dziś zasną wcześniej niż wczoraj a jeszcze pasowałoby się wyszorować po zabawach podwórkowych....
Coś się moim dzieciom porobiło i boją się much i wszelkich robali. Konia się nie boją a przed muchą uciekaja

• Mamusia
Ja wysłałam M na zakupy przed chwilą, zeby nie stał w kolejkach,bo o tej godzinie pewnie mniej ludzi,a mnie nie wziął ze sobą,no bo przeziębiona jestem fest 😞 😞 wiadomo,ze w kolejce nikt mnie nie przepuści,a faktycznie znowu się w sklepie zgrzeje i będzie jeszcze gorzej 😞
Troche martwi mnie kaszel,a nie chce juz dzwonic w swieta do mojego ginekologa zawracać Jemu głowę,wiec zrobie dzis mleko,miód,czosnek,bo słyszałam (nie wiem moze to bzdura) ze kaszel moze wywołać skurcze...chyba,ze macie jakis syrop sprawdzony,ktory mozna brac dla kobiet w ciazy na kaszel...słyszałam o stodal,ale chyba wolałabym spytać lekarza zanim coś wezme na własna reke 😉
Wesołych świąt dziewczynki 😆

Wesolych Swiat mamuski!!! 😘
Najedzcie sie porzadnie na zapas bo pozniej czeka dietka a maluszki niech grzecznie czekaja w brzuszku conajmniej do wtorku 🙂 zebyscie mogly spokojnie przezyc te Swieta. Jedynie moj bobas moglby sie zdecydowac bo I tak juz jestem skazana na jajeczko w szpitalnym lozku 🤪

• Mamusia
Witajcie 🙂
Zdrowych i wesołych, a przede wszystkim spokojnych świąt brzuchatki! Oby Wasze pierdołki grzecznie poczekały i nie odstawiały psikusów w święta i w tym czasie nie pchały się na świat.
Smacznego jajka ciężarówki 😘

• Mamusia
Wesołego AleJaja 🙂
Mam nadzieję, że żadna nie urodziła jeszcze? Do maja jeszcze troszkę hahaha
My u moich rodziców świętujemy więc ja mam pełen relaks. Tylko dzieci nie chcą się ode mnie odkleić mimo że tyle innych osób dookoła...

• Mamusia
Hej,

Jak Wam mijają Święta?

Ja zaczynam mieć stres i panikować przed porodem 🙂
Napiszcie mi, czy Wy wynajmujecie sobie położną? Czy Wasz lekarz będzie jakoś uczestniczył?
Ja nikogo w tym szpitalu nie znam...nie wiem, czy robić cokolwiek...
Spanikowana dzisiaj jestem, przydałoby mi się wiadro wody 🙂

Hej dziewczynki 🙂
Hoondi ja mam lekarza ze szpitala w którym będę rodziła ale pewnie przy porodzie go nie będzie. Położnej też nie wynajmuje.
Jak dobrze że udało się uniknąc porodu w święta teraz w już wszystkie światła zielone może się dziać!!

• Mamusia
Hoondi ja nie opłacam nikogo. Z doświadczenia wiem, że lekarz przy porodzie jest tyle co na nacięcie krocza, rodzenie łożyska żeby je oglądnąć i szycie. Trafić na dobrą położną to super sprawa, ale jak mam zapłacić 600zł to wolę wydać te pieniądze inaczej. Najlepiej byłoby urodzić w czasie jednej zmiany 😉

Ja mam serdecznie dość. Zaczynam dopiero 36 tydzień a już chcę urodzić. Nerwy mi szaleją, spać nie mogę, wszystko mnie boli 😞 😞 😞

• Mamusia
Ja tez nikogo nie wynajmuję,ale moja tesciowa jest pielegniarka w tym szpitalu co bede rodzila, podobno ma byc przy porodzie jej kolega lekarz, no zobaczymy jak to bedzie :P .

Ja juz mam dosyc , ciezko mi jest strasznie ,musze podtrzymywac brzuch i boli mnie brzuch jak na miesiaczke 😞

• Mamusia
No i ja nie mogę się doczekać porodu, dłuży się okrutnie a najgorsze że zaczęły się u mnie puchniecia kostek i w ciągu ostatnich 3 dni spuchlam jak balon a tu jeszcze 5 tygodni czekania.... nie poznaje swojego ciała przez te obrzęki... Przytylam ponad 20kg od początku ale dopiero teraz widzę te kg. Lekarz powiedział że od 2 maja ciąża donoszona i oba mała zechciała już wyjść bo czuję że ten 9 miesiąc da mi się ostro we znaki 😞

• Mamusia
witam was bardzo dlugo sie nie odzywalam watpie ze was nadrobie ale to przez brak czasu po drodze jeszcze w szpitalu wyladowalam ponad tydzien ze skurczami..
chcialam was poinformowac ze z moja mala wszystko ok ,i za tydzien mam cesarke.. oficjalnie termin na 30 kwietnia nie udalo sie na maj bo lekarz tutaj robi cesarki pomiedzy 37 a 38 tyg w maju zaczelabym 38 tydz dlatego musialam zgodzic sie na ten 30 kwiecien.. z dnia na dzien jestem coraz bardziej zestresowana ;/

nie wiem ile wazy moje dziecko bo tu nie waza .. mam tylko nadzieje ze przekroczyla te 2500kg , wedlug usg jest 2 tyg starsza, moj brzuszek jak byl maly tak jest maly nic sie nie zmienilo...

• Mamusia
Witajcie ciężarówki 🙂
Hoondi, ja też nie wynajmuję. Moja ciotka poprosiła swoją znajomą ze szkoły położnych żeby mi pomagała (a jest główną przełożoną położnych w szpitalu, w którym będę miała cc).
Dziewczyny mogło się zdarzyć, że dziecko się przekręciło w 37 tyg? Wczoraj dostałam takich bóli, że myślałam, że normalnie zaraz się przekręcę :P Początkowo chciałam je przeczekać, ale stawały się co raz gorsze. W końcu wzięłam no-spę, ale ona nie bardzo mi pomogła. Brzuch miałam miękki, wody nie odchodziły, na skurcze porodowe też to nie wyglądało, bo wcale nie było pulsacyjne, tylko cały brzuch. W sumie trwało to prawie 3 godziny. Od tamtej pory młoda rusza się jakby odwrotnie 🤢 - z tym może się zdawać, wyjdzie na usg. Nawet M szykował się do wyjścia, żeby mnie do szpitala odstawić. Już śmialiśmy się, że jednak urodzi się w święta 🤪

• Mamusia
Czesc... jakie ja mam skurcze dziś to masakra. Nie moge wstac zeby brzuch sie nie napinał. Chyba dzis dzien lenia przymusowy...Jeszcze cos w kregoslupie chyba sie przestawilo, bo ciagnie mnie bol od biodra po kostke tylem nogi...
A pranie czeka na powieszenie i dzieci na zabawe...

• Mamusia
Dzięki Małgosiu za odpowiedź nieco mnie to uspokoiło 🙂
Jeżeli młoda się przekręciła, to znaczy, że teraz ma położenie pośladkowe 😠 - ale i tak za tydzień mnie otwierają, więc chyba nie ma to większego znaczenia jak leży.
Kurde! Ale mnie katar złapał. Końcówka oczekiwania, a mnie choroba rozkłada 🤢 Na dodatek jak na złość jest przepiękna pogoda, a ja boję się wyjść żeby się nie doprawić.