Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kochane ja rodzę w Narutowiczu w Krakowie. Dzięki za różne wasze doświadczenia i rady.
Miłego dnia, u nas cieplutko i słonecznie , idę na króciuteńki spacer 🙂
Tez boli mnie często jakby na okres..takie uczucie, ale nie jest to duży ból. Zobaczymy...
Póki co, niech malutek siedzi w brzuszku bo Tatus wraca dopiero we czwartek 🙂 więc, gdyby zachciało mu się wychodzić na świat to mój mąż będzie załamany, bo pewnie nie zdąży, a ja też będę załamana. O!

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Doti trzymam kciuki. 🙂 Ja wizytę z pomiarami mam dopiero 9 mają czyli pod koniec 38 tyg ciąży. Daj znać jak tam maleństwo bo moje pewnie niewiele się różni wielkością.

A tak z innej beczki, doświadczone mamusie powiedźcie czy macie jakąś listę potraw czy rzeczy zakazanych do spożycia w okresie karmienia? Podobno ten pierwszy miesiąc trzeba się naprawdę pilnować?

• Mamusia
Karos ja bym w ogóle nie miała gdyby nie to, że moja waga stoi w miejscu. Gin chce sprawdzić czy Groszek rośnie jak należy. Dam znać popołudniu pewnie.
Jeśli chodzi o diete podczas karmienia piersią - wszystko co wzdymające, zapierajace i alergizujące jest zakazane 😉 A prawda jest taka, że próbować można wszystkiego byle ostrożnie i obserwować maluszka. Jeden będzie miał zaparcie jak mama zje czekolade a inny nie. No i trzeba uważać z przyprawami, bo to co jemy zmienia smak mleka. Ważne żeby dieta była urozmaicona i bogata w witaminy. Większy problem jak dziecię ma kolki ale na to często nie mamy wpływu...

Hej no to pierwsza mama pojechała się rozpakować 🙂 Czekamy na wieści od Ani 🙂
Pogoda piękna wczoraj spacerowałam w koszulce na ramiączkach tak było gorąco. Jak ja uwielbiam lato!

• Mamusia
No wróciłam. Groszek wreszcie zechciał pokazać buźkę mam pierwsze foto buzi w tej ciąży. Wszystko jest ok, rośnie tak jak należy, waga wyszła 2831g, czyli o 1200g więcej niż miesiąc temu. Mam nadzieję, że teraz trochę zwolni z przyrostem bo może mieć problem z wyjściem hahaha

• Mamusia
Witajcie ciężarówki 🙂
Doti, bardzo cieszę się, że wszystko u Ciebie i Groszka OK. Oby tak dalej 🙂
Ja też Ani zazdroszczę 😞 co ja bym dała, żeby być po... do tego walczę z tym przeziębieniem :P dzisiaj mam chyba apogeum :P po prostu rewelacja. Miłego dzionka brzuchatki, ja lecę dalej spać, bo nie wytrzymam.

Hey,
Czyzbym byla pierwsza? 😁
O 16.45 przywitalam Filipka. 2840g I 52 cm 10pkt. Mialam wywolywany porod przez podanie oxy ale po 5 min od podlaczenia kroplowki tetno malego spadlo do 70 wiec szybka decyzja o cc.

Hallo 🙂
Kangoor gratki kochana !!!!!! 🙂 🙂 🙂 zdrowka Wam życzę a Tobie szybkiego powrotu do formy 😘
Karos ja mam już weflonik zapodany wybadali mnie na wszystkie strony i czekam na jutro 🙂 chyba zaś nie zasne. Buzka!